Гърция затвори училищата си за две седмици

Родители на деца до 15 години са в отпуск
11 мар 2020 12:38,
24
Гърция затвори училищата си за две седмици
Снимка: БГНЕС

Като част от мерките срещу разпространението на коронавируса, Гърция затвори за две седмици всички учебни заведения. Родителите са в отпуск. В страната има 90 потвърдени случая. Все още не могат да се прогнозират загубите в сферата на туризма, съобщава БНР.

Още по темата
Родителите на деца под 15 годишна възраст получават платен отпуск за дните, в които са затворени учебните заведения. Прекратиха се всички публични изяви. Прокуратурата разследва лица, които не спазват указанията за карантина.

Нерешен остава въпросът с църкви и манастири, които са отворени и на литургия се събират хиляди вярващи.

Въвеждат се извънредни мерки в помощ на фирмите, които търпят загуби от разпространението на вируса. Отпуска се гратисен период за няколко месеца за изплащане на данъци и задължения към държавата както на фирми, така и от частни лица.

Все още не могат да се предвидят загубите в туризма. Първи "жертви" са хотелите в Атина и Солун. Туристическите агенции непрекъснато получават откази на резервации до май месец.

На остров Санторини, предпочитана дестинация за китайски туристи, предлагат вече намалени цени на пакети за летния сезон. Хотелиерите настояват да се отмени данък нощувка на туристите за тази година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
8
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
то е ясно че у нас не могат да се случват нещата от белите държави, ама в момента като гледам по улиците (ужким децата са освободени от даскало и трябва да са си в къщи примерно ) са се юрнали като изпуснати, че и майките ги повлекли по-малките да ги разхождат...нали слънчево време, та с това се оправдават, в цялото градче където работя видях само един човек с маска и той я махна на втория ден; всеки ходи кой накъдето си е намислил, абе нашенска работа, няма спасение тука...
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ти да видиш. В Гърция давали отпуск заедно с грипната ваканция. А тук, понеже сме много умни, се чудиш какво да правиш - на работа ли да ходиш, детето само ли да оставиш...
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гербавите, кат видеа, че бабите жилави и не мрът, решиха да пуснат учениците, че да се разнесе на всякъде вируса. Да уморят колкото се може повече.
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Na elinite ribata im vliza sama v ttigganite
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нашия баш бакан бил против и иска учениците в училище та да не изпуснели матреяла!Обаче не се светва,че децата ще донесат вируса корона в къщи и ще го изкарат леко,но вината и стреса,че са заразили баба и дядо,след като те умрат от вируса,ще остане вечно да им тежи!Ей ''умник'' беее!!!!
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е оцеляването, учението ще се навакса дори и да се пропусне една учебна година
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойкоооо,гледаш ли какво правят гърците,или пак се сърдиш заради корицата от ''Бай ***''?
13
3
 
26
 
! Отговори
родител преди 4 години
Детето си ,няма да го пусна на училище , дори и да загуби годината ! Шайката ни лъже както си иска !
12
3
 
43
 
! Отговори
Митьо преди 4 години
Това е държава. Платен отпуск за всички родители. Шапки долу пред Гърците. Тук сме стабилни иначе....
11
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето как се прави, училища, отпуск, облекчения за фирмите.А тоя тук се е загрижил да не счупи икономиката.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е че бай Х най-сетне е рабрал, колко важно е училището......макар и късно лично за него.
9
2
 
20
 
! Отговори
Тц тц тц преди 4 години
Ама как така ?! От четвъртък у нас всички на училище,не се предвижда затваряне на границите,събиране в затворени помещения...само до 250 човека!!!!.......и какво ли още не само и само...."да не счупим икономиката".Явно,или гърците са паникьори,или.....бат Бойко наистина вярва,че..НАЧАЛНИКА е българин!
8
2
 
23
 
! Отговори
Барба Бойкос преди 4 години
Тук ще учат ! Аз казах !!!
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 4Работата ти в офиса няма да ти произведе хранителни продукти, и щом може да не ходиш на работа, това показва колко е важна работата ти. Сега ще се разбере кои професии са жизнено важни за обществото - лекари, производители на хранителни продукти - те имат пари и храна, но не могат да си позволят да не ходят на работа, защото трябва да произвеждат за вас - мъжките цветя в саксия.
6
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 4Ако всички не ходят на работа, кой ще ви лекува и храни, хрантутници.
5
27
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
В интерес на истината доста от добре платените професии предполагат работа от вкъщи. В нашата компания отдавна всичи са Home Office и в България, Австрия, Швейцария, Германия. В сума компании други- също. Принципно работим 2-3 дена от вкъщи, но сега изрично се каза в офиса да не се ходи. Като нямаш възможност, взимаш неплатен отпуск или напускаш работа. Всеки би следвало да има фонд да изкара поне година без работа. Ако нямаш, заразяваш се и така- да си мислил.
4
1
 
23
 
! Отговори
До Анонимен 2 преди 4 години
А ние ги връщаме още утре в училищата
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето това е превенция, а нашите пак рабтят на парче и накрая сигурно пак няма да се знае кое училище е било в карантина и кое не.
2
20
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Гърция много малко майки на деца под 15 години работят, така че могат да си позволят да ги пуснат в платен отпуск. Но тук не е така, тук и двамата родители работят и ако всички излезнат в отпуск, кой тогава ще работи, после ще трябва да умираме от глад, а не от вируса.
1
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ние ги връщаме в понеделник.Българино ***.