Заев за отношенията Македония-България: Делчев не може да ни раздели

Той е оптимистичен, че ще бъде намерено решение на спора
27 сеп 2020 16:37, Нели Христова
70
Заев за отношенията Македония-България: Делчев не може да ни раздели
Снимка: БГНЕС

Чрез отворен процес на сътрудничество показахме, че можем да преодолеем спорните въпроси от миналото и да се обединим около засиленото сътрудничество, партньорството и взаимното доверие в името на бъдещето на Македония и България. Делчев не може да ни раздели, Делчев се бореше за напредничави идеи, които свързват”.

Това заяви премиерът Зоран Заев в интервю в което подчерта, че отношенията с България се основават на Договора за добросъседство и сътрудничество между двете страни, което е добра отправна точка за приключване на всички отворени въпроси, предава БГНЕС.

„Убеден съм, че има добър шанс по всеки отворен въпрос, дори по отношение на Гоце Делчев, да намерим решение по начин, по който и двете страни да бъдат доволни“, каза министър-председателят в интервюто.

Той добави, че в негова чест и в чест на великите му идеи и дела е сигурен, че и македонският, и българският народ ще последват пътя, който води напред и вече е очертан ясно от Договора и чрез евроатлантическите процеси.

По отношение на това как вижда страната след края на мандата си през 2024 г., той подчерта, че целта през него е „пълна трансформация и европеизация на Северна Македония”, период, в който страната ще се промени положително, институциите ще станат по-ефективни, икономиката ще напредне и европейските стандарти ще се превърнат във вътрешни стандарти.

„Нашето обещание към гражданите и приоритет в работата на правителството е да започнем преговорите с ЕС възможно най-скоро. Влизаме в този процес напълно подготвени, с мисия през следващите четири години 80% от преговорните глави да бъдат отворени и затворени до 2024 г. и да приключим целия процес на преговори за шест години“, заключи Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този с мишата усмивка, преди години като кандидат за кмет на родния си град,е наричал българите окупатори,варвари,народ с ниска култура и съзнание.Днес същия прегръща и целува Боко,защото Сев.Македония,трябва да стане член на ЕС. Демагогията тук и в съседите,е взела превес,ние лапаме мухите,Боко се чуди как да ни баламосва още няколко месеца,за да засмуче евро субсидиите за кухи проекти и така всеки ден.Вместо да отиде при хората на площада,той се крие по лозята и нивите,защото няма топки.Позор!
55
3
 
7
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 3 години
От всички българи най-прости, диви и неуки са северномакедонците. Това са едни изостанали жалки страхливци, подлеци и лъжци. Българи, но second hand, втора категория и трето качество.
54
2
 
9
 
! Отговори
Проф.БожидарДимитров преди 3 години
Северна Македония е изостанала българска провинция населена с предатели и отцепродавци.
53
2
 
7
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
И още една добавка Делчев неможе да ни раздели, Но ное ще разделим Делчев на две.
52
0
 
7
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Какво означаво и двете страни да са доволни или признават, че е българин(какъв то е) или никаква подкрепа в добросъседските взаиомотношения от страна на България. И европейския съмз през крив макарон.
51
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен Гоце Делчев е поляк!А и да не е ми е все тая...
50
0
 
2
 
! Отговори
Леле до 51 преди 3 години
А моя тати е софиянец (шоп), с анцестори в Охрид, а майчиния ми род един гранде родопски - те се писаха БЪЛГАРИ (с големи букви), Бог да ги прости :) Гоце като цитираш (ти и това не смееш да направиш), взе ни цитирай цялата фраза, не каквото си избереш :)))
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
македонската и българската прокуратура най-накрая трябва да разкрият откъде идват парите на "българите"в македония,които в сравнение с болшинството македонски и български граждани водят доста охолен и луксозен живот без почти нищо да работят.мисля,че тук става въпрос или за пране на пари или за много тежка корупция.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Булаирами чудесно като не ви пука за тях спирате с диалога,прекратява се работата на комисията и се приключва...
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Булаиркато не ви пука за скопяните защо въобще водите диаолог с тях и правите комисия не мога да разбера.ето миналата година комисията спря работа заради македонската страна вие отново настоявате тя да започне пак работа.напротив тук българия настоява за преговори не македония...
46
0
 
9
 
! Отговори
Булаир преди 3 години
До 52Щото вашето скопско мнение не ни интересува. Вие сте измислена страна. С измислен език. Живеете в измислен свят. И на нас, българите, не ни пука за вас.
45
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Шопотова че пишеш думата българин с големи букви няма да го направи такъв...гоце делчев е македонец и за това има колкото искаш документи.в такъв случай защо не поканите някой скопски(така наричате македонските) историк в някоя ваша телевизия.нали искате истината.след като има спор между две страни защо не поканите и другата страна?
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Делчев ще спре да ни разделя, когато признаете, че е българин.Когато спрете да ни крадете историята.И ги махнете тия сърбизми от македонския, че стана манджа с грозде.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до все таяда ама между македония и турция се намира българия...все пак не забеляза ли неоосманистката карта и какво искат турците първоначално от балканите-южна българия(тракия и пиринска македония) и северна гърция(македония и западна тракия).никой в анкара не иска атина и софия!за сега поне!
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вече почти 10 години откакто имаме цяла магистрала "тракия"софия-бургас.за съжаление тя не само че не подобри живота в населените места покрай нея дори напротив влоши го.обезлюдяването продължава със страшна сила и в ямбол и в сливен,карнобат,нова загора,чирпан и т.н.такава съдба чака и градовете край "струма" и "хемус"...откакто "струма"заобиколи благоевград там кризата се задълбочи и дори университетски град като благоевград започна интензивно да се обезлюдява.
41
2
 
3
 
! Отговори
до все тая преди 3 години
До все таяАко Македония излезе от ЕС и влезе в Турция примерно заради исляма, тоя договор с България.няма никаква стойност. Населението на Македония е предимно албанско и не се интересува от Гоце Делчев а от Сюлейман Великолепния или от Мехмет Кървавия или от кючека на Дуя Липа.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бойко борисов:магистралите носят просперитет и работни места!!!град чирпан се намира на 4-5 км.от автомагристрала "тракия"-и малкото работещи в града вземат по 500 лв заплата,мизерия,недоимък,обезлюдяване и висока битова(ромска)престъпност.същото е горе долу положението и в ямбол,сливен,карнобат и нова загора все градове в непосредствена близост до магистралата.да не говорим за по-отдалечени градчета като елхово,котел и т.н.
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бойконяма смисъл те си имат магистрали и без ес.
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
миналата зима пътувах по модерна "евромагистрала" между солун и промахон(границата с р.българия)...отбихме от магистралата в едно село в един магазин с бензиностанция...честно казано такава мизерия и в българия не бях виждал.отопляваха се с дърва от близката гора, магазинът беше *** а работниците(местни хора) се бяха скупчили около печката тип кюмбе с ръкавици и шапки посинели от студ.
37
3
 
4
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
Ще анексира и македония за да им направи магистралата