Хърватия въведе пълен контрол върху цените на храната

Издадена е и забрана за кафенета и клубове в Македония
15 мар 2020 14:06, Ния Христова
65
 Хърватия въведе пълен контрол върху цените на храната
Снимка: БГНЕС
Късно снощи на извънредно заседание кабинетът на Андрей Пленкович изготви списък на контролираните цени, съобщи БГНЕС. В списъка влизат брашното, млякото, яйцата, солта, захарта, месото, тестени продукти, рибата, зеленчуците, плодовете, консервите, маслото, памперсите, водата, препаратите за хигиена и др.
 
Контрола се отнася и за защитните дрехи, включително обувките, очилата, ръкавиците и маските. 
 
Министърът на здравеопазването Вили Берош обяви обща национална мобилизация на всички здравни служители. 
 
"Тази мярка се отнася за цялото лекарско съсловие, както от публичния, така и от частния сектор. Те трябва да бъдат в готовност по всяко време”, съобщи в. “Слободна Далмация".
 
"Слободна Далмация" съобщава, че Вили Берош е разписал заповедта. 
 
Във всички балкански страни положението с разпространението на коронавируса е сериозно. Гърция обяви вече 4 случая на починали от вируса. Броят на заразените нарасна до 226 души от 190 за едно денонощие. В Сърбия бяха регистрирани пет нови случая и общият брой на заразените е 46.
 
В Македония бяха регистрирани шест нови случая на зараза, с които общият брой в страната стана 18. 
 
Македонското правителство предприе нови мерки. Те включват затваряне за посетители на всички молове и магазини в страната, с изключение на супермаркети, хранителни магазини и аптеки, докато всички други могат да работят и да използват алтернативи (чрез онлайн поръчки, телефонни поръчки и т.н.). Въведена е и пълна забрана за кафенета, барове, клубове, казина и пунктове за спортни залози. Всички заведения за обществено хранене, които продават и приготвят храна, могат да работят без клиенти с продажби чрез онлайн поръчки, телефонни поръчки и т.н.
 
Предвижда се да бъдат затворени всички сухопътни гранични пунктове в страната, с изключение на граничните пунктове Табановце, Деве Баир, Кафасан, Богородица и Блаце, които могат да бъдат отворени за преминаване на пътници и превозни средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
3
 
! Отговори
Kugelblitz преди 4 години
Докато умните са наумуват, лудите ще се налудуват. Това е положението у нас.
47
2
 
16
 
! Отговори
МъртвешкаГлава преди 4 години
При Извънредно Положение трябва да се сформират военнополеви съдилища и спекулантите да се разстрелват по бързата процедура.
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спекулантите, трябва да се разстрелят !
45
3
 
22
 
! Отговори
Един преди 4 години
Сега държавата трябва да наложи фиксирани цени!Иначе спекулантите ще се *** да вдигат цените!
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
уж намалят цените,а луканката и бабека пак скъпи.
43
4
 
29
 
! Отговори
до 44 преди 4 години
Какви купони, бе плебей? Въвеждат се ограничения плебеите да не могат да си купят 50 бутилки олио, а само 2 и ето ти резултати. Къде бил спиртът пита плебсът? Ами, ти, ***, го изкупи от аптеките, забрави ли?! Маските къде били?! Ами в шкафа ти, бе, плебей... Дезинфектанти, всичко се изкупи. Защото плебсът не е спокоен, ако няма 100 бутилки олио и брашно- да си смесва помийкa да хапва като пpacетата. Защо употребявам тази дума плебей? Защото само плебеите се презапасяват. Другите са разумни.
42
2
 
10
 
! Отговори
До купнджията преди 4 години
До АнонименАми нали за тия купони, пак ще се редим бе, Глав Анак!Пък и не е ефективна мярка, ПРЕЖИВЕЛИ СМЕ ГО - по ВАШЕ време!
41
23
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се въведат купони за храна. Пак закъсняват с мерките и пак ще закъснеят.
40
1
 
34
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Това трябва да се случи и тук,защото вече изказах учудването си онлайн и като по-нисък рейтин на хранителните вериги! Завишени цени има в Кауфланд на месни продукти и др... ! Фантастико на млечни продукти и др... ! Въпреки,че има стока, и оборотите са голями повишението говори само за нехуманно отношение към потребителите ,много от тях оставащи без работа в момента! Жалко!
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ам ти остави тоалетната хартия, ами виж че половината ПОС терминали в страната в супермаркетите не работят. Трябва ти кеш, а банкоматите са празни. Единствено теглиш кеш от гишето на банката докато можеш преди народа да се е усетил и да се извият опашки пред клоновете
38
3
 
32
 
! Отговори
Шофер преди 4 години
Бизнеса няма морал ,той е изграден от гладни мишки .
37
1
 
52
 
! Отговори
ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 4 години
"Контрола се отнася и за защитните дрехи, включително обувките, очилата, ръкавиците и маските."Преди месец си купих 10 маски за по 20 ст. не заради коронавируса а заради грипа сега ги гледам по 2 лв/бр. Срамота и спекула.
36
5
 
23
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
" кабинетът на Андрей Пленкович изготви списък на контролираните цени, съобщи БГНЕС. В списъка влизат брашното, млякото, яйцата, солта, захарта, месото, тестени продукти, рибата, зеленчуците, плодовете, консервите, маслото, памперсите, водата, препаратите за хигиена и др."Я да кажа едно демократично "уао-о".Ама това не е новолиберално,не е пазарно ориентирано.Срамота.Къде отиде свободната инициатива,ефемизъм за спекула.
35
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38Като програмист, искам да кажа, че част от нашия труд спомага много за медицината. Всякаква модерна апаратура за изследвания работи, защото ние влага ме усилия там, всякакви модели и статистики с много по-лесно за събиране, разбиране и разпространение, благодарение на такива, като нас.Да, не всички се занимават в тази насока, но спрете да си мислите, че всеки програмист поле смао уеб страници и вади 6 цифрена заплата....
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свободна държава, ама йок :)
33
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕй, пак програмистите са ви виновни, бе...Тая завист ще ви убие и преди коронавируса даже.
32
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбрах за всички съседни страни, за държави по света дори за мерките взети в Лаос, Виетнам, Камбоджа....... Боко Боко къде си? В държавният трезор ли си с чувала? Боко Боко много българи ще пострадат по твоя вина.
31
8
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
Аз учих частни, без държавна поръчка и сега се пиша болен. Да не съм ЛУД, че да се занимавам със заразни болни! Аз съм пластичен хирург, бе!
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До з соекулантитеЕшш па тоя и той не нормалния, де оди сам сюда се лайква..
29
5
 
53
 
! Отговори
За Спекулантите въже преди 4 години
За всеки СПЕКУЛАНТ КУРШУМ в главата и на място !!!!