ВМРО-ДПМНЕ искат да върнат надписа "български фашистки окупатор" в учебниците

Партията призова за оттегляне на новата концепция за образованието
20 дек 2020 18:27, Нели Христова
324
ВМРО-ДПМНЕ искат да върнат надписа "български фашистки окупатор" в учебниците
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че когато дойде на власт, първото нещо, което ще направи, ще бъде да смени историческите надписи, които премиерът Зоран Заев иска да смени, за да няма надписи "български фашистки окупатор", пише "Слободен печат".

Аз съм подготвен, веднага когато те свалим с народа, да поправим всички твои исторически и противозаконни грешки. Връщането на надписите, които отразяват истинската историческа истина, които Заев ще смени, ще бъде сред първите грешки, които ще поправим, заяви в съобщение Мицкоски.

От опозиционната партия са недоволни от умерения тон на премиера Зоран Заев по отношение на историческите спорове с България. Според ВМРО-ДПМНЕ министър-председателят, "за да угоди на българите", е готов и да премахне обучението по история в основните училища. Те определят това като срам за държавата.

Оглавяваната от Християн Мицкоски партия призова за оттегляне на новата концепция за образованието и за незабавно представяне на съдържанията, които са отхвърлени, и на тези, които остават в учебната програма. От ВМРО-ДПМНЕ искат също широки обществени дебати, в които да бъдат включени всички значими фактори - институции, институти и учени, за да не се случи така, че "македонската история да бъде отнета от македонското бъдеще".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съветничката на Румен Радев - Иванка Иванова питайте! Тя ги разбира тези работи. Работи за това от 2004г. още докато беше в шефка в со.росо.вата фондация "Отворено общество". Иванка Иванова знае. Тя е работила от 2004 до 2020г. за фабрикуването на "македонско" малцинство в България и всичко останало по соросовия конспект, което включва и подкрепа на ***-идеологията, войната с Българската православна църква.
15
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макетата доказаха, че са най-простото и глупаво племе население на Балканите заедно със сърбите. По простотия, лъжи и наглост тия бият даже и турците и гърците!
14
0
 
38
 
! Отговори
не блестят с КИ преди 3 години
Ще си избиваме комплексите с "Фашистка България", докато драпаме да се наврем под крилото на Германия.
13
1
 
41
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Хубаво, че се разгорещиха съседите от РСМ, за да стане ясно и на децата в България какво отношение имат македонците към българите. Благодарение на нашите управляващи и на нашата наивност явно сме си отгледали гнездо отровни змии в Скопие, които не само съскат, но и хапят и пръскат отрова против нас.
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато се дърлите с България,шиптърите ще ви видят сметката!После ще ревете за ЕС!
11
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По време на "българската фашистка окупация" българската армия влизала в селата в Македония и освобождавала селата, посрещнати с хляб и сол от народа. После влизали сръбските партизани на Тито и "освобождавали" за втори път селото. Тито, който в началото на войната е бил партизанин на страната на Хитлер, после обръща палачинката, става рязко "комунист" и взема властта в Югославия. Почва да коли българи и избива 30 хиляди българи и още десетки хиляди вкарва в сръбски конц. лагери.
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ги пуснем в ЕС и това щестане.
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Партията призова за оттегляне на новата концепция за образованието ''.................там се борят по-големите с по-малките врагове на България ... там приятели нямаме, още по-малко братяНормално за територия, която черпи идентичността си изцяло за наша сметка
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Темата фашизъм е неудобна за Германия, почва да става все по-интересно. Накрая ще се окаже, чe Бай Герги Тарабата е бил македонец и той и е работил за Велика Македония. Само че руснаците не са искали Велика Македония и са ни освободили от македонско робство като са ги пратили при сърбите тия.
7
0
 
33
 
! Отговори
Филип от Филипополис преди 3 години
Предлагам българските медии да бойкотират първата част от наименованието на тази партия-ВМРО (чиито устав е написан в сръбския град Вальево), от уважение към паметта на дейците от историческото ВМРО и да ползват единствено втората част от името ДПМНЕ.
6
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е затова ще видите Европа през крив макарон.
5
0
 
33
 
! Отговори
Anonymus преди 3 години
Тоя никой няма да го пусне на власт. Северните Макета осъзнават, че ако това се случи могат да забравят за ЕС, нещо към което са се стремили последните 10 годинии.
4
3
 
38
 
! Отговори
само истината преди 3 години
По време на т. нар. "окупация" дедите ви са посрещали българските войни с цветя и викове "ура".А ако ще си избивате комплексите на тема, че родината ви е загубила 2СВ, то не забравяйте, че България спаси своите евреи, а в Македония не си мръднаха пръста да ги спасят.Освен това българската армия води тежки битки с Германия във финалния етап на вйната, в които живота си губят 50 000 български войни. А вашите дедите са дали жертви основно срещу сърбски партизани....
3
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕС през крив макарон!!!Коминтерна в действие!
2
8
 
44
 
! Отговори
1 преди 3 години
Руско-сръбските мекерета в Македония никога няма да оставят на мира тоя народ. По-опасни са дори и от русофилите у нас.
1
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия се оказаха най-големите лизaчи на српските удбаши!Както вмро са ??