Мигрантите напускат лагера Диавата, остават около 50 души

Повечето от тях са извозени в други части на Гърция
7 апр 2019 16:08,
33
Мигрантите напускат лагера Диавата, остават около 50 души
Снимка: БТА

Мигрантите, които направиха импровизиран лагер край Солун в четвъртък, са го напуснали, съобщи АНА-МПА.

От четвъртък стотици мигранти се събраха край бежанския лагер Диавата край Солун в отговор на анонимна информация в социалните мрежи, че границата със Северна Македония, която се намира на 60 километра, ще бъде отворена и ще могат да продължат към Западна Европа. В петък броят им достигна 2000, предава БТА.

Още по темата

В петък и събота избухнаха сблъсъци с полицията при опит на мигрантите да пробият кордона и да се насочат към границата.

През цялата нощ от лагера са заминавали наети от властите автобуси, с които мигрантите са откарвани към центрове за настаняване в различни части на Гърция. До тази сутрин са извозени 874 души, а в импровизирания лагер остават около 50 мигранти.

Днес турските власти задържаха 950 души, насочили се към границата с Гърция пак след фалшива информация в социалните мрежи, че границата ще бъде отворена, съобщи Анадолската агенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: солунмигрантиДиавата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
44
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 5 години
Страшна нaпаcт. Това е чyмaта на века. В културно отношение са изостанали поне с 300 века назад и представляват огромна заплаха.
3
0
 
44
 
! Отговори
Това преди 5 години
Това са бившите членове на Ислямска държава и са тръгнали към Европа да налагат техните ценности. Меркел съсипа цял континент с нейните приказки, че са добре дошли, а Обединеното кралство иска да затвори границите си точно за тези муджахидини.
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бой, глад и сами ще поискат да си ходят на собствени разноски...
1
23
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките жени и деца от снимката