Кафенета и ресторанти в Сърбия отварят на 4 май

Очаква се търговските центрове да отворят на 8 май
28 апр 2020 17:15, Красимир Ангелов
32
Кафенета и ресторанти в Сърбия отварят на 4 май
Снимка: БГНЕС

От понеделник, 4 май, се очаква значително смекчаване на някои мерки срещу разпространението на коронавируса в Сърбия, въведени в рамките на извънредното положение, съобщава в. "Политика".

От 4 май ще започнат да работят кафенетата и ресторантите, при спазване на защитните мерки - задължително носене на маски в затворени помещения и спазване на дистанция на открито.

От понеделник ще бъдат позволени и спортни тренировки на групи на открито, а от 8 май ще бъдат възстановени градският, междуградският и железопътният транспорт.

Планирано е и търговските центрове да започнат работа от 8 май, а детските градини и забавачките до 4 клас - от 11 май.

Възстановяването на въздушния транспорт е планирано за 18 май, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
1
 
! Отговори
А така преди 3 години
Пунта марата свърши - събраа се едни данни, напечатаа се едни пари, робчетата се посплашиа че мноо си поверваа и сеа ше се бият за 600 кинта заплатка
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде на плескавиците с коронавирус.
28
1
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Нещо не разбрах, отварят ресторантите, но при спазване на защитните мерки - задължително носене на маски в затворени помещения....и аз как ще ям и ще пия с маска?????
27
1
 
7
 
! Отговори
Бандит преди 3 години
"От 4 май ще започнат да работят кафенетата и ресторантите, при спазване на защитните мерки - задължително носене на маски в затворени помещения и спазване на дистанция на открито###В ресторанта с маска ли?Престаравате ли се или преигравате?
26
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък като отворят кръчмите, няма излизане оттам. Нали всички беха умрели от глад! Кви кръчми...
25
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 25 преди 3 години
Че то и сега законът е такъв. И сега се работи по този начин.Но разберете, че едно е на хартия - друго е в действителност.
24
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите кафенета и ресторантчетата да се редуцират до минимум. Да бъдат отворени само при много строги правила като :Безупречна хигиена и на кухните и на персонала, разрешителни от органите, отговарящи за това! Трудови договори за работещите там, касови бонове и за по-сигурно постерминали за разплащания. И непрекъснати проверки и контрол!
23
1
 
22
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 3 години
Кое му е либералното на пожарникаря-генерал-богослов-доктор Борисов?КППта, декалрации, блокирани градове, забрана за пътувания и предвижвания ли му е либералното.Зараза в голям мащаб в България нямаше и сега в този момент няма, излишно е всичко това което се налага. Всичко за сега е в рамките на контролираното и още утре могат да прекратят извънредното положение!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
4
 
5
 
! Отговори
:) преди 3 години
И туй ни е възможно - в Бг мерките са най-либерални, така че няма как да е вярно. Питайте Бойко ако не вярвате.
21
0
 
12
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Не търсете логика от хора "без логика".КПП са грешка на МВР
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой ще ми обясни ли следната простотия: самолети продължават да кацат и излитат, хора се прибират от най-заразените дестинации /справка 15 годишния коронавирусен от Хасково/, обаче аз не мога да си запаля колата и да закарам дечурлигата на вилата малко да се повъргалят по поляната?! Логика???
19
1
 
6
 
! Отговори
До Г. Н. преди 3 години
напротив, тук нещата в бранша бяха ясни още след 20 април. отваряне на обектите след 13 май. само чакат разрешение от министъра... а то е все все по близо това разрешение за работа на всички търговски обекти.
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тука се правят учения как се минава през парк и градовете са завардени, човек на вилата не може да си отиде, в гората край града си не може да се разходи! Пълен смЕх!!!
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич не ги отваряйте тия кръчми. Тъкмо вече винаги намирам къде да паркирам.
16
1
 
17
 
! Отговори
Г. Н. преди 3 години
А тука нещо не се казва в тази насоща. Нищо конкретно. Още умуват герберунгелите. Никакъв разчет, план ,нищооо. Ония менте генерал всеки ден чеге статистика като *** и като му задат въпрос за разхлабване почна да прухти и да плаши. Сутрин казва числата от вечерната статистика + 4-10 броя и така си живуркаме.
15
8
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
Не е верно, на мен ми е добре. От стоене вкъщи пари спестих даже.
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в България кога?Има доста хора, който са заети в този сектор, хайде да свършва целия тоя цирк с този измислен вирус, че на всички яко им писна.
13
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що бързат тия, нека мине вируса.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърбавите *** къде са хаха няма ги
11
0
 
2
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
С тая водка, здрав ли ще е или жилав?