Маските в Сърбия задължителни за всички и на открито

Засилва се контролът на спазването на всички мерки
16 окт 2020 15:48, Елка Василева
31
Маските в Сърбия задължителни за всички и на открито
Снимка: архив, БГНЕС

Нови мерки бяха приети от сръбския Кризисен щаб за борба с разпространението на коронавируса, като една от тях е задължително носене на защитни маски и на открито, считано от 16 октомври, съобщава телевизия N1.

Местните кризисни щабове вече няма да могат да издават разрешения за събиране на повече от 30 души. От днес маски ще носят всички, постоянно, и на закрито, и на открито, съобщи д-р Дария Кисич Тепавчевич, член на Кризисния щаб.

Контролът на спазването на всички досегашни мерки ще бъде засилен.

От понеделник зала "Арена" отново става временна COVID болница, добави тя.

Още по темата

Работното време на заведенията остава до 23 часа и там са в сила досегашните мерки - носене на маски във всички ситуации освен когато седите на масата. Всички заведения трябва да имат отговорни служители, които да наблюдават за стриктно спазване на всички превантивни мерки.

Броят на заболелите в Сърбия постепенно се увеличава и макар ситуацията да е по-благоприятна, отколкото в други европейски страни, това не бива да ни успокоява, защото вирусът има голям потенциал за бързо разпространение и всички трябва да се постараем да спрем това, добави д-р Кисич Тепавчевич.

Искаме да действаме превантивно, да не реагираме чак когато имаме запълнени капацитети, преуморени хора, преживяхме това и няма причини да не се учим от собствените си и от чуждите грешки. Когато сме се държали отговорно, сме имали резултати, допълни и министърът на здравеопазването Златибор Лончар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
4
 
! Отговори
до 6 преди 3 години
Ти *** ли си? Достатъчно е да се приберат за Нова година 500 българи от чужбина и заразата пак ще се разнесе. Никакво затваряне!
9
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката - клонираните атакуват.Скоро и у нас. Мечката вече играе в комшиите.
8
12
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Аууу, не! Ей ся измреа бракята сръбе, къ шъ турят маска навънкашка? *** ше се разболеят, ша вдишат частици и бактерии, *** тия немат ли си опозиция да оспорва? А, сетих се, коварнио им план е да излъжат ***, че има Ковид. Ама *** не е от вчерашна коза яре, не верва той, не се лъже тъй лесно...
7
4
 
13
 
! Отговори
вашата майка ... преди 3 години
Държавни терористи!
6
39
 
5
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Кога НОЩ ще ме послушат, че маски трябва да се носят на открито и закрито! КПП на всеки град, полицейски час от 20.00 до 06.00, пълна карантина и излизане само до магазин и аптека с СМС или декларация!Високи глоби започващи от 5000лева за без маска и безцелно разхождане по улиците!Второ нарушение 10 000 лева , трето глоба от 20 000 и затвор! Карантината да е до Нова година! Затваряне на училищата и заведенията, пълен контрол над всичко и всички иначе няма оправия!
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми интересно дали има човек , който отива на дискотека и е с маска Защо се правят ,че това може да се спазва
4
7
 
8
 
! Отговори
голяма глупост ! преди 3 години
Пристрастени са вече към маските май ? Голяма радост, да ги носят на всякъде :) напълно ненужно, но пък седят чудесно хаха
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото има вятър
2
7
 
11
 
! Отговори
мисъл преди 3 години
На закрито - ясно, трябва си и то правилно сложена маска, а не само през устата. На открито защо да се слага маска?
1
7
 
16
 
! Отговори
Ниш е България преди 3 години
Сърбия да връща Западните покрайнини и Нишко на България.