Горчива шега: Македонски комици "горят" български паспорти

Гоце Делчев щял да умре от щастие
20 ное 2020 07:34, Нели Христова
196
Горчива шега: Македонски комици "горят" български паспорти

Забавен скеч на северномакедонската телевизия Канал 5 прави опит да разчупи напрежението между двете държави, което ескалира след ветото на България за приемане на западните ни съседи в ЕС.

Още по темата

В гега на тв шоуто "Зевзекмания" северномакедонски международен шофьор отива в тамошното МВР и заявява, че иска да върне българския си паспорт, с който пътува из Европа от 10 години и изкарва добри пари. "Откакто се появи проблемът със София, искам да са откажа от българския си паспорт и никога повече да не видя българин! Искам да си остана македонец и само македонец!", казва на служителката главния герой в скеча.

"Браво, браво!", намесва се и представил се за заместника на заместника на министъра Оливер Спасовски. Екранният МРВ-началник заповяда на служителката си да "изгори до пепел" българския паспорт на международния шофьор. "От днес няма да има нито един македонски българи, а само македонски македонци", отсича той.

В скеча се включва и репортер, отразяващ събитието, който с апломб обявява: "Каква приказна вест, уважаеми зрители! Македонците се отказват от българските паспорти и ги палят. Гоце (Делчев - бел.ред.) да беше жив, щеше да умре от инфаркт и щастие!".

В този момент става ясно, че се снима реклама за патриотизма. "Свършиха ли снимките?!", пита международния шофьор и иска да му върнат българския паспорт. МВР-началникът обаче му казва, че колежката му е буквалистка и наистина е изгорила документа му. "Вие не сте нормални, бе,хора!", продължава комикът-тираджия, хващайки се за сърцето. След което разбира, че останалите си правят шега с него и си прибира българския паспорт, целувайки го. "Ох, мой бългаски паспорте - никога няма да се откажа от теб!". "Дай и аз да го целуна!", казва заместникът на заместника на министъра в симпатичното тв-намигване към двустранните българо-македонски отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
28
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Македонците не играят фурбол? Защото ако ритнат топката по-силно ще падне в България.
98
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е лош майтапа. Оптимистите сред нас ще видят в него осмиване на македонизма; в МК вероятно ще се посмеят с гордост към тарикатлъка си, че са лъжат бугарите, за да получат паспорт. Срещал съм техни изявления, че преди подаването на документи за БГ - гражданство и доказателствата за произход, голяма част от кандидатите си правели нотариални декларации, че причините да кандидатстват са икономически, а не че се чувствали българи.
97
3
 
27
 
! Отговори
кръпел преди 3 години
вето до дупка за бюрмаджистанци със промити мозъци сърбоманци
96
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато преговаряхме с ЕС, под условие да затворим 3 и 4 блок на Козлодуй, дали сме горили германски, нидерландски или френски знамена?ЗАТОВА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ - НИКОГА В ЕС!
95
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи са запалили Българското знаме (има видео в социалните мрежи)тези действия трябва да се събират за доказателство
94
24
 
4
 
! Отговори
опетков преди 3 години
Хубаво е, че дори и при този сериозен проблем между двата народа и двете държави, има хора, които не са си загубили чувството за хумор. Не прави добро впечатление и презрителното и покровителствено отношение към съседния народ на коментиращите тук. Питам някой от вас чел ли е договора между двете държави от 2017 и знае ли какво точно не са спазили македонците? Пука ли му на някого какво точно и как са "откраднали" от историята ни? И защо трябва да признават че ни била обща до еди кога си?
93
3
 
28
 
! Отговори
Крум преди 3 години
Големия смях ще падне когато външно министерство обяви за невалидни всички български паспорти на македонски граждани получени с измама за да могат тия макета-юнаци да се шшматкат из Европейския съюз без проблеми. Голям смях ще падне .... както и това националистично правителство дето ги подстрекава да се държат ст..адо зллобни иддиоти .Нека "фригидната" Захариева се задейства . Стига с тая толерастия и добронамереност. Като не искат да виждат добро от нас нека усетят тоягата.
92
0
 
47
 
! Отговори
Киро Глигоров преди 3 години
От всички български народи македонският е най-*** и улав.
91
4
 
7
 
! Отговори
Татарин преди 3 години
Беше ми много смешно.
90
0
 
41
 
! Отговори
Айдееее преди 3 години
Нали ни се подиграват че сме "татаромонголи", а те са благородните внуци на Александер Велики! Защо очакват подкрепа за ЕС и после да продължават с гаврите на наш гръб? Да ходят да плачат в Белград - там да ги утешават.
89
7
 
14
 
! Отговори
nimportequi преди 3 години
Няма страшно Шкембето ще им продаде пак.
88
0
 
7
 
! Отговори
Кукуруку преди 3 години
До Македонска Луеки Не ние маке а *** маке.
87
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вчера Зоран Зайкото каза нещо на макЕдонски, цитирам на макЕдонски: Условия и преговори за макЕдоснката националност и език не може да има Моля за превод, че нищо не разбирам от тоя макЕдонски, антички език.
86
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека си правят шеги, ние сме в ЕС а те в чакалнята и злобеят
85
0
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бесарабите на чист руски се кълнат, че са българи. Макетата на чист български се кълнат, че не са.
84
0
 
12
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
До редакцията - огромна похвала за направената от вас корекция и изваждане на две български думи от цензурирания списък, сега хората могат да говорят и пишат на български по-лесно, вероятно им и други, които да извадите! Препоръчвам да цензурирате всички чуждици, тогава макетата може и да разберат, какво искаме да им кажем на чист български!
83
3
 
26
 
! Отговори
За преди 3 години
Според мен с този клип, актьорите се подиграват на псевдо патриотите на Македо ия,а не с българския паспорт. Даже смятам, че го изтъкват на пиадестал и казва че никога няма да се откаже.Искат да покажат, че с политическите постъпки искат да привлекът националистите към тях, а в релноста са българи. Пиша защото, виждам че и при нас е същото.Уш български патриоти а пак хвърлят бомбички по Българи и карат пияни като може да прегазят българско дете.
82
3
 
44
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Най- ми е мъка, кога българи викат, че не са българи!
81
6
 
46
 
! Отговори
Макетата преди 3 години
са жалки, комплексирани, мизерни, глупави, заблудени и абсолютно незначителни и непотребни хорица. Селя...чета без минало, без настояще и без бъдеще. Да сте чували за македонски учен, писател, спортист, предприемач??? Няма и да чуете. Единственото за което стават е да пасат овцете редом до Албанците на Охридското езеро докато се молят на Господ да получат български паспорт.
80
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъкедонщини...ама върнете си българските паспорти бе мишоци. що се натискахте. а вземете си сега албански или гръцки.