В Гърция скочиха срещу BG схема, нашенци отдават жилища под наем

Съгражданите ни подбиват пазара и не плащат данъци
Обновена: 18 юни 2019 12:55 | 18 юни 2019 12:45,
134
В Гърция скочиха срещу BG схема, нашенци отдават жилища под наем
Снимка: Pixabay

Гръцките медии отново подеха кампания срещу българи, които отдават под наем своите жилища на Халкидики, без да плащат данъци. Очаква се икономическа полиция да прати полицаи под прикритие за разбиване на схемата, предава БНР.

Още по темата

Голям пожар гори на втория ръкав на Халкидики - Ситония

"Българи и сърби отново отдават апартаменти под наем на Халкидики, без да плащат данъци", информира днес в обширен материал вестник "Етнос".

Схемата е позната от години,
но вече обхваща всички райони на Халкидики, заяви пред медията Димитрис Хадалис - председател на собствениците на стаи под наем и малки хотели.

Гърците настояват за масови проверки на чужденците
. От икономическа полиция обещават да пуснат полицаи под прикритие, за да прекъснат нелегалните действия на българите.

Системата е добре организирана, оплакват се гърците. Сърби и българи закупиха съвсем законно малки апартаменти на Халкидики, които отдават на туристи за 30 евро на вечер на стая, като при гърците - собственици цената е много по-висока, защото плащат данъци.

Има и посредници, които намират клиенти от реклама в местни вестници до всички входни места към Халкидики. Дори и на плажа предлагат стаи под наем.

Гърците споделят, че се страхуват да информират официално полицията, защото вече има няколко случая на запалени хотели на информатори.

Случаят се коментира както в печатните медии, така и в телевизии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
74
 
! Отговори
мъж преди 4 години
Семеен човек съм със скромни финансови възможности. Естествено по куп съображения не водя децата си в български морски курорти. Ходим на Халкидики от десетина години. Ползваме студиа за от 30 до 100 Е на ден. До сега не ми се е случвало грък да ми даде документ с касов бон за платените нощувки. Толкова по данъчни въпроси. Иначе е несравнимо по-подходящо за семейна почивка....щото няма чалготеки, плажчета са малки и силиконо-татуираните чалгарите нямат поле за изява...!
12
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Га ядохте кифтетата ни ревахте!Цяла Европа плаща масрафа на Гърция,почти всички държави,Германия им дадоха милиарди и искаха поне едно островче да им дадат,а ония ревнаха и надигнаха вой,че не можело,не дадоха нищо на Европа.
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все едно ангелаковото да погне рускитекомплекси по черноморието.Гърцитеразбиват с пари митове,обаче като имго приложиш,не било вярно.
10
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
парите от комисионни трябва да се изперат някъде. в чужбина има още повече злоупотреби, но никой не си прави труда да разследва от къде идват тези капитали.
9
4
 
13
 
! Отговори
песимиз преди 4 години
до Анонимен,виждам ги дори как се редят на опашки да си платят данъците.
8
18
 
2
 
! Отговори
един друг преди 4 години
Само да ви кажа, че като ми слагате минуси, нито променяте фактите, които всички виждат. Нито писалките ви ще станат по големи и твърди. Нито жените ви по-хубави. Ама вие си знаете де... слагайте там каквото искате.
7
5
 
26
 
! Отговори
miko преди 4 години
Същото го правят руснаци и украинци у нас, така че ...няма оправия.
6
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До песимизКак сте го написали все едно гърците са лоши и правят кампания срещу невинните българи.///Ами какво им пречи,че българите купуват и правят бизнес,освен злобата?Ако искат, българите може да си плащат данъците в България,а не в Гърция,българите са в правото си.
5
4
 
78
 
! Отговори
Един преди 4 години
Щото Гърците са световноизвестни като едни плащачи на данъци...
4
28
 
13
 
! Отговори
един друг преди 4 години
Ех, тези "бедни" българи. Изкупиха всичко построено в България и вече здраво се купува и в Гърция. Ама то това е защото сме "бедни" и "ровим по кофите". Явно в кофите има доста пари...
3
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали сме в ЕС,ако искат могат да плащат данъци в България,тези завиждат,че и българите си купуват жилища или печелят.
2
8
 
34
 
! Отговори
песимиз преди 4 години
Как сте го написали все едно гърците са лоши и правят кампания срещу невинните българи.
1
18
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикволандците са майстори на далаверата. Целият свят е пропищял от тях.То като им погледнеш Премиерчето с ръцете в джобовете и ти става ясно що за нация са.