Одрин иска затваряне на границата с България заради COVID-19

Пътуванията на българите били причина за ръст на заразените там
14 ное 2020 22:45, Анисия Иванова
76
Одрин иска затваряне на границата с България заради COVID-19
Снимка: БГНЕС

Здравните власти в Одрин и Къркларели поискаха да се затвори границата с България заради рязкото увеличаване на случаите на коронавирус. Те поискаха да бъдат затворени ГКПП-тата поне за 14 дни, както и да се правят повече тестове.

За последните две седмици в района болните са се увеличили два пъти в сравнение със средните нива за страната. Особено висок е ръстът на разпространението на епидемията при бременните и децата. Има увеличение и на смъртните случаи.

Междувременно Осман Билгин, валията на Къркларели, другият граничен град с България, каза, че случаите на Ковид-19 в областта през последните 1-2 седмици силно са се увеличили и че здравните заведения в областта са препълнени с болни.

Според валията увеличението се дължи на изключително засиления пътнически поток на гражданите от съседна България, които идвали специално за пазаруване през уикендите в граничния град.

"Не казвам, че съседите от България трябва да идват колкото може по-малко при нас. Призовавам въобще да престанат да идват. Защото 50 процента от случаите на разпространението на Ковид-19 в нашата област се дължат на активизирането на посещенията на българските граждани през последните седмици. Тези посещения представляват голям риск. Ако продължава с тези темпове, може да се наложи да приложим по-строги мерки от съществуващите в момента", каза валията.

Освен с България те искат затваряне и на границата с Гърция, както и по-строги ограничения за социалните контакти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Македонски БЪЛГАРИН преди 3 години
До ХахАми вий умряхте ли бе мискин, че от 14ти март границата между нас е закрита? 120 лева е ПЦР теста в Скопие, за да си видя леля си в София.
11
15
 
5
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Фесовете ли ще си ядат като затворят ? Ако не са българите тия босяци в Одрин ще умрат от глад
10
6
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
14.11.2020България - новозаразени - 4212,Турция - новозаразени - 3116, при 150 000 - Теста,България - 7 милиона население,Турция - 83 милиона население,Без Коментар
9
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България има 65000 активно болни и 50000 карантинирани. Аз ако бях отдавна щях да затворя границите. Ние летим към бездната, но не си го признаваме.
8
5
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Много кекав комшулара. Оправдава се с нас, търси причините в себе си.
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се изненадвам - в България няма никакъв контрол, от хорато /населението/ здравните власти, полиция, РЗИ, и политиците ни - казвам ви го от кухнята !
6
15
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Нова Турция - на Ердоган ,Е Много Различна - от старата Турция,Ако караш Рено Меган, Хюндай i 10, Тойота Корола, Хонда Сивик, БМС , Камион Мерцедес,Трактор - Ню Холанд , Модели на ФиатИ много , много други - Със Сигурност са Произведени в Турция - тези модели - нямат Други ЗаводиЕрдоган Миналата Седмица - Изстреля Космическа Ракета - Тестова - Успешно - 4-та по ред - Скоро Почва Серийно Производство,Днес Подписаха Договор за Производство на Авиочасти със Боинг Тази Турция е Друга Турция
5
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо се хвалеха че закъсалата икономика в пограничните им райони живнала покрай нашите туристи, а сега ще ядат налъми.
4
2
 
16
 
! Отговори
Чекмедже преди 3 години
Работата носи свобода. ХахахахаСъседите ни Гърция, Румъния и Турция добре знаят какво е положението тук...Всъщност самолетите на скица също са явен успех и символ на свободата!
3
7
 
11
 
! Отговори
търговец преди 3 години
До Анонимен тези които искат да купят качевственото за евтино
2
5
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Новозаразените в Турция - 83 милиона човечета,На ден са 2500 - при 50 000 теста,В България са по 4000 на ден ,Ясно е , че хората да дисциплинирани,ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
1
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То първо кои са тези ненормалници дето ходят в Турция да си купуват техните ***. Това е все едно да пазаруваш от магазина за един лев.