Сърбия изнемогва от многото заразени с коронавирус

Болниците в Белград са претъпкани
12 юли 2020 13:20, Петя Славова
91
Сърбия изнемогва от многото заразени с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Почти няма край в Сърбия, където броят на заразените с коронавирус да не нараства, пише РТС. Белградските болници са претъпкани от дни. Институтът по ревматология ще бъде включен към болниците за лечение на COVID-19 от понеделник за първи път.

Министърът на здравеопазването Златибор Лончар каза, че най-новите данни показват отношението на населението към ситуацията и как самите граждани се борят срещу коронавируса.

Според последните данни в Сърбия са починали още 12 пациенти с COVID- 19 през последното денонощие, предаде БГНЕС. Коронавирусната инфекция е потвърдена при още 354 души. Към момента 139 пациенти са на апарати за механична вентилация.

В Нови пазар, Сеница и Тутин данните за епидемиологичната обстановка, според лекарите, показват, че ситуацията се подобрява.

Историята е различна в Шабац, където първият пациент с коронавирус почина на 19-ти.

В област Златибор вирусът е потвърден при още 100 души. В предишните дни четирима души починаха.

В отделенията за COVID-19 на Клиничния център в Ниш има 291 пациенти, шестима от тях са на апарати за изкуствена вентилация.

99 заразени пациенти се лекуват в Клиничния център в Крагуевац, шестима в най-тежко състояние са на респиратор.

По последни данни са регистрирани 46 нови случая в сръбските райони в Косово и Метохия, а двама души са починали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
13
 
20
 
! Отговори
Лудия доцент преди 3 години
Като гледам сърбите се чудя къде сбърках като убеждавах български народ, че е просто грипче хмм майтап бе, не съм сбъркал, НАПРАВИХ ГО НАРоЧНО, ЗА ДА МОГАТ ЧЕРВЕНИТЕ БРАТЯ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА И ДА МИ ДАДАТ МАЛКО ПОСТЧЕ. Скромно министър за министър. Пфу че съм хитър, а?
18
34
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още ли има хора, които вярват в covid 19, и много хора вярват в йети, голямата стъпка, но и тях като covid, никой не ги е виждал, само легенди и истории, забавни сте
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Америка, както разбрахме има специални сбирки и партита, да се заразиш нарочно.Мисля, че трябва и тука да ги почнем. Разбира се трябва и декларация, че не искаш болница в случай на вирус.Даже, дет се вика, на входа на дискотечките, футболни мачове, абитюрентски и пр., задължително с такава декларация и бележка, че си изкарал такова парти ?Кво ше кажете ?
16
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковита ще короняса и радев за цар на глупците, айде да не е цар, ама за " архонт" по мутренски гаранция! Оставка резиденть!
15
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кремълската зараза е по опасна от короната!
14
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След няколко дни и Черепо- радефците ще се натръшка от Ковит- а, това " президент" ли е бе тикви? Резидента за да отърве кауша за предателство в полза на русия ви зарази със смъртоносна болест!!! Идете радев да ви лекува и се въргаляйте за респиратор пред дундуков2, овци коронясани!
13
24
 
12
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Абе глупости! Изнемогвала Сърбия! Болниците винаги са пълни. Дали с Ковид или с друго, какво значение има?
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петя Славова да започне да отразява истината.Да намали манипулациите. Пример близа
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кажи НЕ на КатайЩо си мислиш, че индивидът ти не е свързан с никой? Илюзия тотална. Сам герой на самоте остров.
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Официалната пропаганда
9
9
 
28
 
! Отговори
Протестите си имат преди 3 години
цена.Преди 10-на дни Вучич спечели избори с мнозинство.Сега тълпаиска оставката му.Само че едно са избори,друго е тълпа под прозорците-много крясък,малко представителност.2,3,5,10 или дори 50000 рушащиреда протестъри не са милиони избиратели.Разчитат да не му издържатнервите и да хвърли оставка.Нещо като нашите много умни и красиви-вой и крясъци.Но Вучич (и ББ) имат издръжливи срещу тълпата нерви.Вирусът си знае работата.Не зависи от политически пристрастия,а от спазване или не на мерките
8
5
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Ти за какви пари викаш, та се интересуваш за какви викат другите.
7
27
 
34
 
! Отговори
Утре и в България преди 3 години
Радеф ще понесе ли отговорност за хилядите заразени,после стотици умрели от covid,в резултат от иницираните от него протести?Ако на някой са дали 50 лв. да скандира "Радеф,Радеф" и да гълта чужди плюнки пълни с covid, дали си заслужават парите.Когато занесат covida в къщи и майка му или баща му умре,с 50 лв. само некролога не можете да му плати.Няма разлика и ако не е викал за пари,а по убеждение.В президентството предполагам ще му изпринтират некролога безплатно!? Би трябвало,като съучастници!
6
13
 
17
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
*** той Радев и за протестите в щатите е виновен, за тези в Германия и Франция както и за Сърбия.
5
19
 
31
 
! Отговори
Президент Радев преди 3 години
Драги българи, някои от вас може да се заразят, но това е риск който аз и моите приятели червените олигарси сме готови да поемем. Да живее България!
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми да питат Джокович как да се излекуват за 3 дни.
3
27
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на нашия президент, само истински достоен лидер може да кара хората да се събират на площада по време на пандемия че да отърват него, Божков и другите олигарси дето ги подгониха. "Не на страха", не се страхувайте от вируса драги българи, да помогнем на Радев и БСП.
2
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същата история като с БГ. Промити мозъци.
1
38
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов колкото повече протаква подаването на оставка и с това предизвиква гнева и протестите на народа - толкова повече заразени ще имаме и ние. Вън, тикво !