Заев и Харадинай с договор за контрол в Северна Македония и Косово?

Сръбски вестник: Създали са черни фондове за плащане на политици
6 авг 2019 11:38, Елка Василева
5
Заев и Харадинай с договор за контрол в Северна Македония и Косово?
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев и доскорошният премиер на Косово Рамуш Харадинай имат близко сътрудничество, имат договор за контрол над нещата в Северна Македония и в Косово, както и за създаване на черни фондове, които трябва да послужат за плащане на политици, пише сръбският вестник "Блиц", като се позовава на дипломатически източници.

Заев и Харадинай са се срещали досега не само в ролята на премиери, като на отделни срещи са присъствали и техните братя Вице Заев и Даут Харадинай, казва за "Блиц" дипломатически източник от Прищина.

"Още докато Харадинай беше премиер, е било договорено създаването на черни фондове, които да служат за плащане на политици в Брюксел и в Гърция, за да може по всички възможни начини да се намалят пречките по пътя на Северна Македония към ЕС и НАТО. Това е важно и за албанците, които държат част от управлението в Скопие", казва събеседникът на вестника.

"Блиц" пише, че в един момент македонските власти са получили като подарък два милиона евро, предназначени за отделни гръцки политици, чиято задача е да говорят в ЕС, че нямат нищо против приемането на Македония в ЕС.

"Сделките на Харадинай и Заев не са свързани само с бизнес, а и с армиите в Северна Македония и в Косово. Договорено е финансиране на македонски офицери от албанска националност да отиват в Косово, а от друга страна и офицери от армията на Косово да се обучават в академията в Скопие. Част от трансфера на парите минава през отделни фирми", казва източникът на белградския всекидневник.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Wind преди 4 години
Руските *** от сърбия, пак взеха да се размирисват! :D Еххх хубаво е да живееш в алтернативна реалност, където ти си най-важната държава на балканите. От 20 години истината им бие шамари да се опомнят, но по всичко личи, че ще трябват още. Нищо де, може би след още 20 ще се опомнят. Ще стискаме палци за което!
4
2
 
3
 
! Отговори
A преди 4 години
Дори и да не е лъжа, какво? Боко купи изтребители на жена , когато технологията е сравнително нова, ще ги получим (ако ги получим въобще, защото след Бахрейн има още) на 31. декември 2020, т. е. някъде ким 2021 г., когато технологията вече тотално е остаряла. За лихвите, които САЩ за 2 г. ще спечелят - няма да говорим. Това нагъзване с тези милиарди, защо ли е и с какво е по-добро?
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сърбите разбират, че вече не са важни за Северна Македония и пускат лъжи.100-годишни сръбски лъжи падат.
2
5
 
7
 
! Отговори
Аз преди 4 години
До АнонименСега е нищо! Сърбите все още не смеят да скачат много - че да не се спънат по пътя към ЕС. Но - гледайте какво ще стане веднъж влязат ли в ЕС! Гръцките номера са детска игра в сравнение със сръбските, които ще видим! Макетата имат шанс само ако влязат преди сърбите! Както и останалите бивши югорепублики!
1
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много добре правят ако е така.Всичко, което бърка вгз на сърбите, е полезно.