МВнР извика посланика на Сърбия заради езика на омразата

Повод са изявленията на шефа на сръбската Академия за национална сигурност
Обновена: 5 фев 2021 15:50 | 5 фев 2021 15:33, Елка Василева
20
МВнР извика посланика на Сърбия заради езика на омразата
Снимка:МВнР

Министерството на външните работи извика днес на спешна среща посланика на Сърбия у нас Желко Йович с директора на дирекция „Югоизточна Европа“ Деян Катрачев.

Повод за срещата бяха изявления на проф. Драган Симеунович, професор във Факултета по политически науки на държавния Белградски университет и и.д. директор на правителствената Академия за национална сигурност.

Още по темата

От българска страна бе заявено, че изявленията представляват ярка проява на език, насаждащ трайна ненавист и омраза срещу България и българите.

Изтъкнато бе, че подобни публични изявления са напълно неприемливи и са в разрез с добросъседските отношения и приятелството между двата народа.

Българската страна очаква адекватна реакция на сръбските власти и институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
И като излезе сръбския външен министър и заяви, че Симеунович само е съобщил медицински факти, тогава къде отива да се оплаква фригидната министерка?
14
2
 
11
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Престанете с тези щуротии! "Език на омразата"! Такова нещо не съществува никъде, освен в болните мозъци на евроатлантическите активисти! Сърбите ще ви се смеят! Трябва твърда позиция, нашите предци са ни показали как да се справим със шумадийските свинари през 1985г и 1913г. Да вдигнеш ръчичка мека и да кажеш "моля другарко в Брюксел, Сърбия използва език на омразата" е само импотентен напън, който ще има обратен ефект. Със Сърби, Югомакедонисти и всякаква друха ***. Трябва твърда ръка!
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Външно защо Не помолят Херо Мусака да покаже по ТВ как се плетът чорапи на една кука :)))
12
5
 
6
 
! Отговори
1 преди 3 години
Унас,по всяка телевизия,ечи езикът на омразата,но никого,никъде не го привикват,балевски,джамбаз,агент-иван,още да ги изреждам ли,бях забравил стройния сидеров ,и неговата дясна ръка деси чучулова.
11
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
има един такъв момент в тая балканска луудница:-Всеки се репчи на всеки и го обвинява в престъпления.А истината е,че ни е "Много мръсно бельото" !!..-НА ВСИЧКИ!-И на северните "македонци",и на сърбите,а и нашето...Но не сме в състояние да седнем,да разгледаме исторически нещата ,и..ако имаме доблест,да "посипем главите си с пепел".."Меа кулпа"....но,това си е част от принципа "Разделяй и владей!"...м/у другото,НИКОЙ НЕМА ДА ИСКА мнението ни за приема на Србия в ЕС!.Ще има заповед и он
10
2
 
1
 
! Отговори
До тролската дружина преди 3 години
До Христо Христов: Президентът не е политически коментатор, за да коментира кой какво е казал някъде. Ако това беше изявление на правителствено ниво, тогава си струва и нашето правителство или президентът да реагират.Напиши ти какво мислиш по темата, вместо да подканяш другите.
9
6
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Десовия няма ли да каже нещо по въпроса, или от Пасольството не му разрешават?
8
1
 
5
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
А на Вардарска България !???
7
1
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Ако викаха сръбския посланник всеки път за изявления с омраза срещу България, тоя човес изобщо не бива да излиза от Външно министерство. Събрите ни мразят. Винаги са ни мразили. Мразят и хървотите, и бошнаците, и сама себе си мразят. Това им е в кръвта. Без да мразят тези хора не могат да живеят, но аз им отгаварярям с техния най-популарен израз: "Jеби се".
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така трябва да се действа жалко че дълги години мълчахме на сръбските и македонски нападки.Сега ни се е паднало докато сме в ЕС и НАТО няма Сърбия няма Русия бой и това е те от друго не разбират а и ако дойде техния ред въобще няма да ни жалят
5
1
 
2
 
! Отговори
Виктор преди 3 години
До Коментар 2От Солун, както до сега.
4
7
 
19
 
! Отговори
4epa преди 3 години
РУСНАЦИТЕ КОЛКО ПОДЛО ДЕЙСТВАТ В СЪРБИЯ И МАКЕДОНИЯ !!!!!!!!!!!!!!!! ПУТИН - ВЕЛИКАНА !!!!
3
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбите ли, че, ако пуснем СМ в ЕС, все едно сме пуснали Сърбия.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Сърбите и Македонците им затваряме границата, пък да ги видим тогава от къде ще внасят и изнасят! Ние си имаме маршрути през черно море и ше се опраим!
1
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тотален игнор и на тия,никви газопроводи и магистрали до там и стига непрекъснато сме заявявали,че ги поддържаме за ЕС.