Развяха албанското знаме на Самуиловата крепост в Охрид на Великден

Един човек е глобен и изгонен от страната заради инцидента
30 апр 2019 09:20, Елка Василева
145

 

На втория ден от Великден в сърцето на Самуиловата крепост в Балканския Ерусалим – Охрид, се развя 15-метрово албанско знаме.

Инцидентът, който разтревожи охридчани, както и многобройните туристи в македонския град, е станал вчера предиобед, когато група от около 40 души, облечени с албански носии, сред тях и жени със забрадки, един по един успели да влязат с останалите туристи в Самуиловата крепост, пише Алфа тв.

Свидетели казаха, че освен че опънали огромното албанско знаме, те и развявали албански знамена.

„Групата албанци с развято знаме преминаха през всички по-важни точки в стария град, откъдето отидоха и към градския кей, където ги заварихме. Приближихме се и попитахме къде отиват с албанското знаме и каква е целта на този акт“, каза очевидец.

Видяното разгневило охридчани, които им предложили веднага да си тръгнат от Охрид, докато не е станал инцидент, пише македонската телевизия.

Жителите на града били ядосани и на полицията, която вместо веднага да ги задържи, само наблюдавала отстрани този акт, за който смятат, че е чиста провокация по време на най-големия християнски празник.

Освен огромното албанско знаме, поставено на Самуиловата крепост, част от групата се снимали с развято албанско знаме, качено високо на крепостта.

Днес медиите в Северна Македония съобщават, че заради разпъването на албанското знаме един човек е платил глоба от 1 100 евро и е получил 5-годишна забрана да влиза в страната.

Санкцията била определена от съдия заради вчерашния инцидент, при който четирима души от фолклорната група Арбераши от Косово поставили албанското знаме на крепостта в Охрид като част от хореографията за техен клип, пишат днес македонските медии.

Санкционираният член на фолклорната група веднага напуснал страната, съпроводен от полицията.

Двама души са били задържани за инцидента, но санкциониран е бил само Герг Прекоцай на 50 г. от Косово с местожителство в Лозана, Швейцария.

Председателят на македонския парламент Талат Джафери каза снощи по телевизия ТВ21, че хората, поставили албанското знаме в Охрид, са културни работници и поради това наказанието е трябвало да бъде по-леко.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
7
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
Гърция и Албания ще си разделят Македония, докато македонците "работят да мразят" българите. Смешниции
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До INTERNET TROL83 Сорос имаше офиси в Русия,а нашите комунисти са взели от фондацията му милиони,за проекти и образование.
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Севериния гъркомани станаха и от корените си се отрекоха .. да се оправят както им се харесва
102
2
 
5
 
! Отговори
Менто преди 4 години
Що е маке, све е л..но.!.
101
1
 
9
 
! Отговори
malart преди 4 години
Този "швейцареца" защо не е развял швейцарското знаме или косовското, ако му толкоз драго. Малко му е глобата. Трябвало е да го бият. Но за жалост щяха да пищят повече, ак о бяха развяли българското знаме
100
1
 
13
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Скоро в цяла Македония ще се веят албански знамена. Като им е толкова акъла и се правят на много велики. Не искат със Сърбия, не искат с България, не искат с Гърция, тогава ще стане албанско без да го искат. Защото са народ който няма и 1 милион души, ще ги претопят албанците като едното нищо.
99
1
 
9
 
! Отговори
Кина преди 4 години
Хора, нали ви е ясно, че 50-годишният албанец, не случайно живеещ в Швейцария и още по-неслучайно точно на този ден спретва тая гавра ..., че и мястото не е избрано случайно ?! А номера с клипа може да мине само пред един заспал, или кастриран държавен орган7 било полиция, било правосъден орган ... и какво послание може да носи подобно "изкуство".
98
1
 
14
 
! Отговори
съединението преди 4 години
прави силата , което значи :Като не щеш българско ,ще гледаш албанско знаме.
97
4
 
11
 
! Отговори
Кореняк преди 4 години
Гледайте какво става в Македония, после сме ние на ред. Прецедател на парламента е някой си Джафер????
96
1
 
9
 
! Отговори
Владимир Путин преди 4 години
Небългарите са варвари и степен народ от централна азия, който няма нищо общо с цивилизацията, още повече с Охрид. Въпроса е затворен.
95
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо подобноп може вече да се случи и у нас. Същата ни е и полицията, наблюдателна основно, глобателна на нас българите.
94
1
 
8
 
! Отговори
Баш Новината преди 4 години
,,..Част от балкон се срути в центъра на София, по чудо няма пострадали..''
93
4
 
34
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Априори, албанското знаме има място да се вее на Самуиловата крепост точно толкова, колкто и вентилатора на БЮРМ/FYROM, известен още и като флага на Република Северна Македония! Охрид е България!
92
2
 
29
 
! Отговори
Додо преди 4 години
"Самуиловата крепост в Балканския Ерусалим Охрид,"===================НЕ, не "Балканския" а БЪЛГАРСКИЯ! Аман от политкоректост, наколеничене и подлизурство, от типа "Ау, какво ще кажат евреите и слугите им в Брюксел, ако кажем на света, че Охрид е Български град"! Аман вече!
91
2
 
13
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...niama sluchaini sluchki !!!
90
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дните на македония са преброени това е велика албания взима всичко
89
4
 
11
 
! Отговори
Азиатски Българин преди 4 години
Или Арийски Българин е все едно. Миграцията на носителите на И, Р1а и Р1б геноми е описана много детайлно. Жителите на Македония имат нашите гени. Както и да искат да се наричат. Политически погледнато Балканската Федерация замислена от Тито и Димитров би била най-доброто решение на проблема Македония. Голяма Балканска държава 20 милиона си е друга работа.
88
2
 
2
 
! Отговори
Хахах преди 4 години
Много важно.....!!!!!
87
2
 
4
 
! Отговори
Ариец преди 4 години
До Небългарин.Анастасий Библиотекар:българите обединили своето отечество, съгласно родственото им правоИ пояснява:Тези провинции били двата Епира (Стария и Новия), цялата Тесалия и Дардания На 26 март 378 г. 26 християни са изгорени край Одрин по нареждане на папа Дамас I (* 366 383), Валент и Грациан (впоследствие са обявени за мъченици):Това са мизите,познати още като българи: поп Верко, Авив, Иской, Сила, Фильо, Ана, Ала, Лариса, Мика, Анимиса и Гатя, Сава , презвитер Батуш.
86
3
 
4
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Небългарина,за наличието на древните траки, както и македонци по тези земи има достатъчно много писмени свидетелства на съвременници от различни народи, има и достатъчно много намерени аретефакти...това е факт. Само че днешните "македонци" говорят на български език, който ще се окаже че всъщност е древният тракийски език и имат толкова общо генетично, културно и езиково с древните македонци колкото и с марсианците. За това пък имат български имена, обичаи, песни, танци, език и вяра.