Хотелиери в Гърция искат туристически коридор през България

Целта е по-интензивно преминаване с автомобилен транспорт
8 май 2020 12:05, Елка Василева
89
Хотелиери в Гърция искат туристически коридор през България
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцките хотелиери предлагат на правителството специални мерки за осигуряване на облекчен достъп на туристи през граничните пунктове от България, предаде БНР.

До дни правителството ще приеме окончателна рамка за пътуване във фериботите при строго спазване на дистанция.

Проблемите в авиотранспорта насочват вниманието на гръцките хотелиери към туристите, които могат да влязат в Гърция през сухопътната граница с България и Северна Македония.

В писмо до правителството се настоява да се постигне дипломатическо споразумение за по-интензивно преминаване на туристите с автомобилен транспорт.

Още по темата

Би могло да се въведе туристически коридор по граничните пунктове с България, които вероятно ще се използват не само от балканските страни, се посочва в предложението на хотелиерите.

Те настояват желаещите да почиват в Гърция да преминат тест за коронавирус в страните, от които заминават, а в Гърция гарантират пълно спазване на здравните предписания.

В същото време гръцкото правителство работи активно върху специални предписания за фериботния транспорт, който ще бъде натоварен при ограничени самолетни връзки.

Фериботите ще се движат с половината от възможните пътници и при ограничения за контакт между тях по време на пътуване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха сега спомнете си ,"онези времена",когато гръцките фермери,поддържани от цяла Гърция",всяка зима(когато и без това нямат работа),стачкуваха,като затваряха подстъпите към България,когато с месеци гръцкото правителство,по молба от нашето водеше някакви безкрайни преговори със "стачниците",когато се проточваха опашки от камиони с десетки километри на границата ни(пък и на гръцка територия),КАКЪВ БЕШЕ РЕЗУЛТАТЪТ ОТ ВСИЧКО ТОВА???НИКАКЪВ!Просто,идваше пролетта и гърците "великодушно" отваряха гран
77
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция приключи. Световния елит няма време и нерви да се разправя с ***. Във новия свят ще се впишат само полезните за новия свят!
76
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте сега какъв натиск ще ни окажат гърците за да им направим сезона и как нашите ще им клекнат да им пуснем транзитния туристически трафик от Европа през нас към тях.Предлагам турист да влиза в България само като крайна дестинация, не и като транзитна.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако съм в Гърция и за хилядарка гръцки лекар няма да ме прегледа, ако му кажа, имам хрема и кашлям.
74
1
 
6
 
! Отговори
Въпрос за 100к преди 3 години
Ясу, А в Сънито ако ми прилошеее - ползвам се от здравната си осигуровка, или отивам в частния кабинет и плащам стотачка за преглед?
73
1
 
19
 
! Отговори
Каня твоите клиенти преди 3 години
Идеята на гърците е да пуснем 500 000 румънци да минат през България по 2 пъти, с междинни почивки за озиране на пейзажа в градове по избор. Вар.1.Видин>Монтана-Враца-София-Дупница-Благоевград-Сандански-КулатаВар.2. Русе>Велико Търново>Стара Загора-Димитровград-Хасково-Кърджали-МаказаАко не могат да донесат вирус от Румъния,то поне да върнат такъв от Гърция.Заслужава ли си да обираме чуждите вируси,заради чужд туристически сезон.Забраняваме транзитния трафик,разрешаваме само Букурещ-Варна!
72
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си внасят туристите с хеликоптери и летящи килимчета, какъв им е проблема с България?Нека видят къде акат гладните, не само да опъват скари и трактори.
71
4
 
14
 
! Отговори
Ясу карантинари преди 3 години
Инкубационния период на вируса е 4-5 дни. Напълно е реално да се заразиш и разболееш дори в рамките на едноседмична почивка и цялото семейство да се окажете карантинирани от неправилната страна на границата. Не чакайте милост и съдействие от гърците за нищо,..както е било винаги. Глобяват, свалят номера, блокират пътища с трактори, а вие си .бете майката.
70
2
 
14
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Какви коридори ? Който влезе в България 14 дена карантина. Ами ако спре на бензиностанция и зарази целия обект. Хайде стига сме се слагали.
69
2
 
19
 
! Отговори
баста преди 3 години
Какъв туристически коридор искат наглите гърчоля.Много бързо забравиха кога за щяло и нещяло стачкуваха у тях и блокираха общата ни граница с трактори.
68
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глад майка, глад. Камъни ще рупат по островите.
67
1
 
5
 
! Отговори
Гина преди 3 години
Георгиус, най-вероятно си купуваш диплома по медицина тук. Я прочети урока по фармацефтика и си изпий хапчетата. Не, че си далече от истината ,но си доста нагъл. Освен това, не вярвам някой да иска да ходи с бурканите. Не всеки може да иде по друг начин. А трябва да се осигури свободен достъп до плажовете. Не да се заграбват както в България.
66
3
 
16
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
И как се надяват да им отида на морето, като ми искат PCR тест на границата. Те знаят ли колко струва ? Точно 120 лева в Софиямед. Значи ако искам да достигна до плажовете им трябва да тръгна с 480 лева назад. Е няма как да стане. Не съм ходил на нашето море от 2008 година но явно тази година ще е там.
65
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние колко пъти и предлагахме да ни осигурят коридор да бяло море . Те какво направиха . Даже спрете да строите магистрала ,, Струма,, и наблегнете на магистрала ,,Хемус,, защото тя е икономическо по важна за нас .
64
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А когато блокираха с трактори границата да не идват техните туристи да почиват в Банско, не риваха. Никакъв коридор за тия!Абе аз искам коридор. А ако са спирали техните туристи да идват в Банско, са ми симпатични даже.
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината от коментиращите демонстрират непоносимост към чалгата,и я посочват като фактор за отказа си от Черноморието.Обаче всеки който пуска музика се съобразява с вкуса на клиентите си.Питам се,за кого надуват чалгиите лятото,след като претенциозната софийска особа желае да сърба таратор(с хляб естествено),и Вивалди да му гали ухото дискретно.А също,командировани марсианци ли пълнят до дупка концертите на Слави Трифонов?Айде моля ви се.
62
3
 
25
 
! Отговори
Един преди 3 години
А когато блокираха с трактори границата да не идват техните туристи да почиват в Банско, не риваха. Никакъв коридор за тия!
61
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти само ми кажи, че ще е отворена границата, нататък не ме мисли. И карантината ще си изкарам, ако трябва, не ми пука, дори това предпочитам пред това да дам пари на тия тарикати по нашето море.
60
17
 
16
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Ходете в Гърция ама после 14 дни карантина, ако не ви се спазва ще добавите 5 бона глоба и почивката в Гърция ще ви излезе само 6 бона
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kraino vreme e bg shofiorite na ostaviat kamionite s stokite pred bg granicite i da stachkuvat za frenski zaplati i dogovori za rabota...po makronski standart...:-)))