Филипче: Благодарение на България ваксинацията в РСМ ще започне скоро

Планът е 60-70 процента от населението да е ваксинирано
22 дек 2020 14:38, Нели Христова
78
Филипче: Благодарение на България ваксинацията в РСМ ще започне скоро
Снимка: БГНЕС

Здравният министър на Република Северна Македония Венко Филипче съобщи днес, че ваксинацията срещу коронавирус в страната ще започне скоро благодарение на дарението от България, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

Филипче, който беше днес на посещение в София по покана на премиера Бойко Борисов и здравния министър Костадин Ангелов, каза, че българското правителство е решило да дари на съседната страна част от всяка доставка на ваксини, което означава, че ваксините в Република Северна Македония ще бъдат достъпни по същото време, както в страните от ЕС.

Той уточни, че като страна членка България има привилегията да преговаря директно с доставчиците на ваксини и благодарение на нейния приятелски жест Северна Македония скоро ще може да започне изпълнението на плана си за ваксиниране на 60-70 процента от населението.

Наред с дарението от България Република Северна Македония е заявила ваксини и чрез механизма КОВАКС, а Гърция и Полша са предложили съдействие в процеса. Република Северна Македония преговаря и с производители на ваксини за директна покупка от тях, съобщи здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати и смешното име.
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Планът е следния:- ваксините пристигат у нас- ние препрогамираме чиповете в тях с български- и им ги подаряваме
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мушмуроци ,нашите аптеки са празни бе ,липсват най-търсените антибиотици ,да не сте им подарили и тях ?! Вие сте уникални ...
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксината е в два приема. Сега ще им подарим нечетен брой ваксини.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истиналеле колко си ***...първо:ваксините не са български,а европейскивторо:тези ваксини не се "даряват"без пари,а всеки един от нас включително и македонците ще си платят ваксината по един или друг начин.трето:надали една ваксина ще направи македонците българи за 10 години!тогава я ми кажи как едно нещо,което струва няколко милиарда за определена фармацевтична компания е напълно безплатно за гражданите.
16
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ффффвие не разбрахте ли,че единственото нещо,в което мислят днес управляващите е как да направят македонците българи,а не как да направят по-богати собствените си граждани.историята се повтаря колкото пъти българия се е обръщала към македония,толкова пъти е катастрофирала.и сега няма да бъде по-различно!
15
8
 
5
 
! Отговори
Истина преди 3 години
Само да уточня, че България дава на България ваксина, все едно от София да се дари в Пловдив или Бургас, същото е и Скопие, колкото и за момента да са неосъзнати, ама и вас да ви учат, че черното е бяло 60-70 години и вие ще твърдите това докато не си промените мнението. Аз може би съм един от хората които най-малко харесват Боко, но за тази постъпка не мога да си изкривя дулата, евала. Макетата пак ще ни хейтят ама ще започнат да се интересуват и се надявам след 10 години вече да са българи
14
2
 
4
 
! Отговори
НКК преди 3 години
Нашите ваксини за северомакедонците, а за нас един чепат или чувал.
13
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ффффза вас остава пропагандата,че македонците ви крадат историята и празния протфейл!
12
2
 
5
 
! Отговори
фффф преди 3 години
Кой му дава право да дарява ваксини, то за нас няма тоя *** дарява! А за нас обикновените хора ваксини март, април, май, а ?
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
когато красимир каракачанов вчера посети военния завод в търговище и видя шестте ръждясали танка в депото,се отказа да праща армия в скопие да събаря паметниците тамтака и с ваксините...мисля,че македонците ще подходят с огромно недоверие като се има предвид лицемерието на българското правителство не само към македонските,но и към българските граждани!
10
2
 
6
 
! Отговори
От тоя ми писна! преди 3 години
Тихо, Бойко Тиквата в момента ги подкупва, само че за наша сметка! То за нас няма ваксини тоя некадърник се прави на хитър! Аз искам сега да се ваксинирам, а не края на март, април, а тоя *** дарява ваксини!
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По този начин създаваме антиваксъри в Македония. Те са готови да живеят като животни, но не и да приемат протегната ръка от България.
8
0
 
8
 
! Отговори
Денко Фитилче преди 3 години
Филипчето има ли роднинска връзка с Филипс?
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще видите,че ваксините дарени на македония ще отидат в кофите за смет,защото ще се окаже,че са фалшиви!
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
..и след време като се разбере,че нещо ваксините не са били у ред и със странични действия и айде България пак виновна и пак плюене по нас.
5
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох Боко,Бокооооо дано не те видим никога повече след изборите март месец,или ако те видим да си зад решетките. В България хората мизерстват а мутрьо чрез калинката си от външно министерство подари на Македония този месец половин милион лева. Имаше го написано точно в този сайт. И както виждам тази статия е едно от първите доказателства.
4
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
е това е добър ход!../Направо невероятно!..ИЛИ?!../Все пак некой се е сетил,че само с размахване на балтията нещата нема да са решат...Разбира се,като се сетя,че нашичкия може САМО ДА КОЗИРУВА, почти ми става ясно кой и как е НАРЕДИЛ на Държанките да направят тоя "жест"....Но:-Ние им ПОДАРИХМЕ и танкове,и въоръжение,но това НЕ попречи на макетата да продължат да ни наричатфашисти...Та не знам кой всъщност печели от тая.."благотворителност"..
3
7
 
21
 
! Отговори
Банкв преди 3 години
Баце те вземат по големи заплати и пенсии от нас затова ще им помагаме Кой ще връща нашите заеми Запомни колкото и дасе натягаш те винаги ще на мразят
2
9
 
12
 
! Отговори
3M преди 3 години
Това "филипче" да научи стихотворението "Аз съм Българче" и след като го изрецитира без мекедонски диалект, може да бъде ваксиниран. Това условие е валидно за всички *** от територията на вентилатора!