Коронавирус сватбите: Разстояния между масите, танци на смени

Ще има и стрийминг за хората от уязвимите групи
7 май 2020 21:15, Елка Василева
22
Коронавирус сватбите: Разстояния между масите, танци на смени
Снимка: Pixabay

Сватбени тържества, на които разстоянията между масите се определят с... метър, дезинфектанти по масите сред питиетата и ястията, ротационно излизане на дансинга, с ръкавици, кърпи и нужната дистанция за безопасност, но и със стрийминг на живо за по-възрастните и за онези, които принадлежат към уязвими групи. Това ще бъде картината на сватбените тържества в епохата на коронавируса, както казват организаторите на сватби и собствениците на парти центрове, които се готвят и те за завръщането си на работа, пише АНА-МПА.

"Промените са много и както двойките, така и хората, които се занимават със сватби, търсят начини, за да бъде осигурена безопасността на всички и същевременно да се забавляват", казва пред АНА-МПА организаторката на сватби Федра Лиаку.

"Настаняването е най-големият въпрос, който трябва да решим. Тържествата стават по-малки, двойките премислят избора си на поканени и махат от списъците доста от тях, като предпазват хората на по-напреднала възраст", казва Лиаку.

Освен това според нея доста са и онези, които са "запазили" услугата за стрийминг на живо, за да помогнат на бабите и дядовците да останат вкъщи, но и да имат възможност да проследят тържеството на любимите си хора от екраните си.

Още по темата

Ситуацията обаче се променя и по отношение на храната, защото според организаторката на сватби целта е да бъде избегнат вариантът с шведска маса. "Опитваме се всяка маса да бъде структурирана семейно, а не да се споделя между непознати, като горната граница е четирима души на маса, като се спазват, естествено, нужните разстояния от маса до маса", обяснява г-жа Лиаку.

Собствениците на зали за тържества вече са започнали подготовка за новите реалности. Хриса Георгиаду-Гранузи, която разполага с терен за събития на открито, отбелязва пред АНА-МПА, че вече са планирани тържества при новите обстоятелства, които налага коронавирусът, като са постигнали "брак" и между веселието и безопасността.

"В църквата "Панагия Фанеромени", където се намира нашият имот, и преди имаше камери, които позволяваха някой да проследи тайнството от екрани извън храма. През настоящия период обаче ще има по-интензивна употреба на технологията, доколкото трябва да избягваме струпването на хора", обяснява г-жа Георгиаду.

Тя казва, че професионалистите в сектора полагат големи усилия, за да останат удовлетворени както брачната двойка, така и гостите, а загубата на приходи от агенцията твърди, че идва на втори план, докато безопасността е на първо място.

"Понеже даденостите ни го позволяват, ще организираме три дансинга вместо един, дванайсет тоалетни вместо пет, ще включим и допълнителен персонал, за да препоръчва на хората да спазват мерките (за безопасност)", обяснява тя и допълва: "Що се отнася до танците, планирали сме (гостите) да танцуват с ръкавици, родовете на булката и на младоженеца на отделни дансинги, а при народните хора ще се използват кърпи, за да се избегне контакт с ръце и да има дистанция".

За необичайна ситуация говори от своя страна Сотирис Карамберис, който от 1973 г. е организирал над 1500 тържества. Пред АНА-МПА той подчертава, че днес двойките имат повече колебания от когато и да било. "В благоприятно положение са големите заведения, големите помещения и сватбите на открито. По всички маси вече ще има дезинфектанти. Сервитьорите ще носят маски по... закачлив начин - защото нека не забравяме, че говорим за едно приятно събитие - и ще отправят препоръки към "нарушителите", които ще се увлекат в прегръдки и целувки!", обяснява г-н Карамберис.

Според него танцът, който ще излезе на преден план, е индивидуалното зейбекико, а сватбената торта вероятно ще бъде единственото, което няма да се промени, защото младоженците, при положение, че ще споделят целия си живот, могат да споделят и една и съща лъжичка.
 /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От виртуален секс не може да се забременее защото и забременяването е като вируса трябва да се предаде
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаа.... четеш и си казваш: толкова е нелепо и абсурдно, че това НЕ МОЖЕ да се случва реално. Но се оттърсваш и се сещаш: то СЕ случва. Добре дошли в 1984.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ротционно излизане на дансинга
16
1
 
17
 
! Отговори
CD ром преди 3 години
И сега като почне едно думкане у маалата...
15
1
 
24
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Лека полека нещата отиват към бой.
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как на Никой не потърсиха вина за една разграбена и разнибичкана Икономика за последните 30 години ?!?А,ако пръцкам в парка 5 Мин ,ще ме глобят 5 хилки ?!?
13
0
 
9
 
! Отговори
Страхил Войвода преди 3 години
До: 5Викаш, друго си е да сберем гостите накуп в шатрата? Да налеем руйно вино с чевермета, люта ракия и шопска салата, да извадим пушките и да гръмнем по неколко пъти да се чуе у тугинско че се тежка сватба дига ей-ей-ей!!!
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 9Виртуален секс оо Скайп - това за първата брачна нощ!
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 8Бе ще си изпращат въздушни целувки бе, аз ли да ти обяснявам?Като Ромео и Жулиета!Жулиета на балкона, Ромео под балкона!Романтика, не като днешните сватби: Мляс, мляс, цуни-гуни, и накрая - муни!
10
2
 
11
 
! Отговори
Оги преди 3 години
Сватба? Брак? 2020 година? По-скоро не бих.
9
1
 
11
 
! Отговори
Тъпомер преди 3 години
Тралала тралала и без секс,вече не сте актуални,свършва пира на медийте,ковито на 90% вие го лансирахте,хора без съвест и сеирджий,и всичко това за *** ви рейтинги.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първата брачна нощ четене на приказки от два метра растояние!
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я си кажете думата, че и траурни песни трябва да звучат :(((Тези са нен.ормални вече с фантазиите си!
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смешници, за какво са ви сватби? Не се женете, безсмислено е.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде останаха нормалните сватби
4
4
 
4
 
! Отговори
komentar преди 3 години
Новинарската гупа на dnes.bg може да чете вашите мисли ! да ви внушава какво е правилно и не
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гости с маски и ръкавици ги гоня направо от сватбата.
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Роднина - милиционер - стол; роднина - милиционер - стол!А кумът ще бъде... генерал Мутафчийски!!!Така ще бъдат сватбите отсега нататък!
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХА. Дезинфектанти по масите. Усещам потенциала.:))))