Борисов за сърбите: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл!

Аз съм най-добронамереният човек за Дачич, заяви премиерът
Обновена: 9 юли 2019 08:54 | 9 юли 2019 08:54, Елка Василева
237
Борисов за сърбите: Толкова ви обичам, нищо не съм рекъл!
Бойко Борисов и Ана Бърнабич. Снимка: архив, Facebook

Премиерът Бойко Борисов разговаря със сръбския си колега Ана Бърнабич в рамките на работната вечеря в Сараево на държавите от Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Борисов и Бърнабич обсъдиха появилото се дипломатическо напрежение между София и Белград след остра реакция на външния министър Ивица Дачич.

"Толкова ви обичам, толкова са ми приятели, как може да ме разбере по начин, по който… Викаме си посланици, правиме си… а нищо не съм рекъл", каза Борисов емоционално на сръбския си колега Ана Бърнабич след вечеря в известния ски-курорт Яхорина.

МВнР привика сръбския посланик, той: Изявленията са емоционални

Борисов обясни, че не е имал никога лоши намерения към Сърбия, нито пък е търсил намеса във вътрешни работи, предаде БНР.

Още по темата

Повод за напрежението и разговора е емоционалната реакция на сръбския първи дипломат Ивица Дачич след изказване на Борисов, че новият представител на Евросъюза по външна политика испанеца Жозеп Борел няма да защитава националната политика на Испания за Косово, а европейската.

Испания не признава Косово, а изказването на Борисов в Познан провокира Дачич да се изкаже остро срещу Борисов и да каже по сръбска телевизия да не дава акъл. На срещата в Познан присъства и Ана Бърнабич.

"Ти беше там.. И се прибирам и той казал – няма да даваш акъл на външния министър…. Аз съм най-добронамереният човек за него", каза българският премиер на Бърнабич.

От разговора между Борисов и Бърнабич става ясно, че той не се е срещал със сръбския външен министър Ивица Дачич, който също беше в Сараево за среща на първите дипломати на страните от региона.

По-рано вчера Бойко Борисов се срещна с президента на Турция Реджеп Ердоган, а днес има среща и със държавния глава на Северна Македония, Стево Пендаровски и с председателстващият Босна и Херцеговина Милорад Додик.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Толкова ви обичам, толкова са ми приятели, как може да ме разбере по начин, по който викаме си посланици, правиме си, а нищо не съм рекъл"Титан на мисълта!
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важнота е, че Борел вече знае щом е заел европост не може да защитава националнит интерес на Испания.
114
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сръбският народ заслужава демокрация, ЕС и НАТО, само така могат да ги затрият както вече затриха България.
113
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рекъл, не рекъл от него започна. Защото реши да дава съвети на Борел, без да си дава сметка, че той не е Габриел.
112
11
 
5
 
! Отговори
Сърбия е бедна преди 4 години
Сърбите са бедняците на Европа и така ще бъде докато продължават да се "братушкат" с руснаците и не влезнат в ЕС и НАТО
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До IJisjdИ тези проекти които ни дават са ни много ,защото до тях се домогват само властимащите и това се знае на запад ,да не мислите ,че не знаят че къщите за гости са само за хора на ДПС и Герб т.е. на хора от властта ,и че затова сме най-бедни щото нищо не стига до народа знаят ,но и на тях им трябват послушковци да вдигат само ръка в Европарламента !
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички трябва да е ясно че сме в Нато и точка. И колко да ви се не ще това означава че ако се наложи за Америка или за Европейския съюз до последен българин ше се бием!!!
109
0
 
9
 
! Отговори
Римска поговорка преди 4 години
Мълчанието е мъдростта на глупaка. За кого ли се отнася?
108
14
 
3
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Голям Българин, родолюбец и патриот! Генерал Бойко Борисов! Нормално е да се изрази недипломатично, все пак е офицер. Знаете ги военните.
107
7
 
4
 
! Отговори
Вучич е пътник преди 4 години
Сръбският народ заслужава по-добра участ. Сръбският народ заслужава демокрация. Русия губи влиянието си в Сърбия предлагайки само оръжия и бедност. Вучич си отива...
106
0
 
5
 
! Отговори
Да, България преди 4 години
Е,ако това не е унизително....значи нищо не ще ни унизи...
105
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трагедия! Всички русофили се оказаха и сърбофили и скочиха да пишат срещу българския интерес, а той е признаване на Косово от Сърбия и отпушване на интеграцията на Западните Балкани в ЕС и НАТО. Интересът на Русия обаче е обратен и петата й колона сляпо го следва. Нека Сърбия си остане дупката на Европа, но защо тикате и нас натам. Който дружи с миззерници-миззерник става,.. с лек сръбско-руски акцент!
104
2
 
12
 
! Отговори
IJisjd преди 4 години
Борисов е клоун, мисли си че е някъв държавник, а образовните лидери на другите държави му се смеят и го цакат отвсякъде...взимат големите прокти, а за българите нищо.
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сиреч, рекъл ли е или не е рекъл ?
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето това е когато една велика страна като Сърбия е смачкана от Запада, а една послушна държава като България ближе ***.ове и сега едва ли не ние сме в ролята на учителя за Сърбия.. смях в залата
101
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все едно разговаря наш бай Ганъо с Дани *** на мегдана в Банкя....Хора наистина ли сме такъв материал че си избираме подобни личности ,гърците затова вземат по 1000 евро минимална пенсия а ние 200 лв. защото те си избират хора учили в Станфорд ,завършили Харвард и стоящи си на бюрото мислейки ,умувайки как бай-Ганъовците от България да бършат насраните *** на тяхните баби а не тичат след багерите да се прегръщат с ромитеи да лъжат бабите колко сме стабилни.
100
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** със своята тъпота, ще ни вкара без да разбере и в някоя война! Оставка и съд заради природната му тъпота!!!! Самозабравил се примитив!
99
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Посещение на ду...давец в горда и независима страна.
98
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мали нащта тиква ни резили пред целия свят. Егати реториката, егати мисълта, егати преводачите дето трябва да се справят с това чудо, егати премиера.
97
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОСЕЩЕНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕМИЕР В ПОРОБЕНА ОТ РУСИЯ СТРАНА