Заев: Аз съм македонец, говоря македонски, признат в целия свят

Аз работя за сближаване на позициите, каза още той
29 ное 2020 13:55, Ния Христова
464
Заев: Аз съм македонец, говоря македонски, признат в целия свят
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви, че е македонец, който говори македонски език, признат в целия свят. Това изявление идва, след като българският вицепремиер Красимир Каракачанов го сравни с "българин, на който акълът му идва на другия ден".

"Аз съм македонец, който говори македонски език, признат в целия свят. Каракачанов е българин, който говори български език, признат в целия свят", написа Заев във Фейсбук, реагирайки на коментара на Каракачанов по повод интервюто му за агенция БГНЕС.

Още по темата

Заев добави, че етническото различие между тях не е единственото, а най-важното и най-сериозно различие е това погледът им към света.

"Аз работя за сближаване на позициите и знам, че това е възможно само чрез размяна на идеи и мнения, а не чрез обиди и неуместни изявления", написа още Заев.

Той добави, че очаква стъпки към приятелство, а не език на омразата.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или се признавайте за българи или ще станете всички албанци!Това което стана с Косово ще стане и с Македония. От 2 милиона македонци 1 милион са броят за албанци ако ги питаш какви са. Аз познавам такива лично. Раждат по 5-6 деца и скоро албанците в Македония ще са повече от всички останали.Как може един град хора да съществува независимо? Това да не ти е Монако, Люксембург или Лихтенщайн. 1 милион ще си вземе Албания. Останалите ще се поделят между Сърбия, Гърция и България. Разделяй/владей
280
4
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 298Хървати и сърби само за няколко години така се опитват да си изкелеферчат техните езици, само и само да се различават един от друг. Доскоро се водеше един, сърбохърватски език.И отскоро, хърватите си измислят нови думи, за да се различава езикът им от сръбския.Например месеците от годината вече не са с латинските имена, а славянски, както е в украинския език. Иначе двата езика си приличат повече отколкото македонски и български. Но сърбите не упорстват за това.
279
4
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Не е истина-АБЕ СЪРБИТЕ СА ХОРА БЕ-КАК НЕМА ДА СЕ РАЗБИРАМЕ С ТЕХ?
278
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Македония има само каменяк и твърди празни кратуни, в които духа ветър.Съжалявам да го кажа, защото произхождам от македонски род - дядо ми е дошъл от там.И ми викаше - абе не можем да ги фанем тия от това радио Скопие какво ми сборуват? Това нема как да е радио от Македония дека съм роден.Тия през ден по едно време, спират предаваанията по телевизията си и обявяват нови думи, които са "открили" и ги обявяват от езика си.Какъв смях!Бил съм там в тая олюпена държавица, забравена от бога.
277
2
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
До Анонимен 298-КАКВИ 140 ГОДИНИ БЕ?-ТИЕ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНАО СТАНАХА ДЪРЖАВА.-ОТИ НЕЗНАЕХА КАКВИ СА -БЪЛГАРИ-СЪРБИ АЛБАНЦИ-КОИ ПРЕОБЛАДАВАТ???????
276
3
 
2
 
! Отговори
Не е истина преди 3 години
Няма начин. Не може да имаме общо с македонците. Чета, гледам, слушам и не вярвам на ушите си . не не може да е истина. Те са извънземни.И язикот им един и писмото , български с правописни грешки.о. Със сърбите по лесно се разбираме.
275
1
 
0
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: Трола пишещ провокационни коментари под номер 296"Makedonci dolaze iz Srbije" - това е правилният текст, с правилната граматика, с верния падеж който бъркаш, момченце младо, платено от Москва от другаря Путин и вероятно работещо под командването на Санкт Петербург!Като си се постарал да намериш една сръбска кирилска буква това не е достатъчно, за да не може някой като мен да те разконспирира!
274
0
 
9
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН ДА ВЛЯЗЯТ В Е.С-БОЙКО БОРИСОВ ДА НАПРАВИ ЕДИН РЕФЕРЕНДУМ.-НЕМА ДА ПОЗВОЛЯ НА НИКОЙ ДА НИ КРАДЕ ИСТОРИЯ-ЕЗИК-ТА И ЩЕПА ПРЪОСТ ОТ БЪЛГАРИЯ. ЕЙ ТИЕ И КАОТО СПИЯТ СЕ ПРОТЕГАТ НЕЩО ДА ВЗЕМАТ.
273
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дреме ми на мене,Заю Баю,Мицкоски и цялата им *** като какви се чувстват.Дори и да са българи ,щом,ми се преставляват за много велики ,не ме интересуват.В Македония да неби да имат нефт.и природни ресурси ,та да ги анексираме?Видно е ,че и качествени хора няма!
272
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не са осакатили българския за 140 години. Това е дело на българи, национални предаатели, които за няколко години "създават" това сакато нещо - мекедонскиот язик. Някои от тях преди да умрат, записаха документален филм, в който се извиниха на целия български народ, за своето предателство. Разказаха и подробно как са го направилиЦялата работа с Македония и мекидонския език е направена по сценария за Украйна и украинския език, както са създадени от Австрийските служби.Тито прави същото
271
7
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 294Глупости! Нещо не си разбрал посланието май. Точно Зоран Заев е най-добрият приятел на България! Плюещите по България са от македонската опозиционна националистическа партия ВМРО-ДПМНЕ. Това го призна самият Каракачанов - от българската националистическа партия.
270
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горане, и ди оте, как така точно през 1945 година внезапно се появихте на тоя свят, до вчера българи а на следващия ден, по заповед на Тито вече "македонци"?Да не ви докараха от Марс, марсианците?Не просто няколко човека измислиха сакатото нещо - язикот, като взеха българския ви диалект и набутаха вътре 30% турцизми и сърбизми.Ето това ви е "международно признатия език", който до ден днешен дялката е преиначавате и за половината неща нямате думи още измислени.
269
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За около 140 години само как са изкилиферчили езика не е за вярване.
268
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За около 140 години само как са изкилиферчили езика не е за вярване.
267
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те и маймуните са признари в целия свят, и канибалите(все още ги има)...................хаха..............тоя е голям тъ.пак!!!
266
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заев всеки ден ни плюе и очаквал стъпки на приятелство?Тоест да ни се качат на главтаа, да ни яздят, а ние да ги мъкнем на гърба си в Европа?Не, благодаря.Като си такъв сърбоман, да те вкарат в Европа титовистите.
265
2
 
11
 
! Отговори
Уйо Груйо до Горан преди 3 години
А па вие макетата сте осъзнати сръбомански ТОЛУПИ!!!
264
0
 
4
 
! Отговори
Роберто преди 3 години
И яз като се напия со ракия другарите ми казват че пак по македонски език сборувам.
263
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има кой да я анексира тъпата "македония".От север я анексират сърбите, от северо-запад и запад я анексират албанците.Тоя не знам какъв да го нарека, докато му дойде ред да влезе в Европа, вече ще се обяви за албанец, с език признат от целия свят, защото от Северна Македония нищо няма да е останало, докато се пъчи като петел по телевизиите.
262
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накичили се с паметници през 5 метра, ама от гипс.Като бутафорните декори в киното и театъра.Нема пари за мрамор.*** с промити мозъци.