Русия пусна газ на Сърбия през България

Природният газ минава през "Турски поток"
91
Русия пусна газ на Сърбия през България
Снимка: БГНЕС

Руският холдинг "Газпром" от днес започна да доставя природен газ на Сърбия, както и на Босна и Херцеговина, по нов маршрут през Турция и България, се казва в изявление на руската компания, цитирано от ТАСС.

От Русия газът се транспортира по морския газопровод "Турски поток", след това минава през територията на Турция и през газопреносната система на България, откъдето стига до Сърбия, отбелязва ТАСС. Оттам той се разпределя за потребители в Сърбия и Босна и Хеццеговина.

Доставките по този маршрут станаха възможни благодарение на разширението и въвеждането на нови газопреносни мощности от "Булгартрансгаз" на територията на България и от "Газтранс Нови Сад" на територията на Сърбия, се посочва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
15
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са троляците , които до вчер тръбеха тук , че по тази тръба никога няма да потече руски газ , защото краварите така били казали
31
16
 
20
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 3 години
Укрофашистите издyxaxa краставицата под Черно море, хахахахахахахахахахахахахахахахахахаха!
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ще ги обгазят, а те нямат противогази!
29
17
 
49
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Не забравяй че прасето Пеевски открадна от Русия 800 милиона евро за тръбите които щяха да бъдат използвани за Южен поток .И тези 800 милиона евро ще ги плати Българският Българският народ ,а Русия си иска парите най настоятелно ,затова бате ти Бойко мълчи като ятак на партизаните и чака да го отмине бурята .
28
25
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2 500 000 000 лева от българските данъкоплатци подарени на Москва, шайката начело с Бойко се отказа от 1млд неустойки в полза на Путин от спирането на доставките от Украйна и клаузата пренасяй или плащай! Този 1млд отново е откраднат от бедния българин! Затвор за шайката!
27
6
 
43
 
! Отговори
Коменданте Че Говада преди 3 години
АКО НИЕ БЯХМЕ НА МЯСТОТО НА СЪРБИЯ А ТЕ НА МЯСТОТО НА БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ЛИ ДА ГО ИМА ТОЗИ ТУРСКО-БАЛКАНСКИ ГАЗОПРОВОД?
26
39
 
28
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
До Отечествен фронт:Алооу, ОФ-то, аллоооу, Южен поток го спря ОРЕХАРСКИ с няколко американски сенатори, забрави ли? Е не може на всички лузъри се ББ да им е виновен за всичко!
25
29
 
51
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Тикволандия Сърди се на бате ти Бойко който спря Южен поток от които щяхме да получаваме 600 милиона евро за транзитиране на газа за европата .а сега тръбите минават само през България и нищо друго .Кой тие виновен като си си избрал продажни и крадливи политици .
24
17
 
50
 
! Отговори
Mda до 22 преди 3 години
Не точно журналистите. Христо Иванов и Рада Дълбоката вече изпратиха данни до Държавния Департамент на САЩ, че това е "замаскиран" руски поток и настояват за санкции сакън САЩ да не ни пропуснат. На избори не могат да пръднат, но колкото да правят мизерии на държавата ги бива много.
23
12
 
29
 
! Отговори
козяк преди 3 години
До 2 - ще го привикат на Козяк и ще има бой по Тиквата! Много е уплашен, ама е така като иска да си спаси кожата на всяка цена! Не можа да угоди на всички и ще си плати!
22
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДа са го направили комунистите,та да искат %.Комунистите искат % без да правят нищо.Или чрез изнудване
21
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко пъти се казва,че това е български газопровод от Турция през България за Сърбия,Унгария,С.Македония...Това,от къде е газта - от Турция.Ама журналистите искат да ни издействат санкции
20
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво! Интересно какъв е % за ББ?
19
15
 
22
 
! Отговори
Жо преди 3 години
До Нищо новоКолко трябва да си ограничен умствено от комунистическата пропаганда, за да не можеш да проумееш, че безплатни благинки в живота НЯМА.
18
32
 
18
 
! Отговори
Борисов преди 3 години
затова не си подаде оставката, защото обслужва Путин, Ердоган и Вучич с нашите пари.
17
28
 
13
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Като призидентът милеел уж за България - какво нахрави по отношетие на Тупдко - балкански поток???? Каза ли ЕДНА ДУМА поне - да разберем какво му е отношението???????? Но и безкритичността е отношение. Сещаме се какво е то.
16
20
 
34
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен 12: Да не ги оплакваме. Важно е кой какво може да получи с минималната заплата. За разлика от нас в Русия (РФ) имат безплатно висше образование и безплатно здравеопазване.А това за газопровода е добра новина. Взехме заем от Саудитска Арабия, а го строи италианска фирма. Дано скоро да си върнем парите.
15
20
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даа, важният за Газпром и Русия газопровод функционира, заплатен с милиарди в частност от българите,Но важният за България и българите интерконектор с Гърция многократно по евтин и по лесен за изпълнение, след 10 години бавене още не е завършен. За кого работят българските управляващи?
14
39
 
55
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
РУМЕН РАДЕВ е единствения политик милеещ за БЪЛГАРИЯ
13
34
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както се вижда на снимката, цялата територия е разорана, за да спасим бизнеса на Путин. Същата дивотия е и с газификацията - всички улици разкопани и настилката унищожена, заради кефа на Газпром. Кога ще се избият тези разходи и дали изобщо, никой не знае, но със сигурност ние ще платим и разкопаването, и новия асфалт.