Борисов пред Додик: Мястото на всички страни от региона е в ЕС!

Двамата ръководители единодушни, че е необходимо да се засили свързаността
9 юли 2019 15:42, Елка Василева
67
Борисов пред Додик: Мястото на всички страни от региона е в ЕС!
Милорад Додик и Бойко Борисов. Снимка: БТА

​Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Председателството на Босна и Херцеговина Милорад Додик дискутираха процеса на евроантлантическата интеграция на Босна и Херцеговина и ускоряването на икономическото сътрудничество между двете страни. Двамата се срещнаха в рамките на Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Още по темата
"България е инициатор и остава активен участник в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа и продължаваме да разглеждаме инициативата като водеща политическа рамка за партньорство в региона и като основна платформа за европейската интеграция на страните от Западните Балкани", заяви премиерът Борисов.

Той припомни, че европриобщаването на страните от региона беше основен приоритет по време на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. и остава водеща задача пред българското правителство.

"В момента основна цел на Босна и Херцеговина трябва да продължи да бъде функционирането й като стабилна държава, за да се предотвратят опасностите от блокирането на нейния европейски път", посочи още министър-председателят. Той изтъкна необходимостта страната да проведе всички реформи в областта на социално-икономическата сфера, укрепване на върховенството на закона, борбата с корупцията, организираната престъпност и тероризма.

"Мястото на всички страни от региона е в ЕС, защото само така ще имаме устойчива стабилност, която ще спомогне да бъдат преодолени травмите от близкото минало", каза още по време на срещата Бойко Борисов.

Двамата лидери бяха единодушни, че е необходимо да се засили и процесът на свързаност в областта на инфраструктурата, бизнеса и дигитализацията и връзката между младите хора в региона.

Бойко Борисов и Милорад Додик направиха преглед на двустранните отношения и бяха категорични, че съществува още потенциал за разширяване на търговско-икономическите връзки между България и Босна и Херцеговина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не и преди да приемат ИК, мигрантския пакт, стратегия и въобще каквото им наредят глобалистите.
28
1
 
9
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !Борисов е Бухалка! Бухалката на евреите срещу тези, които не искат да им се подчинят. Първом тази Бухалка бе приложена към Българите, за да се смаже Съпротивата им. След като сметнаха, че Българите са смазани, те я пратиха навън, да прави "Внос на ЕС" в други държави. Иначе, говорим за една нискоразрядна Мутра, но нито Костов, нито Сакскобургота, можеха да свършат тази черна работа на евреите, както техният сънародник-силовак Бахур Бахар. Бахур дойде, точно, за да "оправи" България
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До27. Политически Борисов е над всички. Първо защото на Балканите с политика се занимават повече бедните страни, така е. Който е в бизнеса политиката му минава покрай ушите. Това е Словения Хърватия. Бедна Сърбия и България се занимават. И така той изкача отпред. Прави впечатление на Запад. А Запада съществува от бизнеса, политиката му е слаба страна.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еййййй,тоя Борисов.Да кихне и вече е отразен с няколко статии поне.Направо ми се др.йфа.
25
10
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Борисов е велик ръководител и държавник!Той ще е в основата на помирението мрежи Сърбия и Косово! Со благо, со кротце... Помнете!
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яяяяяяяя....какво беше това "ес"???? Аааааааааа.............някакво недоразумение, пълно с безработни от цял свят, получаващи социални милости??? Или недоразумение, което нагло-саксите изпратиха на три букви??? Какво хубаво има в този нещастен съюз, станал богат благодарение на робовладелчество, колониализъм и ограбване богатствата на огромно количество страни в света?
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е приобщаване а изграждане на антизападни Балкани с Турция и руски енергийни проекти
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГОЛЯМА БАКАЛСКА ТЪРГОВИЯ. ГОВОРИМ ЧЕ ИСКАМЕ ЗАПАДНИТЕ БАЛКАНИ В ЕС ЗА ДА ПРОКАРАМЕ РУСКИЯ ГЪЗОПРОВОД. НЯМА ДА СТАНЕ
21
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до3. Може да ти изглежда като жуже, но си е политически гигант на Балканите. Това право му е определено о ЕС и НАТО.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕС НЕ СЕ ВЪЛНУВА ОТ МНЕНИЕТО НА БОРИСОВ
19
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ципур за БСП и всички русофили!
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите няма да се предадат на фашистичкия евросъюз. Тъща им фашистичка на герберите!
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банкя манкя.. БОРИСОВ стигна върховете на политиката. Ако е толкова ***, колкото твърдят троловетее... Значи техните партии трябва да са умствено изостанали :) Щом не могат да се оправят с един "***" от Банкя 10 год представете си те, какви са.
16
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винетуто какво е зациклил на тия западни балкани?Няма ли свестни доктори,някой да му предпише подходящи лекарства!
15
14
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО преди 4 години
Сърбе на Върбе!Долу мръсниците, които не веднъж са ни забивали нов в гърба!Слава на Косово!НАТО да им напука още ракети с бомби на тези нещастници!
14
2
 
19
 
! Отговори
Опса преди 4 години
Всеки народ заслужава съдбата и управниците си!
13
9
 
5
 
! Отговори
Унуфри преди 4 години
Рано или късно всички държави на континента Европа ще са в ЕС ! Да САЩ Китай и РФ имат военна мощ. Първите две и икономическа такава. Но при всичките ни проблеми, ние гражданите на ЕС живеем по-добре от всички други. Дори в България, последната по икономически показатели сме пред другите по света, дори и да не го осъзнаваме и признаваме. На пук на двата клана на ционистката мафия САЩ и РФ, ЕС ще преуспее !
12
1
 
9
 
! Отговори
Развитие преди 4 години
До сега кликата изразяваше желание от името на народа, а сега вече и разни съседски кучета могат да го излаят, важно е да се надянат прангите ЕС.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мегатъ панаринят от Баннкя пак е с рал на Международната сцена.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБавата НАПАСТ Е ВЕЧЕ В ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ. ЛЪЖАТ, ИЗОПАЧАВАТ ИСТИНАТА, ПУСКАТ *** ДА ПИШАТ КОМЕНТАРИ, ХВАЛЯТ СЛAБOYMНИЯT СИ ВОЖД. ГЕЕБ - ГЛУПАВИ СТЕ, НЕГОДНИ СТЕ, ЖАЛКИ СТЕ, ДОРИ НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ПРИКРИЕТЕ.ВСИЧКИ ВИ МРАЗЯТ.