Заев: Блокадата на България на мечтите на РС Македония донесе тъга

Той отбелязва, че още вярва, че е възможен пробив
22 ное 2020 19:44, Нели Христова
183
Заев: Блокадата на България на мечтите на РС Македония донесе тъга
Снимка: БГНЕС

Блокадата на България за мечтите на Република Северна Македония да се присъедини към Евросъюза е против европейските ценности и предизвика много тъга сред нас. Това заяви македонският премиер Зоран Заев в интервю за агенция Франс прес.

Пред Агенцията Заев изразява и съжаление от неприятната, както я определя, изненада от блокирането от страна на София на преговорите за присъединяване на страната към евросъюза.

Франс прес припомня, че България иска от по-малкия си съсед да признае българските корени на езика, хората и историята й, преди да позволи на Република Северна Македония да продължи напред към преговорите по присъединяването си.

Заев, обаче подчертава пред Франс прес, че всякакво оспорване на македонската идентичност е „червена линия“. Това, отбелязва македонският премиер, е въпрос на самоопределяне, което и в сърцето на европейския проект.

Пред Франс прес Заев отбелязва, че още вярва, че е възможен пробив. Вярвам в европейските ценности, може би много повече от някои хора в Евросъюза, заявява още Заев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
34
 
! Отговори
БГ Македон преди 3 години
Абе, защо "македонецът" Яне Сандански не е използвал древниот език и не се е писал Jане Сандански?
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попарихме им илюзиите.
25
1
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Заю Баю да подава...оставка кат премиер на...заешката държавица,поради некадърна...външна политика и да оди да...рупа моркови в някой храст край Скопие.
24
28
 
2
 
! Отговори
Ванчо Душанович преди 3 години
Ние сме првиот народ дека сакат назе сите у ЕУ никой не мое ни запре ке бидем у европска униja!
23
0
 
18
 
! Отговори
1 преди 3 години
Обща история сме имали докато са били българи! Историята на Социалистическа Република Македония в югославската федерация, чиито приемници са започва от 1944г.!
22
0
 
7
 
! Отговори
Къв е тоя преди 3 години
Турски словоред в заглавието?
21
2
 
28
 
! Отговори
Древни преди 3 години
Адам и Евва били македонци. Египтяните също имали македонски корени. Македонски архитекти са проектирали пирамидите. Марсианците също имали македонски корени. Китайския народ също произхожда от македонска жилка. Всички велики неща са измислени от македонски народ ... тези хора е време да започнат да си пият хапчетата редовно. Държава създадена 1944 от откъснати умишлено наши територии... да не вземем да си ги търсим накрая ..!
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9Аз ако бях грък, щях лесно да ги отрежа, понеже са от дивашкото племе, ама те са си от диваците :)) Ние им търпяхме простотиите 30 години, ако си мислят че ще ги признаем за македонци а не българи, жестоко се лъжат :) Би трябвало да знаят когато предизвикат дявола, упорит с телешки поглед, като макетата :))
19
0
 
28
 
! Отговори
пасарела преди 3 години
До АнонименПрав си приятелю , ние не ги мразим по никакъв начин , те ни плюят незаслужено и обидно !! Ама ,който и да е , ще се усети , че тия хора не може да ги уважаваме , като те ни псуват и ненавиждат , а ние да се правим , че нищо няма! Зоран го знае много добре това и да не се ущипана баба !!! Ако бате Бойко се наведе , да знае , че е загубил изборите !!
18
1
 
36
 
! Отговори
Македонски българин преди 3 години
Условие за приемане в ЕС да бъде и изграждането на пътната мреж и железницата към България! Вече 30 години секое правителство "неуспява" да изгради железницата към България и това не е от немане на пари а от саботажи от разни структури в Северна Македония. До преди две години ГКПП Деве Баир имаше дупки в асфалта като на бойно поле а пътя от Куманово до Деве Баир е третокласен селски път. Всеки път кога патувам до София се нервирам.
17
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя заек какъв лицемерен лъжец е...
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонска иентичност е много опасна за България, защото тогава България губи идентичност. Или се съгласява с България или се отказва. Другият вариант е бг фередация с Македония със столица София както са искали Гоце Делчев, Георги Димитров и Димитър Благоев. В крайна сметка и в ЕС ще е същото.
15
2
 
24
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Точно така историята си е само на България, този говори пълни глупости за тази единна история. Щом е единна, трябва да има два народа, Но то няма има само един народ. Да не се прави на луд. Ами българските политици да запознаят света с доказателства и да разрешат този казус един път завинаги.
14
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига си ревал, Заев. Още не сте узрели за Европа. Стойте сега още 30 години в чакалнята на ЕС и мислете къде сбъркахте. Като поумнеете елате пак да седнем на масата за преговори. Ако искате се самоопределяйте и като марсианци, не ми дреме, но никога няма да допуснем кражбата на български език и история!
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ме вълнуват фиромските мечти, особено, когато са за сметка на България.
12
1
 
33
 
! Отговори
От вътре преди 3 години
Да се знае, ние нямаме единна история с тях, цялата история до 44 си е на България, както каза колегата по-долу.Само втълпява по цяла Европа за единна история. А в крайна сметка по тези земи е живял само един народ и това е Българският народ. Няма как да го приема аз това за единната история, а мисля и всеки българин също. Тяхната история като държава е от 44 година.
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя па, орева света. Да си живеят в своята извратена реалност, къде са тръгнали да се мелат с нормалните хора.
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя па, орева света. Да си живеят в своята извратена реалност, къде са тръгнали да се мелат с нормалните хора.
9
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще потъгувате, ще потъгувате, пък ще се примирите, няма къде да ходите. Сега България поставя условията, вие ще изпълнявате. И ако ти нямаш смелостта да приемеш истината, това ще го направи някой друг политик, може и от следващото поколение. Ние можем да чакаме. Гърците чакаха 20 години.
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво "мразене" става дума?Фактите са на лице.Отворете българската преса или чуйте новините в българските медии. Няма ЕДНА дума лоша за Македония и македонците.Отворете пресата в СМ и ще се ужасите от псувните и хулите по България. 2 години след като подписахте Договор за братство и сътрудничество.2 години след като подписахте в договора, че ще се създаде обща българо-македонска комисия по историческите въпроси - такава НЯМА поради това, че СМ се оттегли от нея.