Турция праща 1000 от спецчастите, за да не се върнат 5000 мигранти

От Истанбул за границата не тръгват големи групи хора
5 мар 2020 18:20, Елка Василева
64
Турция праща 1000 от спецчастите, за да не се върнат 5000 мигранти
Снимка: архив, БГНЕС

Турция ще прати 1000 души от специалните полицейски части по границата си с Гърция, за да попречи на близо 5 хиляди чужденци, които са преминали на гръцка територия от 1 март насам, да се върнат в страната. Това съобщи в Одрин турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу, предаде БНР.

По-рано той съобщи, че страната са напуснали 140 хиляди души, но информацията за броя на мигрантите беше оспорвана от гръцка страна, както и от наблюдатели от неправителствени организации.

Още по темата

Трима души са загубили живота си, 164 са ранени до момента поради действията на гръцките сили за сигурност, категоричен беше турският вътрешен министър. Сутринта той инспектира граничния район с хеликоптер.

Очевидци съобщават, че от Истанбул за границата не се отправят големи групи хора.

Група от няколко души край Одрин разказаха, че не им е позволено да се върнат в Истанбул. „Полицаите ни забраниха да се връщаме в Истанбул“, каза афганистанец пред БНР.

Сирийци край „Пазаркуле“ отричат да са ставали свидетели на такива действия
„Може да се върнеш, може. Военните и жандармерията не ни казват нищо. Ако искаш - връщай се, ако искаш, можеш да стоиш тук“, кааха те.

Според очевидци в момента на „Пазаркуле“ се намират около 4 000-5 000 души, но независими източници не могат да потвърдят или отхвърлят тази информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: ГърцияТурциямигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Канцлерката си ги харесва,да прити самолети и да ги направи германци
31
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия и Иран иска да разпали война между Гърция и Турция заради миграните. Чрез мигрантите Путин иска да разбие НАТО. EС да налага санкции
30
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи Гърция потъпква човешките права като не пуска мигрантите в Гърция, а да отиват мигрантите обратно не е потъкване от страна на Турция
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Курнeлия в рубли или евро ви плаща червени мекеретa?
28
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А генерал Гумен Крадев решава в Албания проблеми от важност за човечеството
27
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГлупостиРусия е виновна за бежанците, които заливат Турция и границите на Гърция и България. Дивия Асад не спря да бомби собствения си народ заедно с Русия. В Идлиб има 4 милиона хора и те скоро ще тръгнат към Турция, а ЕС вместо да подкрепи Турция мълчи. Заговори се, че Германия ще наложи санкции на Русия и може би САЩ ще доставят ракети на Турция, дано.
26
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле колко зарибени Бойкофилчета самооо...Според тях трябва.Или само добро или нищо.Пишеш ли против Бойко и те очакват минуси.Абе *** чета.Вие освен пред носовете си.Виждате ли по далечко? Отговор не искам!-:( Леле леле.Болно общество!!!!
25
6
 
13
 
! Отговори
Тежка цензура преди 4 години
Ботовете на ГЕРБ отново във висока активност.Май са наели още хора.За сега успешно се справят с прикриването на разследването на испанската прокуратура,че ББ пере пари.Трябва да се прикрие и турското фиаско с Ерди,а и се задава пролем с коронавируса.Все неща,които трябва да се покриват наред с мизерията в Бг.
24
10
 
1
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Сега ако бяха тук 16-те на Ф, бомбардировачи, да сме изсипали суматия бомби в Одрин. Какво стана, нали ги платихме?!
23
2
 
19
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 11 И най лошия мир е по добър от най добрата война.Това го запомни и престани да пишеш за войни.Не дърпай дявола за опашката.
22
13
 
13
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Нима ония велик международен дипломат,който изведе България до най високи висини се провали......отново!Бойко не можеш да излъжеш чешкият министър председател,не можеш излъга ЕЦБ,не можеш излъга Путин,Ердоган....Меркел и Ишиаса само ти внушават,че си велик.Добре,че са овчиците в Бг да те търпят още.
21
16
 
20
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО СТОИ РУСИЯ И ДЖУДЖИ!ТУРЦИЯ САМО НАПРАВИ ОПИТИ ДА СЕ ЗАЩИТИ ...И ТО ПО НАЙ-НАИВНИЯ НАЧИН , КАТО СКЛЮЧИ ДОГОВИ С РУСИЯ ИРАН И СИРИЯ !ЕРДО Е НАИВНИК--НА РУСИЯ НЕ БИВА ДА СЕ ВЯРВА!СЕГА САМ ТРЯБВА ДА РЕШАВА ПРОБЛЕМА С ТИЯ МИГРАНТИ!ЕС И САЩ--ИЗОБЩО НЯМА ДА МУ ПОМОГНАТ !НАПРОТИВ--ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ ВСЯЧЕСКИ!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уффф добре бее ... не можаха ли да кажат! 140 000 патрона са 100ина хиляди лева! Пращаме 100-200 ит наше - половината копат дупки, другите пуцат, клечката, заравяме и айдяяяя!
19
2
 
4
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
А и талибаните ще полежат, ще почакат да се пооталожат нещата, да поотихне ПиАр бурята на мисирките-гробарки, евро-мевро, да се приберат жандармите отпуск да легнат връз шивачките, и тогава РАЗ-ДВА-ТРИ. Натискат група от 500 и си влазат като у дома си.
18
4
 
8
 
! Отговори
Нобел преди 4 години
Че Америка какво я интересува европа.Да се оправят.100% предпочитам Ю Ес Ей пред тъпите немци и французи.Нали до безобразие евроизмекяри които предпочитат всякакви афрота но не и българи.Всичку еврофили могат спокойно да правят като вятъра под вода!
17
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Д-р Борисов. Къде си? Явно никаква не си я свършил. Навирайки се между турци и гърци! Тичай при Ердоганя да го вразумиш! Тази пап. Лач.Не бива да влиза в Европа в никакъв случай!! Анадън му?!
16
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по-нагли и подли хора от турците. За съжаление точно тая *** ни се падна съсед...
15
4
 
37
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
И да не забравяме откъде тръна всичко - от Демократизацията на САЩ. Както и в Югославия, Украйна, Либия, Алжир, Ирак, Афганистан. Другите си плащат - Сауди, ОАЕ, Германия, България, Индия.
14
12
 
18
 
! Отговори
TheCrow преди 4 години
Путин и Ердоган играят игрички за дестабилизация на Европейския съюз!
13
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 8Говори за червени ***, нацъкал си сам плюсове с ВПН...Класически ***.