Символи на Белград грейнаха в бяло, зелено и червено

Поводът беше Националния празник на България
56
Символи на Белград грейнаха в бяло, зелено и червено
Снимка: МВнР

По инициатива на посолството на България в Сърбия, кметът на град Белград Зоран Радойчич даде съгласие емблематични мостове и символи на града да бъдат осветени с цветовете на българския трикольор.

Това се случва за първи път в двустранните дипломатически отношения между България и Сърбия, съобщиха от МВнР.

Светлините на Бранков мост, Моста на Ада и сградата на Палата „Албания”, намираща се непосредствено до входа на най-оживената пешеходна улица и търговска зона на града „Кнез Михайлова”, бяха запалени в цветовете на българския трибагреник в навечерието на Националния празник на България – 3-ти март.

Събитието предизвика оживен интерес на местните жители и на чуждестранните туристи, които бяха впечатлени от ефектите и динамичните светлини в града. В социалните мрежи стотици наши сънародници и местни жители изразиха съпричастността си към националния празник на България с качване на снимки от забележителностите на града, осветени в бяло, зелено и червено – цветовете на българския трикольор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
5
 
7
 
! Отговори
да преди 4 години
Браво! Така трябва щото сме си най- близки и по манталитет и по всичко! В Белград за уикенд си беше супер- хапване и пиене- много е приятно и пак ще се замисля!
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако мостът на АДА е с трибагреник къде е РАЯ ?
47
4
 
3
 
! Отговори
Jxbcbc преди 4 години
Ем яко кво, мостът на ада с нашия трибагреник
46
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сръбските митничари продължават да питат "Бугарски, нещо да почерпиш?", нали така?Да не съм пропуснал еволюцията им от скап***няци в интелигентен народ.
45
3
 
2
 
! Отговори
до 48 преди 4 години
Бъдещето ти е на Карлуково.
44
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много мило! Благодарим на братята сърби. Да са живи и здрави и те и ние!
43
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хвала братя сърби ! България и Сърбия да се обединят в една федерация заедно с Хърватия,Словения , Македония , Черна Гора ,Косово ,Румъния ,Молдова и Гърция !!! Това е бъдещето !!!!!
42
5
 
3
 
! Отговори
пущиняк преди 4 години
До анонимен 31, Минаваше, ама след построяването на Северен поток и особено след като бъде построен Северен поток-2, няма вече да минава! Пък това, че газта за България била 3пъти по-скъпа от тази за Германия къде го прочете, кой ти го каза- цифри, нещо! Май фобчетата се надавате една глупост, повторена 100пъти да стане истина.Сега по темата- не е нужно да се обединяваме със Сърбия, достатъчно е да имаме много добри съседски отношения Да си ходим на гости- без това и езикова бариера почти няма
41
8
 
9
 
! Отговори
Съюз на България преди 4 години
със Сърбия е единственият шанс за спасяването на двете държави от изчезване
40
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политически жест. От нас също зависи дали ще влязат в ЕС или не. Не е добре да влизат тези българофоби в ЕС защото ще прокарват интересите на Русия.
39
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Белград е основан през първото българско царство от княз Борис Първи през 878година, а в латинският свят дори през късното средновековие този град е известен като Алба Булгарика което се превежда от латински като бял българин.
38
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на кмета на Белград ,заслужава бг орден заради този нестандартен за сърбите, стремеж за подобряване на българо-сръбските отношения!Очаквам историчари и политици да скочат срещу него!
37
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38Ако Балканската федерация води самостоятелна политика руснаците ще бъдат най-големите й противници.Санстефанска България ги устройваше ,единствено ако е подвластна на Маскве!На Берлинския конгрес запада им отряза мераците за 2годишна военна окупация и пълна зависимост от Кремъл и Русия се отказа да защитава Санстефанските граници!През 1948год.Й.Тито се опълчи на Кремъл и Сталин заповяда ,да се прекъснат приготовленията за обединение с Югославия!
36
16
 
8
 
! Отговори
niki преди 4 години
Стига сте дрънкали на Путин небивалиците за православието. Съчетание на религия + политика винаги е водило до проблем. Справки - ислямските терористи.
35
18
 
10
 
! Отговори
Гундяев преди 4 години
Руснаците много искат православна балканска федерация та да могат да контролират по-лесно ***.
34
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До българинКакви братя бе? Сърбите винаги са мразели българите и винаги са ни забивали нож в гърба. При сръбската окупация на македония са ни колели и измъчвали повече и от турците.
33
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Чак не мога да повярвам на такъв жест от тяхна страна - 100% ще има някаква уловка!"Кандидатсват за ЕС. Разчитат да ги покрепим пред другите държави.
32
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 33Белград е бил български и дори Будапеща.
31
7
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Със сменена книжка: на съседното гише клиент си получи книжката с трета категория инвалидност и с придружител, Забележете, получи книжка с категория С
30
10
 
25
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Чак не мога да повярвам на такъв жест от тяхна страна - 100% ще има някаква уловка! Все едно в Македония да почнат да се кичат с български знамена... има нещо гнило.