Тапи на границата, гръцките власти ще записват данните ни

Очаква се да има тройно забавяне на проверките
17 юни 2020 13:13, Анисия Иванова
42
Тапи на границата, гръцките власти ще записват данните ни
Снимка: БГНЕС

Гръцките власти ще записват данните ни на границата. Очаква се да има поне тройно забавяне на проверките още от днес. Новото изискване влезе в сила преди броени часове.

Още по темата

Това е и причината опашката от автомобили снощи на граничния пункт "Кулата" да е около един километър за леки автомобили. Така, ако до момента на границата се преминаваше само с показване на лична карта, от днес нататък гръцките полицаи ще ни взимат документите и ще въвеждат стриктно данните онлайн, съобщава Bulgaria ON AIR.

Имайки предвид, че броят им никак не е голям, се очаква да има поне тройно забавяне на проверките на границата. Вчера колоната от ТИР-ове на "Кулата" бе близо 4 километра.

След отпадането на задължителната карантина за ден през границата преминаха около 15 хиляди туристи. Гръцкото правителство обаче преосмисли отварянето на границите си, заради скок в броя на заразените с коронавируса в някои балкански държави. Стотици туристи от Сърбия и Северна Македония бяха върнати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
червен списък преди 3 години
Северна македония е обявена за опасна зона и я заобикалят. Ама споко, и през нас скоро няма да смеят да минават, като ги стигнем македонците. От махалите, самолетите и почиващите като се понарои още зараза и никой няма да посмее да дойде у нас.
28
2
 
4
 
! Отговори
след две седмици преди 3 години
Абе както се втурнаха от всички страни към Гърция, тя не знае да се радва ли, да се притеснява ли. да не се върнат половината от там с армаган вирус. А пък гърците дупе да им е яко като почнат да изникват болни като гъбки и да карантинират, няма да им стигнат проверяващи и лекари. Още от сега хотелиери са сгрели дренките, че прекалено много отговорност им се възлага в случай на зараза. всичко е хукнало да пътува като за последно, *** народ ей. Трябваше да има ваучери само за младежи.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз предлагам да въведат и още една мярка. А тя е. Задължителен ка, вал и гайда с два меха. Ако се справят с двата инструмента да им се осигури безплатни две седмици на плажа.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От този хаос, който се създаде не се постигна никакъв ефект да се опази здравето на хората. Това, което се постигна са намалени доходи, ужасна криза, безработица, ужасни последици за години наред. А който му е писано да се зарази, ще се зарази
25
2
 
8
 
! Отговори
Прецакан... преди 3 години
Нищо и никакви 280 км, а тръгваш рано сутринта и пристигаш късния следобед! Кво праиме сега? Пиеме фрапе?
24
4
 
6
 
! Отговори
Това е Дискриминация преди 3 години
Висим по опашки като някаква втора категория хора без да сме такива!Пълна глупост!
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е така се прави дезинформация и се бутат офци към ***. Вчера сме минали границата на Кулата точно за 1ч между 10 и 11 сутринта. Само ни погледнаха документите и чао - 2 Мин пряко сили. Никакви проверки за книжки, глупости. Толкоз
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 19В България, както в Гърция е забранено ДИВОТО къмпингуване. Последния умрял от КОВИД в Бургас е бил на къмпинг, да се "излекува"! Никой не забранява в България почиване на къмпинги и къщи за гости. Но да не са "диви"къмпинги и къщите за гости да си плащат данъците. Живот и здраве, резервирал съм агуст къща за гости на морето. И никой не съм чул да ме спира.
21
12
 
23
 
! Отговори
Яко а??? преди 3 години
4 часа чакане на границата заради едно селфи с фрапе на първия плаж!
20
7
 
8
 
! Отговори
Това е нелепо! преди 3 години
България трябва да влезне в шенгенското пространство!
19
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15.000 на ден! от тези хора, около 80% отиват по къмпинги и семейни къщи за гости. ако имахме нормално правителство, с глави на раменете си, а не бездънни джобове, щяха да се замислят, че нещо съвсем не е наред. забраняваш къмпингуването, счерняш живота на хората със семейния бизнес по морето и очакваш всички да искат да се завират в беттони коптори на ол-инклузив и да плащат по 20 лв. такса паркинг на ден? вместо да създадат условия за тези поне 300.000 българи, бягащи към гърция.
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луди хора.
17
2
 
7
 
! Отговори
За преди 3 години
Лъжат българските полицаи проверяват всички в компютъра ! Нали сме в ЕС ??
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДимовПрав си, а аз добавям и моето моето мнение - не "забавяне на проверките", а забавяне заради проверките. Така ми звучи по-добре.
15
0
 
2
 
! Отговори
7/8 преди 3 години
Има едни ,които вече не пропускат "Цикала" ...
14
15
 
7
 
! Отговори
ДНЕС И УТРЕ преди 3 години
На материала бих променил само една буква за да се оформи Правилният смисъл на заглавието : " Тапи на границата, ..." става " *** на границата,..."
13
1
 
13
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 3 години
Пък после пишат лъжливи статии като 50% от българите ще почиват у нас.
12
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
въпроса е защо нашите граници със Сърбия и Северна Македоня са отворени, и в двете страни ситуацията хич не е розова или може би от НОЩ търсят начи да внесат повечко вирус та да стане тяхното
11
1
 
2
 
! Отговори
Таню преди 3 години
До ССТрай, бе, брато...Ся барба *** ше научи и промахон, ега си...
10
7
 
24
 
! Отговори
циникъ преди 3 години
Ей , ще се оакат до ушите само и само да ни спрат от почивка в Гърция... То не беха глоби, антиреклами, бавене, такси, плашене.... Гнус ме е от вас и вашите ченгесарски номерца.... за толкова години все едни и същи комунделски изпълнение...