Сърбия получи от Русия 10 бронетранспортьора

Военната техника е била доставена по въздушен път
Обновена: 30 юли 2019 13:51 | 27 юли 2019 19:52,
198
Сърбия получи от Русия 10 бронетранспортьора

Десет руски бронетранспортьора с комплект резервни части са били доставени в Белград по въздушен път, съобщи днес сръбското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС, предаде БТА.

При транспортирането им руската страна не е имала никакви пречки и цялата техника е доставена при спазване на международните правила, съобщи сръбското министерство.

Вчера румънската телевизия Диджи 24 съобщи, че румънските власти са задържали на Дунав руски транспорт с 30 танка и 30 бронетранспортьора, доставяни съгласно договор между Москва и Белград. Телевизията съобщи, че военната техника е конфискувана. Руското министерство на отбраната обаче опроверга тази информация и я определи като "абсолютна лъжа", изтъквайки, че не са изпращани никакви кораби за превоз на военна техника по Дунав.

Белград непрекъснато говори за военен неутралитет, но преговаря за допълнителни доставки на въоръжение от Русия, включително на бойни и транспортни хеликоптери и системи за противовъздушна отбрана. Сърбия вече получи 6 бойни самолета МиГ-29 от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А третия мъдрец, дето обяснява, че МиГ 29 на сърбите нямали шанс, че били стари, е добре да знае, че те са обновени и на ниво.-Не са обновени, тепърва теябва да се обновяват за сметка на сърбите.
71
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спирането на чужди самолети или кораби без съществена причина или с такава, не е безнаказано действие. Пълни глупости си написал.Ако не искаме през нас да минава чужда военна техника, можем да откажем прелитане без никакви обяснения.
70
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ ни подари канцерогенна царевица по времето на САС и от тогава насам все такива са му подариците. примерно подари ни няколко бази, за които не те, а ние да плащаме. Подариха ни и мината в Челопеч, където цял един проецнт от златото е за нас, а останалото за тях. Подариха ни и тецовете с "добрата" цена на токаПри такива "щедри" приятели, не ни трябват врагове
69
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миг са свалили над 1500 американски самолети във Виетнам и да не изреждам още колко и къде.Айде млък и у лево мъддрецо, с тоя заучен пиниз дето го пробутваш пак! Изтърка се от употреба тая опорна точка.
68
13
 
14
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
До 105 знаешли каква е разликата ти рус подарява 6 броя тошляци Без една победа във въздуха Наистина на 30 години строени на Абитюренската на ПутинИ връзва Шумадиците с Договори за подръжка по който има да плащат скъпо и пре скъпо А на нас САЩ реално ни ПОДАРЯВА( Малко ли оръжейни Поръчки направиха в Арсенал) доказан въздушен боец с много победи Току Що Произведе и с най нова електроника и радар Самолет със включена логистика
67
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Никой не ни е питал за НАТО-то и за ЕС"може и така да е , но ти къде беше че не се самозапали пред НС...или поне една гладна стачка да направиш, че да се разбере че искаме РЕФЕРЕНДУМ??? я виж направихме референдум и... опа прецакаха ни .
66
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спирането на чужди самолети или кораби без съществена причина или с такава, не е безнаказано действие. Чехите збраниха на руски самолети да летят до Прага, а руснаците им забраниха да летят на изток. След 20 дни чехите отидоха в Москва за пълна капитулация. Англичаните взеха танкер на Иран, а Иран им взе два танкера и оскимтяха ООН от болки и сърбежи.Та идеята за спиране на руски самолети или кораби ще ни осигури и на нас и на ромънците големи тесли после и затова по-полека с тези *** идеи.
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
интересно как във форума дават мнения само експерти по военна техника. явно всички са като началника си- IT специялиста Таско Ерменков
64
11
 
12
 
! Отговори
До 103 преди 4 години
Ако отвориш техническите данни на руските товарни самолети, ще бдеш потресен.Не само, че могат да прекарват танкове с тях, а и не по един а по повече.Там по-долу друг умник развива теории как поддръжката на миговете щяла да им излезе през носа на сърбите, добре а 8-те таралясници от далаверата на ГЕРБ още сега са ни излезли пррез носа, преди още да са произведени. А третия мъдрец, дето обяснява, че МиГ 29 на сърбите нямали шанс, че били стари, е добре да знае, че те са обновени и на ниво.
63
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
получили вече миг29... че те по дърти и от наше реликви ф16 . руснаците пикаят на сърбите а те мислят че дъжд вали. както краварите пранят с нас де. важното е да е весело
62
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма радост,няма що!В двете държави на победилия социализъм - Китай и Русия, има достатъчно място за всички, обрекли се на петолъчката!Айде без много церемонии потегляйте и ни отървете от чумата и от присъствието си.Светлото бъдеще ви чака 2000 км на изток и много ви здраве!
61
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ние ще получим 3-4 самолета от САЩ, ама ще ги платим сега, пък ще ги получим ДРУГ ПЪТ.
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До (-_-)Да ама Румъния спря конвоя с танковете за Сърбия. Лека бронирана машина може със самолет, танк--не може. И излаз до море си нямат милите.
59
11
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Истински *** :Какво значи да пуснат бе? Тия полети се осъществяват по международни правила и никой не може да ги спре. Божее колко *** се навъдихте, а сегашното правителство е почти изцяло *** на САЩ..
58
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 36Сега поддръжката на тия стари самолети ще им излезе през носа на сърбите.
57
10
 
6
 
! Отговори
А пък ние? преди 4 години
Американците взеха парите и казаха - "Ще видим".
56
16
 
22
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Абе глупчо, руснаците ПОДАРЯВАТ на сърбите 12 бр Миг 29 и 20 бр бронирани машини.Някога на нас ни подаряваха руснаците.Вие от шайката на суджуците не купувате, вие заробвате България. Това е разликата.Хайде сега млък, защото когато фактите говорят и троловете мълчат
55
12
 
12
 
! Отговори
име преди 4 години
ЕС е най-хубавото нещо, което ни се е случвало от 130 години насам. Добре, че не са ни питали, че като знам и сега какви прости търбуси има...
54
11
 
6
 
! Отговори
До 79 преди 4 години
Няма значение дали ги ползваме или не. Ние сме в НАТО и то ни задължава да харчим 2 от БВП и да имаме армия в бойна готовност. Като не ви харесва да бяхте казали, вместо да седите и да гледате как ни го вкарват. За НАТОто говоря.
53
4
 
3
 
! Отговори
гост преди 4 години
до 81 не изнудвачи - "приятели"