Турция се надява да стане десетата по големина икономика в света

Ердоган: Повече от половината мегапроекти по света са у нас
7 фев 2021 16:47, Анисия Иванова
337
Турция се надява да стане десетата по големина икономика в света
Снимка: БГНЕС

Турция участва в големи инвестиции и проекти, надявайки се да стане една от 10-те най-големи световни икономики в света, заяви президентът Реджеп Ердоган, цитиран от “Анадолската агенция“.

"За да превърнем страната ни в една от 10-те най-големи икономики в света, ние се насочихме към по-големи инвестиции в по-големи проекти", каза Ердоган по видеовръзка по време на церемонията по откриването на мост в източната провинция Малатия.

Днес Турция сама по себе си реализира повече от половината от всички мегапроекти, изпълнявани в света“, добави Ердоган, пише "Фокус".

Той каза, че страната се стреми да влезе в бъдещето с космически технологии, високотехнологични изделия и изкуствен интелект.

"Със смелостта, която черпим от нашата силна инфраструктура, ние постоянно повишаваме целите си във всяка област, увеличаваме капацитета си и особено разширяваме новите производствени площи," каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
4
 
15
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Абе смешни са, но ние още повече. Те поне имат заводи на Рено, Пежо, Форд и Фиат, автобуси Мерцедес, BMC и Ман. Ние сме с едни голи туризъм и кол центрове. И произвеждаме само офис сгради, телефонисти и чушки с форма на ***.
208
7
 
11
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Дано да станат голяма икономика. В Шумен няма кой да работи заради турските фирми. Пуснаха и автобуси по селата. Най ниската заплата е 800 чисти. Видин си отива. Няма работа. Работя в турска фирма в шуменско. Лежал съм три седмици у дома и пак получих същите пари. Не са ме пускали в отпуск но заплатата си върви. Доволен съм.
207
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-скоро Полша може да стане преди тях.
206
4
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
За интерес и пари колко *** ми дадоха и аз се възползваха, за 5 стотинки се продават,И аз го купих и купувам,ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
205
10
 
6
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
До ОСМАН, Аха, вервам ти! Само дето турчин и чест са несъвместими понятия! Турците изгониха всички българи от Одринска Тракия, пък бай Тошо като ги принуди само да си сменят имената или да си ходят към Турция, сега било геноцид! Айде не на мене тия!
204
8
 
16
 
! Отговори
ОСМАН преди 3 години
До 239Гледай да си намериш 1 турчин приятел.Ще знаеш че поне един в живота ти няма да те предаде! Не бъркай турчина с продажните българи.Българин за интерес и пари и *** си дава.Турчинът живее за честта.!!!!!
203
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердо и Шалвaрите съвсем слънчасаxа. Искало им се...То ние знаем какво още им се иска.
202
3
 
8
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
Аха, остава и да кажеш, че турците са "сетили маслото" на наполеоновата армия, а не руснаците! Тва турците, за възхвала на Турция и тях си, и нова история са готови да измислят!
201
3
 
6
 
! Отговори
Сахих Хадит преди 3 години
...или насилваш 6 годишни деца, които си играят с кукли, а между насилванията и ти си играеш с куклите им с тях?
200
14
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Турците сме Уникални - такива се раждаме и Турци умираме,* Турчин можеш да убиеш, но Никога не можеш да го победиш (подчиниш)*Наполеон Бонапарт - френски императорХА-ХА-ХА-ХААААААААААХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
199
3
 
4
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
До анонимен 233,Да бе, да, има си конвенция от Монтрьо, съгласно която Турция е длъжна да пропуска безпрепиятствено всички търговски и военни съдове през проливите! Да си копат канал турците и да си минават с техните кораби през него!
198
11
 
11
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
До ОСМАН, Да бе, верваме ти и Баташко клане не е имало и Левски е един обикновен бандит! Много добре ви познаваме, турците, все пак в България живеят достатъчно количество от вас! Това турчин е синоним на лицемер! Прави ти се на голям приятел, ама има ли изгода, ще ти забие веднага ножа в гърба!
197
4
 
7
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до Осман преди 3 години
Много си "зомбиран" от две теми "неоосманизъм" и "комунизъм"!!!Предразсъдъците са ти дошли в повече!!! За съжаление не мога да определя твоята "диагноза"!!!За съжаление нито Фройд, нито Ницше, нито Юнг могат да помогнат за съжаление!!!При някои индивиди някои сетива са притъпени, което е "нормално"......а други са "изострени".......
196
2
 
9
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до Осман преди 3 години
Много си "зомбиран" от две теми "неоосманизъм" и "комунизъм"!!!Предразсъдъците са ти дошли в повече!!! За съжаление не мога да определя твоята "диагноза"!!!За съжаление нито Фройд, нито Ницше, нито Юнг могат да помогнат за съжаление!!!При някои индивиди някои сетива са притъпени, което "нормално"......а други са "изострени".......
195
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция ще прокопава нов канал между Мраморно и Черно море. Проект за 8-10 милиарда долара. Канала няма да минава през Истанбул. Всички търговски и военни кораби ще минават през канала срещу заплащане. Това им е най-грандиозния инфраструктурен проект.
194
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кажи си бе, Абдул! Роб на Мухамед! Иска ти се да си му 14-та жена, нема се плашиш в Дженна ще му бъдеш! Хаха, ще те оправя с безкрайния си член, който никога не омеква, хаха
193
16
 
7
 
! Отговори
ОСМАН преди 3 години
Тука доста народ и представа си нямат от турците като народ и държава!Каквото са ви наляли проруските комунисти в тъпите кратуни.Жалки ганьовски комплексари.Това дето ви е говжрила даскалката по история и 10 % не е вярно!Цялата българска история е фалшива.Ако беше жив Божидар Димитров лека му пръст щеше да го потвърди.....
192
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ОсманкаРоб си на твоя бог Мухамед и правиш каквото той ти е казал, хаха, м ърлю! Абдул! -Слуга! Не бил той слуга, хахаха
191
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само боя оправя руснака. Турция натупа няколко пъти Русия през последните години и сега руснаците са крогки като агънца и меки като памук пред Турция.
190
1
 
3
 
! Отговори
пущиняк преди 3 години
Умря ханъмата, дето хвалеше Ердоган и Турция, и оня почна сам да се хвали!До за едно нещо стават,Не занм дали скоро време тези перални и хладилници ще са евтини! Ердо повиши МРЗ на ханъмите, пък и лирата взе да поскъпва, така че логично е и те да поскъпнат!