Сръбски лидер в Скопие нарече България фашистка и геноцидна държава

Иван Стоилкович наглее: Сърбите след 1941 г. били подложени на етническо прочистване
Обновена: 30 яну 2021 18:19 | 30 яну 2021 18:10, Красимир Ангелов
403
Сръбски лидер в Скопие нарече България фашистка и геноцидна държава
Снимка: БГНЕС

Лидерът на Демократическата партия на сърбите в Северна Македония Иван Стоилкович отправи ужасяващи обвинения срещу България, наричайки я фашистка и геноцидна държава.

Сръбската държавна агенция "Танюг" веднага разпространи призива на Стоилкович да има "решителен отговор от страна на президента и премиера срещу непремерените изявления на българските официални лица" след поздравленията на македонското ръководство за Националния празник на сърбите в Македония – Свети Сава", съобщава БГНЕС.

Стоилкович призова "и за адекватна реакция от страна на представителите на ЕС, включително и от американското посолство и други влиятелни държави от Евросъюза".

Сръбският лидер отиде още по-далеч в наглостта си и каза, че "сърбите след 1941 г. са били подложени на етническо прочистване". Според него "подобни изявления предизвикват безпокойство и разпалват национална омраза, която ги връща към неприятни спомени от миналото".

"Припомнянето на престъпленията на българските фашисти няма да остане без последствия, ако не попречим пътя на тази политика", каза още Стоилкович.

От 2011 година формацията на етническите сърби в РСМ е в трайна коалция с ВМРО-ДПМНЕ. Тя получава по един мандат на парламентарните избори.

В края на управлението на Никола Груевски станя ясно, че Иван Стоилкович, заедно със сръбския агент Горан Живайлевич, активно е участвал в нахлуването в македонския парламент по време на "Кървавия четвъртък" на 27-ми април 2017г. По време на погрома на парламента бяха пребити над 100 души, включително и сегашния премиер Зоран Заев. Живайлевич бе сред тълпата и си направи селфи с тях. Веднага след това той бе изгонен от Скопие, припомня БГНЕС.

Няколко месеца след погрома бе разкрит секретен доклад на македонската Дирекция за сигурност и контраразузнаване (Отдел за анализ), който е бил изпратен до директора на "Дирекцията за сигурност и контраразузнаване" Владимир Атанасовски. От него стана ясно, че през последните 9 години Република Македония е мишена на мощна подривна, пропагандна и разузнавателна дейност от страна на руското посолство в Скопие, руските разузнавателни служби, включително и чрез използването на акредитирани журналисти.

Според доклада Русия, заедно със Сърбия, иска да вкара Македония в сръбско-гръцки съюз, а енергийните проекти имат за цел тотално подчинение на Македония.

В разкритите документи подробно се описва и дейността на сръбските агенти в РС Македония и по-специално на Горан Живайлевич /служител на сръбските спецслужби БИА, бел.ред./, на самия Иван Стоилкович, както и на депутата от партията на сръбския президент Александър Вучич Мирослав Лазански. Всички те са участвали лично в пропагандната кампания в полза на режима на Никола Груевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на такива като ЩЕ ОТШУМИ един як тупаник в зъбите,ето точно такива са подпомагали винаги тия които са мъчели предците ни!Мър..льовци ***,интернационалисти,сега пък глобалисти за които все ние сме виновни.Не знам защо изтрихте един коментар,да Сърбия в самата Сърбия и в Бановината поругават и заграбват стотици НАШИ манастири и църкви обявявайки ги за сръбски или >македонски>!Това не е ли гавра с българския народ и не са ли били протежета на Франция и Британия,сега Русия??Кое е некоректно?
270
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Категорично трябва да настояваме в СЪРБОМАНСКА МАКЕДОНИЯ да се смени текста на националния им химн ЗАЩОТО И ТАКИВА КАТО ТОЯ СТОИЛЬКОВИЧ при поводи при които се свири химна на коминтерновското изчадие със скверните си джуки пеят за Гоце и Даме за Яне и Илинден!Това е гнус,може да сте сигурни че го правят със задоволство защото така плюят върху България!На оня Мицко пич.коски и бокл.ците окло него ДА СЕ ЗАБРАНИ ТРУБУКВИЕТО ВМРО пред ДПМНЕ на патологичната им в омразата си към България партия!
269
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Геноциден народ според съседите на сърбите СА СРБИТЕ!Точно вчера пак ми попаднаха свидетелства на сръбските зверства по време на ВЪСТАНИЕТО ПРОТИВ СРЪБСКИЯ ОКУПАТОР НА ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЯ!Много тежко за четене,в съдружие със башибозуци от турски а лбански произход СРЪБСКИТЕ ОКУПАТОРИ ГОРЯТ ЦЕЛИ СЕЛА,ГОРЯТ ЖИВИ ДЕЦА В ПЕЩИ ЗА ХЛЯБ,ВАДЯТ ОЧИ,РЕЖАТ УШИ,НОСОВЕ,ЕЗИЦИ,ЗАТВАРЯТ СЕЛЯНИ В ОБОРИ И ГИ ИЗГАРЯТ ЖИВИ,МАСОВИ ИЗНАСИЛВАНИЯ И КЛАНЕТА!ТОВА Е ГЕНОЦИДНИЯТ НАРОД ЗАЕДНО С ГЪРЦИТЕ НА БАЛКАНИТЕ!ИЗРО.ДИ
268
1
 
2
 
! Отговори
Ще отшуми преди 3 години
До АнонименЩе отшуми ,когато свършат изборите. Лошото е че ще има още избори. И за съжаление все още има вярващи на политиците хора. За тях много съжалявам. Ако нямаше хора,които да се връзват на политиците,нямаше да ги има тези спорове. По скоро щяха да бъдат повод за подигравка. Всички страни от Балканите щяха да бъдат в ЕС и ние щяхме да сме по-богати,по-здрави и по-щастливи. Другите държави щяха да имат проблем с миграцията ,а не ние. Но както виждам,нищо няма да се промени.
267
1
 
16
 
! Отговори
Тия преди 3 години
Вече съвсем свалиха маските ! Чудя се в кой век живеят !
266
2
 
4
 
! Отговори
Зас преди 3 години
Всичко е толкова смешно,че даже ме натъжава.Но като чета,явно политиците ще могат да се възползват.
265
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лидер, като Зоран Заев, който бе бит по времето на организирания от най-високо ниво в Белград и Москва пуч в македонския парламент, и който се самоунижава, пред екзекуторите си, е достоен за съжаление. Целта на Сърбия,зад която стои Путин, е да влезе в ЕС, преди РСМ, за да я постави под сръбскоруски контрол, със завоалираното участие на Гърция.
264
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освободихме сърбите от германските и хърватските фашисти заедно с Трети украински фронт.
263
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лидер, като Зоран Заев, който бе бит по времето на организирания от най-високо ниво в Белград и Москва пуч в македонския парламент, и който се самоунижама, пред екзекуторите си, е достоен за съжаление. Целта на Сърбия,зад която стои Путин, е да влезе в ЕС, преди РСМ, за да я постави под сръбскоруски контрол, със завоалираното участие на Гърция.
262
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сърбите стъписаха света със своята жестокост през Войната, когато запалиха,при разпадането на Велика Сърбия,маскирана като Югославия. Масовите изнасилвания, геноцида в Сребреница,гранатирането на Книн,Дубровник, Сараево...кървавия конфликт,извършен от сръбските сепаратисти,се равнява по жестокост със зверствата на Хитлеристка Германия. Всичките им генерали са осъдени в Хага,за престъпления срещу човечеството.Милошевич умря окаян в Шевенинген,с обвинение за престъпления срещу човечеството.
261
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да припомним,сърбите, сепаратистите и фашистите на Балканите, нападат България в гръб/1885/,докато българската войска е била на турската граница,очаквайки турците да нападнат. Сръбският крал е искал унищожението на България,бил уверен,че ще си пие "билото кафе" в София. Българската войска показва безпримерен героизъм и поведена от младите си капитани,разбиват превъзхождащата въоръжена с модерно оръжие сръбска войска,която обръща в позорен бяг.Австрия спира българите, да не превземат Белград.
260
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зад сепаратистична и шовинистична Сърбия стои Русия. Македонизмът е създаден от Русия и Сърбия,а РСМ е само територия,на която се прилага рускосръбския проект ,насочен срещу България и ЕС-македонизма. Ако РСМ бе независима държава, Белград нямаше да изпрати своите терористи,да извършат пуча в македонския парламент.Горкият Заев,сърбите го биха до кръв,тогава,а сега им се подмазва с връщането на сръбския език в училище.Какво самоунижение.
259
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте ти не говори за България ..а за герб
258
1
 
9
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
По правилно е трябвало да каже: Талмудитска колония.
257
0
 
4
 
! Отговори
Това е 5 преди 3 години
Веспасиан и Тит построяват също и Паметник на Йосиф Флавий-Матеняху в ЦЕНТЪРА на РимЙосиф Флавий стоял при Римските легионери и крещял към евреиските си сънародници:"ПРЕДАИТЕ СЕ,ПРЕДАИТЕ СЕ" но евреиският бунт е потушен от законния евреиски Цар Агрипа подкрепил изцяло Рим имащ право да цензурира и дописва творбите на Йосиф Флавий които е пионка да не се оплюва от евреиството самия евреиски Цар Агрипа
256
0
 
2
 
! Отговори
Това е 4 преди 3 години
Йосиф Флавий-Матеняху предсказва разгрома на евреите а другото врачуване е циркВеспасиан и Тит амнистират над милион евреиски бунтовници и те сипят заплахи срещу Йосиф Флавий а той ги преследва садистично но живее в непрекъснат ужас от почитателите на НЕРОННа Йосиф Флавий му се привиждал съюз на юдейските бунтовници с Християни и Неронисти които щял да ги помете та от тамПотушаването на "ДАНАЙСКИЯ БУНТ" в Йерусалим и околностите също допринесъл за Римо-Юдеиски съюз срещу Християните
255
2
 
3
 
! Отговори
Това е 3 преди 3 години
Бунтът на евреите сварил Рим по бели *** и е вдигнат от комплексарщина с ласкателства и подмазвачество към Нерон от сорта:"Знаеме че Сабина Помпилия си е жива и здрава и Ти харчи някъде паричките от държавната хазна които си и дал но искаме независима държава а ако ни разгромиш не бъди жесток"Отговорът на Нерон бил да ОБОЖЕСТВИ Сабина ПомпилияБолката на евреите е че НЕРОН сам е организирал преврата срещу себе си да им потуши въстанието не НЕРОН Добрия а лошите Веспасиан и Тит
254
3
 
2
 
! Отговори
Това е 1 преди 3 години
Грандоманската Римска империя е имала и грандомански мозъчен тръст които се вманиачил по грандомански начин при Нерон ВълкътНерон е интелектуалец възпитаник на Сенека мечтаещ да управлява като ИмператорАха-аха интелектуалеца Нерон да поеме самичък Имперстването и Рим пламваНерон управлява след ДВАМА над 75 процентови инвалиди и някакъв мафиотски елит от самозванци е възможно да е управлявал вместо тяхНерон си иска да му бъде върнат Императорския престол от мафията
253
4
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Геноцидна държава е Сърбия - Босна, Косово...... Ама ядоха обеднен уран :))))))))))))))))))И пак ще ядат ако продължават да се ежат :)))))))))))))))))))))))))
252
2
 
5
 
! Отговори
ИСТИНА Е: преди 3 години
ЧОВЕКЪТ е по висше създание и от най-добрия компютър създаден и които някога ще бъде създаденКомпютрите са си една най-обикновенна сметачна праволинеина *** напълно чуждо тяло в НЕОБЯТНАТА НИ ВСЕЛЕНА....а и абсолютно безполезно освен за шоутаВСЕЛЕНАТА се подчинява на собствените си закони че има грешка в нея наречена:ТЕОРИЯ НА ОТНОСИТЕЛНОСТАСамо и единственно човекът може да разрешава изцяло сгрешени уравнения и задачи тъй като е следствие от ВСЕЛЕНАТА а не железен бокл.ук