Българи, ваксинирани със Спутник V: Най-хубавото е спокойствието!

В Русия вече има 2 млн. имунизирани, каква е новата ваксина?
211

Спутник V - какво се случва с руската ваксина и как протича имунизацията в Русия? За това разказаха вече ваксинираните стоматолози, живеещи в държавата от три десетилетия - Йорданка Чанева и Диан Иванов.

"След ваксинацията психологически сме страшно спокойни, не може да се сравни с месеците преди това. Не сме очаквали да сме толкова спокойни. Хората трябва да знаят, че най-хубавото след ваксинирането е психологическото спокойствие", споделиха двамата в ефира на "България сутрин".

И обясниха, че до момента няма проблем с руската ваксина Спутник V и с концентрацията на антителата, иначе вече е щяло да бъде съобщено по медиите.

"В Русия вече има 2 млн. ваксинирани, а и активно започват да ваксинират с новата ваксина EpiVaCorona, която е приоритет за хора с алергии. Това е пептидна ваксина с изкуствено наредени белтъци и организмът реагира с изработване на антитела", отбеляза Диан Иванов.

"Когато отидем да се ваксинираме в поликлиниката, лекарят обяснява за нежелани реакции. Това обикновено е лека температура 3 дни", посочи Йорданка Чанева пред Bulgaria ON AIR.

По думите на стоматолозите при ваксинация се подписва съгласие за евентуалните нежелани реакции, но уверяват, че руската ваксина не дава такива.

"Американските ваксини са по-съвременни, в руската се използва малко по-традиционна система. Руската ваксина не даде странични ефекти, те са съвсем малки, единствено може да реагираме алергично към белтъка, и другото - да преболедуваме настинка", поясни Чанева.

"За няколко дни от милион и половина станаха 2 млн., в момента е много голямо желанието на хората да се ваксинират. Ограниченията в Русия намаляват и вярваме, че с ваксинирането всичко ще се оправи", сподели Иванов.

Стоматолозите са на мнение, че новият щам на коронавируса може да е по-заразен, но има шансове да бъде преболедуван по-леко. А в Русия паспорти на ваксинираните няма да се правят, за да няма дискриминация към онези, които не искат да се имунизират.

"Ние призоваваме хората да се ваксинират с утвърдените ваксини", казаха още сънародниците ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като е толкова добра да си пуснат документите и покрият изискванията на ЕС и ще им я одобрят, сега разбрахте ли защо не я пускат за одобрение?
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сутринта по радиото говори някакъв лекар ! - през цялото време мънка , заеква и непрекъснато си противоречеше.Ваксините вика са сигурни и надеждни и в следващото изречение казва , че докато не се ваксинират 70% от хората не можем да сме сигурни колко са ефикасни.И защо пък точно 70% ? - ами защото толкова трябва да си заминат май.
11
23
 
20
 
! Отговори
рашка_чибурашка преди 3 години
Горещо Ви препоръчвам спутник, тази ваксина действа безпогрешно ... убива като вирусът, така и гостоприемника му и има 100% ефективност ... Осигурява спокойствие и Вечен живот ... !!!
10
13
 
29
 
! Отговори
Истината боли преди 3 години
Русия първа създаде ваксина. В момента произвеждат две различни ваксини, скоро ще започнат и третата. Покриват целия спектър от населението - млади, стари, с болести и алергии. Умна и прагматична борба с вируса. Срам ме е, че тука е такава трагедия с тоя Ковид. Умираме като мухи, няма предпазни средства, лекари, само полудействащи ваксини и то в крайно ограничен брой за наши хора. Но като си слуга е така
9
14
 
18
 
! Отговори
Да преди 3 години
Руските управници мислят за народа си.Те не го продават на чужди интереси.А ние сме управлявани от продажно котило което се възпроизвежда само вече 31 години.Последни сме по ваксинация и последни ще бъдем.Дори чрез трети страни купуваме и малкото ваксини които има за нас.Замислете се защо не се одобрява Астра Зенека, спутник и китайската в ЕС- Ами да се продава американския боклyк. Ясно и категорично ще чакаме да се напечелят Янките а след това нов щам нова ваксина и нов епизод на сагата Ковид.
8
27
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Така е, друго си е като се ваксинираш със спутник, спокойствието ти е гарантирано ... Товарищ радев да не губи време и да достави необхидимите дози на тези от Бузлуджа и яз.Копринка, така ще се погрижи и за психичното здраве на русофилите и последователите си, че напоследък милите съвсем изтрещяха ... !!!
7
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Астра Зеника, която пише един човек по-долу има ефективност едва 60%. Австралия е на път да се откаже от нея, макар да са купили над 50млн. дози Руската се твърди, че е над 95% ефективна, но ЕС едва ли ще я одобрят, за да може да купуваме американските ГМО отпадъци
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичкото хубаво, ама няма внос, няма и регистрация в ИАЛ. Някому тук не му отърва.
5
28
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнение на човек живеещ в Русия трябва да се игнорира моментално.
4
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената безопасна ваксина по класическа технология проверена от десетилетия опит. Астра зенека е подобна също. За днк ваксините докарани с камиони за кренвирши по добре да не говорим, те се ползват единствено за ваксинация на животни
3
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завиждам им благородно на тия хора. Сега се реят свободно в космическото пространство....
2
4
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРЕСТАНЕТЕ ДА ДРАЗНИТЕ ХОРАТА!!!БЪЛГАРИТЕ МАСОВО НЯМА КАК ДА СЕ ВАКСИНИРАТ С ДРУГИ ВАКСИНИ ОСВЕН ПФРИЗЕР И БИОНГЕЙТСХВЪВ БЪЛГАРИЯ ИМА ПФРИЗЕР А ОСТАНАЛИТЕ СА САМО ЗА РЕКЛАМА ЩОТО И ДА ГИ ПОИСКАТЕ НЯМА ДА ГИ ПОЛУЧИТЕ!
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ае стига вече , побъркахте народа