Марица преля и наводни земи в Гърция

Силни дъждове причиниха наводнения на острови
2 фев 2021 12:18, Елка Василева
11
Марица преля и наводни земи в Гърция
Снимка: архив, БГНЕС

Наводнения в гръцката област Еврос бяха предизвикани след покачване на нивото на река Марица. Властите съобщават, че на места са наводнени стотици декари обработваема земя.

От Гражданската защита предупредиха фермерите на област Еврос да отдалечат животните от реката, предаде БНР.

Полицията забрани хората да се доближават до Марица и другите реки в района. Блокирани са наводнените пътища. Гражданската защита, Пожарната и Техническата служба в областта помагат на засегнатите райони. От Александруполис до Орестиада затвориха училищата.
Силни дъждове наводниха гръцкия остров Патмос. Голяма част от пътищата са непроходими, съобщават от полицията. Силна морска буря блокира Хиос,като вълните преминаха пет метра височина. От силните дъждове наводнения има и на остров Лесбос.

По информация на Гражданска защита няма пострадали хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
3
 
! Отговори
факт преди 3 години
Много минуси са ми сложили на коментар номер едно... Трябва да отбележим един неоспорим факт, северна Гърция е пълна с погърчени чисти българи, преселници от Турция и съвсем малък процент местни чисти гърци... В числото на тези с български корен сложих и помаците от южните склонове на Родопите... Те говорят български език в стара форма и някъде сменят ударението в думите. Обаче се турчеят заради религията си.
4
0
 
4
 
! Отговори
das преди 3 години
Бойко Борисов е виновен за наводнението
3
4
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН БУДИСТ преди 3 години
до 1:с какъв акъл сравняваш БЯЛА АРИЙСКА ИНДИЯ БОЖИЯТА СТРАНА НА ХИНДУИЗМА И БУДИЗМА С Африканска Етиопска Гърция дето е К.нефа на света..............
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Anonimen 2Еврос, Ерос, Лесбос, хахах , ще чакат сега еврос.
1
9
 
9
 
! Отговори
факт преди 3 години
Много е красиво да пътуваме с влак от Свиленград до Александруполис и да гледаме реката Еврос,, на български език е Марица... 32 години не можем да настигнем гърците... Оставаме си една индийска махала в Европа...