Босна не пусна руски специалисти да дезинфекцират Мостар

Било е предвидено те да пристигнат от Сърбия
2 май 2020 15:48, Елка Василева
91
Босна не пусна руски специалисти да дезинфекцират Мостар
Снимка: архив, БГНЕС

Министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Фахрудин Радонич не е разрешил на руски военни специалисти да влязат на територията на страната, където бяха поканени от властите на Босна и Херцеговина, за да дезинфекцират град Мостар, съобщи ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на министерството.

Министърът на сигурността на Босна и Херцеговина не е дал разрешение на гранична полиция да пропусне руския военно-санитарен конвой на границата между Сърбия и Босна и Херцеговина.

Руските специалисти били поканени да дезинфекцират град Мостар от председателя на босненското председателство Драган Чович.

Радио Сараево съобщи, че руски хуманитарен конвой не е могъл да премине границата на Сърбия с Босна и Херцеговина. Преди това министерството на отбраната на Руската федерация съобщи, че част от руските специалисти, които сега оказват помощ в борбата с коронавируса в Сърбия, ще бъдат прехвърлени в Босна и Херцеговина. Планирано бе военните да проведат противоепидемични мероприятия за борба с коронавирусната инфекция.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 50Като се има предвид че кацат в една и съща държава и са получили от едно и също място позволението ... умник.
51
4
 
6
 
! Отговори
хахахахааааа....... преди 4 години
До Bad CompanyРазкажи ми за България, моля......
50
19
 
13
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
Когато стовариха руските таралясници в Италия, фейсбук на минутата се напълни с хибридки "как италианците изхвърляли от терасите си знамената на ЕС и ги замествали с руски и кубински". Всички се смяхме много. Чудехме се от къде ли са ги купили толкова много знамена по времена тотална карантина. Или в хранителния супермаркет или в аптеката защото друго отворено нямаше!! Отвратителни са руснаците с техните хибридки.В интерес на истината кубинските бригади ги уважават тук за разлика от руснаците.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БРАВО НА ФАХРУДИН -той е голям приятел на Ердоган....
48
11
 
11
 
! Отговори
Бойкоеб преди 4 години
тук виждам дългата ръка на Плевнелиев;))) Америкаската дезинфекция е по-ефикасна от руската - бомби с обеднен уран и аде;))) сичко шай дезинфекцирано;)))
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46 "пуснат Северен поток 2"100% ПУСНАТ
46
12
 
11
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Босненците малко като ***, първо канят руснаците а после не ги допускат на територия. Подобно на хум. помощ за Италия, първо България казала че руски самолети могат да минат през територията и а после когато тръгнали самолетите казали че не може.
45
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ходят си дезинфектират азиатската клоака.
44
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво :)
43
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Путин е ясно, че се натиска да помага - да му свалят санкциите и да пуснат Северен поток 2"-----На 30.04. газпромовският достроител на "Северен поток-2" тръбоукладчикът "Академик Черский" заобиколи Дания от север, премина през проливите Скагерак, Категат, Ересун и влезе в Балтийско море. На 01.05., вчера, "Академик Черский" премина над временно сряното строителство на СП-2 и продължи към Калининград за дооборудване с цел продължаване на строителството на СП-2..
42
20
 
7
 
! Отговори
БРАВО НА ФАХРУДИН преди 4 години
Фахрудин Радонич е разбрал, че не трябва да има никакво взимане-даване с кремълските колонизатори, ако не иска Босна да се напълни с руски шпиони. Този човек е много умен, за разлика от наш Бойко, който иска да строи допотопната руска централа АЕЦ БелЯне в земетръсна зона...
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Bad CompanyЯсно. Давай все така надеждно информация. Само така ще има яснота за това кое как е! Понякога такива подробности разкриват много по-различна картинка от това което се чува "отвън".
40
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само преди седмица руснаците предизвикаха голям международен скандал, че чехите свалили статуята на генерал Конев, който ги бил "освободил от фашизма".За тези, които не са чували, генерал Конев е един от съветските генерали, които ръководеха Червената армия, която окупира Чехия през 1968ма.Пак дълго са търпяли чехите.
39
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е то като гледам как си свършиха работата в Сърбия, направо настръхвам, там така хубаво се представиха че за 2 седмици в Сърбия стигнаха близо 10 хиляди болни
38
2
 
9
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
До Анонимен 38То в самото Бергамо има летище. Орио ал Серио се казва. Водят го за летище на Милано ама си е точно в Бергамо. Летял съм много пъти от там.
37
6
 
6
 
! Отговори
Аве преди 4 години
Не мога да разбера защо все се натискат да се правят на добри, това ми прилича или на някакво избиване на комплекси, или с определена друга скрита цел !
36
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като приключиха хуманитарната си мисия в Сърбия и Република Србска, 29 руски военни специалисти и техника бяха поканени от властите на Босна и Херцеговина, за да дезинфекцират град Мостар, но Фахрудин не ги пусна да пресекат границата. Можете ли да си представите каква шизофрения тресе европейската БиХ? Властите те канят и те молят за помощ, а Фахрудин не те пуска да влезеш?!
35
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Bad Company Спомням си когато разказваше как са свалили Камазите в Рим вместо в много по-близкото до Бергамо Милано, само за да си направят ПР като прекарат "помощта" през половин Италия. Много се смях тогава (въпреки че ситуацията хич не беше и не е смешна като цяло).
34
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Можем да го кажем и по-просто за матряла...Гаврааата с руската кочииина е повсеместна!
33
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми той и Лукашенко ги нагони миналата седмица, тестовете дето са му дали са 50 % фира и брак, а и като гледам какво се случва в русия май капацитета не им е много добър