Йълдъръм призна загубата, пожела успех на победителя

Президентът Реджеп Ердоган загуби Истанбул
Обновена: 23 юни 2019 20:10 | 23 юни 2019 20:10,
49
Йълдъръм призна загубата, пожела успех на победителя
Снимка: Reuters

Кандидатът за кмет на Истанбул на управляващата в Турция Партия ПСР - Бинали Йълдъръм - призна загубата на изборите от своя опонент Екрем Имамоглу, предава БТА.

Още по темата
"Поздравявам го и му желая успех", заяви Йълдъръм.

Първите резултати от преведените днес повторни избори за кмет на Истанбул сочат, че кандидатът на основната опозиционна Народнорепубликанска партия /НРП/ Екрем Имамоглу води с 53,76 процента, докато Йълдъръм взима 45,3 % при 96,3 % преброени бюлетини.

Това е втори вот в рамките само на няколко месеца след като ПСР отказа да приеме резултатите на проведените на 31 март избори.

След седмици възражения Висшата избирателна комисия анулира изборите за кмет и насрочи повторение на 23 юни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
6
 
! Отговори
Край преди 4 години
Това са Избори а това на което ни водят нас са гласувания от които нищо не зависи.Турция е действаща демокрация. Диктаторите избори не губят.
16
2
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Ердоган психически и физически няма да издъжи до следващите президентски избори , ще получи някакъв инфаркт и ще отиде в " рая " ! Представям си още когато загуби битката в големите градове какво си мисли - загубих големите градове , значи вероятно ще загубя и президентските избори ?! Тези мисли няма да му дават покой , всяка вечер ще сънува кошмари ,че губи изборите ! Той в близките 15 г. не е свикнал да губи и тази загуба на големите общини ще му бръкне в здравето !
15
0
 
1
 
! Отговори
ДА преди 4 години
До @АнонименТИ ДА НЕ СИ ОТ ОНИЯ КОИТО АТАТЮРК Е ОБЕСИЛ НА ВРЕМЕТО БЕ ***? ДА НЕ СИ СЛУЧАЙНО ВНУК НА ОНИЯ ХОДЖИ КЮРДИ КОИТО ПРОВОКИРАХА МЮСЮЛМАНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ЗА БУНТ И ОТРЯЗАХТЕ ГЛАВАТА НА КУБИЛАЙ КОЙТО БЕШЕ ПАЗАЧ?
14
3
 
14
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Личи си, че в Истанбул живеят и интелигентни хора, а не само от ония с потурите и шалварите, обичайния електорат на Ердоган.
13
3
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
българите поздравяваме демократчната общност в турция браво за куражадерзаите
12
4
 
10
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Началото на края на ненор.мал.ния диктатор.Втория път беше по позорна загубата независимо от стотиците хиляди "туристи" които пристигнаха в Константинопол да гласуват за правилния човек. Народът на Константинопол ясно показа, че не иска ислямисткия цър..вул
11
2
 
8
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Това признание нищо не означава утре Ердоган просто може да арестува и хвърли в затвора Имамоглу без обяснения. Сега ще си проличи дали таип съвсем е изперкал и ще ликвидира Имамоглу
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
избори до дупка , до като не спечели Ердоганя
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тея за няколко часа преброиха 10 милиона бюлетини, нашете за 2-3дена немогат преброят 1 милион
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е прогресивните турци да мразят Ердоган, той за пари би направил всичко, доказа го като се съюзи с главореза Путин, но Турция скоро ще се върне в правилният път към интегриране в Европа!А какво ще правим ние с нашите предатели, русолизците?
7
10
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Тази победа, на доскоро никому непознат човек е много подозрителна.Ердоган прочисти цялата страна от враговете си , и от всички които можеха да застрашат управлението му.Най вероятно зад тази победа на опозицията има някаква друга причина Както беше и с изцинирания пуч.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците нещьт лук или чесьн от доганя, доколкото се разбира турския народ иска джьс пьс на скара!
5
25
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До даОще ли се кланяте на еврейския коппелдак, хюммето и сюбхянджията мустафа кемал бе амджъкаазлийо?! И го наричате "ататюрк", баща на турците!! Значи за вас, кемалистите един еврейски коппелдак на име мустафа кемал ви е бащата, ха? И знаеш кой е бащата на един човек, нали? Ако не знаеш - този, който е иббаалл ***! Всеки път като споменеш името на този еврейски коппелдаак ататюрк, ти всъщност казваш "евреинът, който ни иббаа майката"!Малойумно племе кемалистко!!!
4
5
 
37
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Това беше отмъщението на турския народ ! Ердоган загуби в почти всички големи градове на Турция , загуби и в стратегически най-важния град Истанбул ! Народът си отмъсти за скалъпения опит за преврат , отмъсти си са десетките хиляди в затворите със скалъпени обвинения в тероризъм ! ТУРСКИЯТ НАРОД ПОБЕДИ ЗЛОДЕЯ ! НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ЗА ДЪРЖАВЕН ГЛАВА ,ЕРДОГАН ЩЕ СЕ ПРОСТИ С ПОСТА СИ !
3
9
 
18
 
! Отговори
Иванов преди 4 години
Туркия ке падне!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган вече му е изпратил подарък - луксозен, позлатен, лъскав, зареден пистолет.
1
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално, никой интелигентен турчин не желае Ердоган и близост със СССР. Всеки иска да се върви на запад. Въпреки всички диктарорски номера на Ердоган и автобусите с десетки хиляди гласове, се вижда, че Турция иска да върви към ЕС и западните ценности.