Солун пред блокада: Намираме се в положение на война

Кметът на града иска пълна карантина и вечерен час
2 ное 2020 12:35, Елка Василева
31
Солун пред блокада: Намираме се в положение на война
Хора чакат на опашка за COVID тест. Снимка: БГНЕС

Здравните властите в Гърция са в готовност да блокират Солун като част от мерките за ограничение на разпространението на COVID-19.

Областта е най-силно засегнатият от коронавируса район. За последните два дни положителните проби там са 1288. От утре в сила влиза карантина в област Атика и Северна Гърция, предаде БНР.

Кметът на Солун поиска от правителството да се въведе пълна карантина с вечерен час от 20:00 ч. до 5:00 сутринта. Настоява и за забрана за напускане и влизане в града.

Още по темата

"Намираме се в положение на война", заяви кметът Константинос Зервас и отново прикани за пълно и стриктно спазване на мерките. Броят на заразените в Солун надмина и заразените в най-голямата област Атика. Положителните проби надхвърлиха 11%, сочат данните от COVID статистиката.

Поради критичното състояние в Солун министерството на здравеопазването на Гърция активира  план за извънредна ситуация. В готовност са хеликоптери, които да прехвърлят болни с коронавирус от Солун в други райони на страната, където има места в специализираните отделения на болниците.

Днес по спешност в Солун пристига министърът на здравеопазването, а до края на деня се очаква въвеждане на извънреден вечерен час и забрана за движение извън Солун.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуснаха през лятото короновирусите бедняци монкедончи ,българи да се разхождат в цялата Македониа.айде сега, 2 области затворени.
23
6
 
9
 
! Отговори
Костас анархията преди 3 години
Зе ни затварят ама друг път. Ние сме гърци - протестираме на всяко вдигане на цените макар и със цент! Имаме гражданско общество и сме научени да изказване мнения. Не като братята Вулгари - дето не свалят правителството (дето им вдига всеки месец цените ),а свалят радиатори...Ние ще се оправим ,но ...ТИХО ,ДА НЕ СЪБУДИМ БЪЛГАРИТЕ! ( не можеш да събудиш някой , който се прави ,че спи )!
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините идват, ненормалници! Когато дойде време за бой ще е късно. Армията ще е завардила всичко.
21
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците дали си имат някой МАнгърич,*** на щатна заплата???
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И там нямат никой умрял и не познават никой болен от това нещо.Войната на медиите срещу хората.Вече сме във фазата в която се годири за военни положения и армии в някаолко държави. Защо вярвате? Ще ви поробят, плъхове!!
19
14
 
7
 
! Отговори
KOSTAS LINKE преди 3 години
Гърция е фалирала държава населена с извънредно прости хора.
18
4
 
8
 
! Отговори
До20 преди 3 години
Те щото по на север се справят много добре,справка Белгия и Швеция!
17
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото по- на юг - толкоз по- ***. Гърци, италианци, испанци - сами си режат клона, но който стоят.Но Видовден идва. Скоро целият фарс ще се разкрие. Не че и сега не го разкриват много хора,вкл. лекари, но не всеки има уши да ги чуе и акъл да ги разбере.
16
4
 
4
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
Колеги, защо щракате минуси на пост 13? Казах, че не вземам страна, само споделям. За неосведомените ще кажа, че това го говорят - измежду много други - Хараш, Мангуров, Изворски, но в най-директен вид Веселин Обрешков. Проверете и после щракайте минуси на въпросните лица. Аз, респектиран от тяхната ерудиция и духовен капацитет, не бих го направил, но, както казах, всеки сам решава. Демокрация...
15
12
 
13
 
! Отговори
тото преди 3 години
Ненапразно още преди 40-50 г.,"Запада" беше определен като "прогнил строй".Като им гледам действията на ЕС,сега разбирам,че ние-източния блок,сме по-организирани и по -мислещи от тях.С тези затваряници,запада сам ще се самоубие.
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При почти еднакво население Солун - София,у наше голямо село заразените за последните три дни са 2374Та така!
13
16
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
Аз лично нямам инфо, но съм чувал от духовни водачи (поразровете се в мрежата - ще ги откриете!), че предстои голяма РЕДУКЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО - стотици милиони или можеби милиарди. Щяло да бъде за добро - пречистване на енергията на човечеството. Също и че ще оцелее САМО КОЙТО ТРЯБВА - с парцел в планината, със садене на картоф, домати, лук и т.н. Не казвам нищо - само споделям в сбита форма това, което те разказват. Нека всеки реши дали да вярва.
12
2
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
До KOSTAS LINKE 7Костас, има нещо вярно в това, което казваш, макар че нещата никога не са 100%. Обаче остави на господ, той ще си свърши работата, дори някой на Земята да не иска. За него няма никакво значение - каквото трябва, ще стане. И, м/у другото, няма да е само Гърция, ще има доста други...
11
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Намираме се в положение на война", заяви кметът Константинос Зервас"Смееешник. Интересно какво ли щеше да каже ако пред него беше Крум Страшни с брадвата.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заключвай бройлерите. За жалос ти нормалните хора горим покрай тях, но какви хора сме, ако не намерим начин да финтираме глупашката система.
9
5
 
11
 
! Отговори
Чудесно преди 3 години
Нека затварят после боя им е гарантиран.
8
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последни напъни на злото преди победата на Тръмп.
7
1
 
20
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
До 4:Зависи дали говорим за фронта. Аз не съм очевидец на ВСВ, но съм чувал от дядовци (на баба ми брат), че при немския артилерийски огън при Драва земята се е люшкала и всичко е горяло, а войниците са били потопени в блатата и едва са дишали... С часове... Не са знаели дали са още живи, или са на оня свят... Така че свиркай си.
6
2
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Сладкия и...безметежен живот разложи издържливоста и волевите качества на западните...циливилизации.Тук слагам и комшиите гърци.Огъването е...видно,а само се касае за...вирус.Паниката е...повсеместна.Май идва времето всеки сам да се...оправя,а как това ще стане,като...бройлерите не могат да...виреят извън...фермата за бройлери.
5
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тук ще ви затворят, палячовци.