Втора пратка от китайската ваксина "Синофарм" пристигна в Сърбия

Първата бе получена на 16 януари
11 фев 2021 08:33, Ния Христова
24
Втора пратка от китайската ваксина "Синофарм" пристигна в Сърбия
Снимка: БГНЕС
Втора пратка от китайската ваксина срещу COVID-19 на "Синофарм" пристигна в Сърбия. Пратката е от 500 хиляди дози, предаде ТАСС.
 
Кацането на самолета на Сръбските авиолинии с товара на борда беше излъчено на живо от агенция Танюг. Участие в церемонията по посрещането на товара взеха сръбският премиер Ана Бърнабич и китайският посланик в Белград Чън Бо.
Още по темата
 
Първата пратка от 1 милион дози от ваксината на "Синофарм" пристигна в страната на 16 януари. Освен ваксината на китайската компания, страната прилага и препарата на "Пфайзер"-"Байонтех", както и руската ваксина "Спутник V", припомня ТАСС.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
към 18. Приветствувам коментари от този род и то от компетентни и грамотни личности, които боравят с числа и факти. Но във форума преобладава неграмотността и желанието за изява, демек плявата. Жалко! От мен искрени поздрави и поднасяй и за в бъдаще професионални мнения по теми, които добре владееш!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Сърбия нагледно демонстрира негативите от членството ни в ЕС"А също и Англия. Там вече са минали 1/4 от населението и до края на пролетта ще са приключили. Ние седим тихо надупени, озъртайки се плахо ще благоволят ли да ни пуснат някоя и друга ваксинка.
21
0
 
3
 
! Отговори
. От бай Тошо преди 3 години
Няма начесване - сърбия.!.
20
0
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Синовак показва 91% в Турция, 87% в Малайзия и 80% в Бразилия. Когато дясното мънки болсонаро принуди бразилците да отчетат и безсимптомните, ефектиността падна на 50%. Очакваме и реалните резултати на краварските ваксини, като се надявам да бъдат следени реални показатели, а не "един лекар каза"
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спутинг ваксината е най-добра това е научно доказано от генния инженер Путин. Проблема е че желаещите държави да я ползват трябва да предоставят на ишлеме на Гамалея маймyнския аденовирус за изработката на ваксината, а това означава всяка държава желаеща руска ваксина да от глежда стада с шимпaн3ета.
18
4
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Китай са водещи в Биотехнологиите. Дори по време на застоя при Мао направиха първият рекомбинантен протеин. С днешна дата, китаец показа как и за какво може да се използва CRISPR CAS 9. По късно нокаутираха два ензима за инфекцията на ХИВ при близнаци, които се родиха от ХИВ+ родители. Разбира се, за масово ваксиниране избраха доказано безопасна технология за ваксини. А тук, нек'ъв от плод'зеленчука ни разправя басни.
17
6
 
5
 
! Отговори
КИТАЙСКАТА ВАКСИНА преди 3 години
е само с 50% ефективност. Но сърбите си купиха руска, западна и каквато си искат без да чакат разрешение от брюкселските корумпирани търтеи и техните дилъри от фармацевтичните гиганти. Че английската от Оксфорд е също с 60% ефективност и даже е забранена в много страни. Особено за най-рисковите хора над 65
16
1
 
4
 
! Отговори
Троловете преди 3 години
Тези които казват, че няма да се ваксинират, че агитират и другите да не го правят, най-обичат да питат - абе, защо България изостава с ваксинациите.
15
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Файда от ваксини като Спутник, Синофарм и Астразенека няма. Ефекта от тях е 50% за максимален период от 4 месеца. Само си губят времето с тия
14
0
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Натягат се *** от простолюдието. Сърбия преговарят и защитават интересите си.
13
9
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Турция се отказала ? Хахахаха Китайските ваксини са с 91% ефективност по показателите, които краварите следят. Когато се включат и безсимптомните падат на 50%. А всъщност кога краварите ще ни покажат тяхната реална ефективност? М? Бяха казали този месец.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо няма пратки от Спутинг ваксината? Да не би путинджийската индустрия да е закъсала за материали на ишлеме?
11
1
 
13
 
! Отговори
1-н преди 3 години
А колко ваксини изобщо са пристигнали в България......не ми отговаряйте, смешно е дори да се споменава бройката
10
3
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
Сърбите точно за ЕС се натягат!
9
4
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
А сърбите се натягат точно за ЕС!
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че вещо, но от китайските менхета се отказаха всички като неефективни....дори Турция се отказа! Ефективност, ако можем да говорим за някаква е под 50%, а в някои случай под 30%
7
3
 
6
 
! Отговори
Опашкар преди 3 години
А ние не можем да достигнем и 1% ваксинирани, при това с първа доза, към днешна дата...
6
4
 
12
 
! Отговори
БЪЛГАРСКАТА ВАКСИНА преди 3 години
няма да види нито развитие, за което са били нужни някакви си 75 000$, нито някой от ЕВРОПАТА ще я одобри. Обаче ЧЕКМЕДЖЕТАТА се пълнят от големите концерни и дилърите им у нас, а не от някакви си бългаски учени, които се молят за джобните пари на МАФИОТА от БАНКЯ. Даже КУБА си произведе 150 000 ваксини. А тук има няколко големи завода за лекарства и добра школа с опит в класическите ваксини
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А шайката заложи на куция кон АЗ случаЕност може би.
4
2
 
12
 
! Отговори
ТИКВАТА преди 3 години
изтърка няколко комплекта гуми да се шматка по страната, вместо да си гледа работата като Министър-председател