След Атина и Солун под заплаха от пълен локдаун

Критична е ситуацията в болничните заведения в област Атика
10 фев 2021 12:42, Елка Василева
11
След Атина и Солун под заплаха от пълен локдаун
Снимка: архив, БГНЕС

След Атина под заплаха от пълен локдаун са Солун и Патра.

Сравнително чести са случаите на носители на COVID-19 сред малките ученици според проучване на епидемиолозите, предаде БНР.

Ще мобилизат частни клиники в Гърция, ако приключат местата в държавните болници.

Още по темата

Критична е ситуацията в болничните заведения в област Атика,където ежедневно се хоспитализират по 200 болни с COVID, коментират специалистите в Гърция решението на премира за пълен локдаун от утре в област Атика.

От съвета за контрол по разпространението на вируса настояват още днес правителството да вземе решение и да въведе незабавно пълна карантина и в областите Солун и Патра.

Епидемиологичната обстановка се утежнява от увеличения брой на носители на вируса с новите щамове и в тези две гръцки области.

Министърът на здравеопазването изрази безпокойство, че все повече деца до 9-годишна възраст са заразени.

Министри от правителството заявиха пред медиите, че има готовност да се мобилизират отново частни клиники за приемане на пациенти с COVID-19.

Партиите от опозицията настояват незабавно да започне национална кампания за  изследване на всички гръцки граждани, както и на чужденците, които живеят в страната.

Голяма част от родителите настояват да се затворят всички училища в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
От Гърция преди 3 години
Защо да няма летен туризъм? Просто ще искат ПСР тест, което пък ще намали цените на нощувките, както беше и миналото лято. Сега цената на пср теста е много по-ниска, така че вместо на ресторант една вечер, ще си платитят за пср. Който иска да се радва на красотата на Гърция, ще намери начин да я посети, въпреки обстоятелствата. Миналото лято цената на стая беше 15-18 евро, а човек може и къща да наеме за цял месец за 200 евро. Не си давайте парите по бг курортите както ви призовават!
9
1
 
0
 
! Отговори
От Солунско преди 3 години
Всичко си е нормално тук, даже и някои заведения работят, но не се сяда, а се взима храната навън... Мисля, че цялата паника е, за да се харесат на тези, които им дават пари от Европа, за да не работят.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам, няма желаещи да пишат тук. Ако имаше локдаун в Бг, щяха да се сипят ругатни по Боко и еврогейския съюз. Е за това гърци и евреи винаги ще са по напред от нас. Щото са единни когато трябва. У нас който и да е на власт, все ще сме си същите. Само тук мерките срещу пандемията се яхват с политически цели. За съжаление с цената на човешки животи.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Да ти имам "логиката" ... Ако нямаше мерки по-малко ли щяха да са болните и умрелите...? То бива ограничено мислене, но чак толкова е направо трагично.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците са доста консервативни, държат на семейството и родителите си няма да поставят икономиката пред живота на възрастните. Може да сравниш броя на починалите у нас с този в Гърция
5
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и до сега имаше локдаун в Гърция. Не влияе на броя заразени. Това показва, че мерките са грешни и който ги прилага, си съсипва икономиката.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И по време на испанския грип се е наложило всички училища да бъдат затворени ,дори са преварявали дрехите на учениците !? Който не се учи от историята му се налага да го научи по трудният начин ,като го преживее пак ......
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президента на Танзания победи вируса.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А мислехме, че нещата са зле миналото лято, става все по зле и по зле. Тази година май няма да има туристически сезон в Гърция.
1
6
 
15
 
! Отговори
Добро утро преди 3 години
Сега ли разбрахте, че учениците са основния преносител?