Паника обхвана Солун заради коронавируса

Хората се презапасяват с храни, не ползват градския транспорт
27 фев 2020 14:52, Елка Василева
17
Паника обхвана Солун заради коронавируса
Снимка: архив, БГНЕС

В Солун настъпи паника, след като в града беше обявен първият случай на коронавирус. Хората се презапасяват с храни, а магазините са опразнени. Избягва се и ползването на градски транспорт.

Властите полагат максимални усилия да се ограничи разпространението на вируса след регистрирания първи случай в Солун.

Лекари предупреждават, че в рамките на часове или няколко дни се очакват още регистрирани случаи на заразени хора, предаде БНР.

Още по темата

Видимо жителите на Солун се страхуват от разрастване на заразата и масово се запасяват с храни.

Все по-малко използват обществения транспорт. Шофьорите на градския транспорт в Солун отказват да ходят на работа, ако не се вземат предпазни мерки в автобусите.

Забраниха достъпа до сградата на общината, извършва се обеззаразяване, защото пациентката с вируса е посетила заседание на общинския съвет.

Затвориха и училището, в което учи детето на пациентката.

Кметът на Солун препоръча всеки да ограничи контактите с лица, които има вероятност да са заразени. Министърът на здравеопазването разпореди да се снабдят аптеките с повече предпазни маски.

Днес Гърция съобщи за нови два нови случая на коронавирус през последните 24 часа, с което общият брой потвърдени случаи е три, съобщи в. „Катимерини“. Един от случаите е свързан с роднина на 38-годишната жена в северния град Солун, която стана първият потвърден случай в Гърция. Наскоро жената се завърна от Милано в Северна Италия, епицентър на епидемията от коронавирус в Европа. Другият случай е в Атина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: солункоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРоднина на 38 годишна жена
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
простотията завладя света,не са само неолиберастите ,някой вече доволно потриват ръце от печалбите,от началото на декември досега не спряха да пишат глупости ,*** народ ,слаба държава.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
38 годишна жена? Нали удряше само много възрастни хора?
9
4
 
10
 
! Отговори
от Солун преди 4 години
Събуждам се посреднощ. Нещо се стърже отдолу, по прушината на леглото. Навеждам се да погледна. Един вирус с корона ходи под леглото и короната му се дере по пружината. Набързо грабнах един чук и го пречуках на място! На сутринта - вече всички в Солун знаеха историята.
8
10
 
12
 
! Отговори
.. преди 4 години
офф с тоя вирус се побъркаха тия хора и какво като си вземеш 3 кила брашно и се барикадираш за 3 дни на 4тия пак трябва да излезнеш да си платиш интернета :Д да прочетат малко инфо и да не се осират.. миите си ръцете и се пазете като за нормалния грип и тва е. в италия си живеят на спокойствие тия в солун от една жена веднага да не работят.. :Д:Д:Д
7
6
 
30
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Сега гледайте как една АМЕРИКАНСКА фармацевтична компания съвсем скоро ще предложи ваксина и за невероятно кратко време ще я произведе в ОГРОМНО количество. Тогава ще ви стане ясна картинката къде точно е произведен "новия" вирус и с каква цел.
6
2
 
32
 
! Отговори
a преди 4 години
Шофьорите на градския транспорт в Солун отказват да ходят на работаТова много по гръцки стои :)
5
2
 
25
 
! Отговори
Митницата преди 4 години
Много писане и никакви действия. ЗАТВОРИХА ЛИ ГРАНИЦАТА С ГЪРЦИЯ? ? ? ? ?
4
15
 
15
 
! Отговори
Народно поверие преди 4 години
Като купиш 20 кила брашно и 30 консерви, вирус не те лови.
3
5
 
37
 
! Отговори
лошо преди 4 години
Така започна и в Италия ..първите два, три дни бяха десетина болните, а седмица по-късно се увеличиха над 400 и десетина починаха.И това в една от богатите страни в ЕС , където се смята , че има нужните средства и подготвени хора
2
7
 
41
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Боко що не отиде с...джипа,да извози българите...закъсали в Солун,какво се...мота днеска в Парламента.Без туй няма...полза от него там.
1
9
 
28
 
! Отговори
селянин преди 4 години
до1спокойно Гешев го е арестувал коронясания