След земетресението в Хърватия: Петриня и Сисак са се преместили с до 86 см

Глина се е преместила с 10 сантиметра
14 фев 2021 20:22, Нели Христова
9
След земетресението в Хърватия: Петриня и Сисак са се преместили с до 86 см
Снимка: БГНЕС

Държавното управление по геодезия в Хърватия извърши контролни сателитни снимки в района на градовете Глина, Петриня и Сисак и установи, че Петриня и Сисак са се преместили с до 86 сантиметра в резултат на силното земетресение в края на миналата година в района на централна Хърватия

Установено е, че и Глина се е преместила с 10 сантиметра.

Тези резултати ще бъдат използвани при планирането на дейността във връзка с уреждането на кадастъра и за санацията и прецизното координатно определяне на пространството.

След труса с магнитуд 6,2 по Рихтер на 29 декември миналата година в района имаше серия средно силни и по-слаби земетресения. Последното стана тази сутрин и бе с магнитуд 3,4 по Рихтер. В събота също имаше две умерени земетресения с магнитуд 3,7 и 3,3 по Рихтер  с епицентър край Петриня. Трусовете бяха усетени и в Загреб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Кофти е... преди 3 години
Бог забавя, но НИКОГА не забравя.
7
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е и територията на България да се разстресе за да се оправдае писанията на тези БАН, че страната е с висока степен застрашена от земетресения!
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 1Демек... сърбите ще дойдат под нас а западна съседка ще ни е Хърватия???Разместили са ти се плочите в главата, да знайш. Кви ги дрънкаш бре??? :D
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз още преди месеци казах - ако има изместване, някъде по земната *** трябва да има процеп със същите размери на преместване. Къде има процеп с до 86 см. по света? Някъде трябва да има, ако е така. Къде е? Ама от фалшиви новини. Ама април всичко ще си дойде на мястото. Още малко само. Ни ковид ша остане, ни 86 сантиметрови премествания. Толкова, стига толкова лежане и вземане на някакви пари. Не става. Край. Свърши.
4
0
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 3 години
По своя произход земетресенията се делят на тектонски и вулканични. В Хърватия земетресението е тектонско. Преместили са се плочите.Тектонските плочи се подпъхват една под друга и се получават премествания. Хърватия е на границата на Адриатическата тектонска плоча. Адриатическата микроплоча постепенно се подпъхва под Балканите.
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още 2-3 земетресения и ще са автономии. Може това да е модерното откъсване на територии без неща като ньойски договори :]]
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хафторката дали може да ни обясни със свои думи какво е искала да каже с думата "САНАЦИЯ"?
1
2
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 3 години
кой как се е преместил не стаава нещо ясно че и от къде ?!