Посолството ни в Скопие с протестна нота до външното министерство на РСМ

За случая ще бъдат уведомени ЕК и посолствата на държавите-членки
Обновена: 27 мар 2021 21:32 | 27 мар 2021 21:16, Анисия Иванова
207
Посолството ни в Скопие с протестна нота до външното министерство на РСМ
Снимка: БГНЕС

Посолството ни в Скопие е изпратило протестна нота до външното министерство на Република Северна Македония по повод решението на митническите власти на граничния пункт Деве баир да спрат пратка от 920 български книги за Българския културно-информационен център в Република Северна Македония​.

Екземплярите от "Български народни песни" от Братя Миладинови са били транспортирани от български гражданин, който е представил договор за дарение.

Още по темата

Въпреки изпратения на място консул от посолството ни в Скопие, митническите власти са заявили, че е необходимо предварително разрешение от Министерството на външните работи, съгласувано с Министерството на културата на Република Северна Македония.

С нотата нашето посолство иска обяснение защо се налага специално разрешение за внос на литература от страна-членка на Европейския съюз, което "не е регламентирано никъде".

За случая ще бъдат уведомени Европейската комисия и посолствата на държавите-членки на Европейския съюз в Скопие, съобщават от пресслужбата на МВнР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Требваше отдавна да се направи, браво на Захариева :)) Сърбетата македони разбират само - от бой, *** и сръбска музика, иначе нема да те уважават :)))
129
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютна провокация.Преди няколко дни Захариева ни убеждаваше,че в Македония няма Български Културен Център,сега доставят книги за този център в Скопие.Сега обвиняват за това ,че не са допуснали в Македония човек с 1000 книги понеже е дипломат. Митничарите какво трябва да направят,да допускат всички като си искат.Все едно ние да допускаме в България хор от други страни с каквото и да е без документи. Да се спре за малко ГЕРБ и ВМРО,че ще ни съсипят и на международно ниво,не само на местно.
128
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще разберете ,че ние нямаме свободна медия и целта на нашето мило правителство е да създават омраза към Македонците.Целта е една,Заев да падне от власт и да дойде Мицкоски.Да минат няколко години и да оправят нещата. Заев е все едно БСП от Македония. Само че неговия спонсор е САЩ.Между другото вчерашната статия от Словения е на Американска организация.
127
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо нашия дипломат не е спазил тяхните закони. Не в ли това провокация,на нашия пич. Ако искаш да внесеш 10 книги е едно,а ако искаш 1000 е друго. Аз съм правил дарения в България и мога да ви кажа,че е много.сложна процедура. До скоро хората в България си изхвърляха храната вместо да я даряват заради сложи сложната процедура. Като ходиш в чужда държава трябва да спазваш законите.Това е все едно са го спряли защото нямал документ за самоличност и за това е дискриминиран.Провокация се нарича
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Заев, ясно е, кой води антибългарската кам пания в РСМ, правителството. Вето до дупка.
125
2
 
4
 
! Отговори
ИМАЙТЕ ТЪРПЕНИЕ! преди 3 години
Титовите сърбо-македонисти в Скопие ще вилнеят до време, защото битката с враговете на Свободния свят ще ги изхвърли на бунището, заедно с кремълските и белградските им господари. Македонските българи са част от българската нация и ние българите сме част от тях. Нека Джоузев Байдън си свърши неговата работа и тогава ще се разбере кой на чии Господ слугува. Поздрав на нашите български братя в Македония! бг.
124
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу ръцете от Макебания! Макебания на макебанците!
123
0
 
18
 
! Отговори
Да втасват преди 3 години
В С.Македония трябва да втасват. Това може и да отнеме години. Така те самите ще разберат наистина ли искат да влезат в ЕС ? Ще преосмислят и цялата ни обща история до 1918 г. И ще намерим общи точки. Не направят ли всичко това, те не са дорасли за ЕС
122
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тая политическа импотентност да се преименуваме направо на Източна Македония, Родопска Македония, Варненска Македония и т.н. В Бургас още древните рибари ловят древна македонска риба. Абе, всичко е Македония! Имаме си македонски роми, македонски сирийски бежанци от древната македонска Сирия. Даже водата ни е македонска. Гледаме новини на македонски, пишем и четем на македонски. Е? Айде да ми дадете политическо убежище тогава, а? Предпочитам да си запазя паспорта, че нещо македоДОНОСКият....
121
5
 
9
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименима безспорно,милионите Българки са невероятни майки и дъщери...от 30 г. еничари закриват училища и им вменяват,че силикона и проституцията са ценност,Българските жени са невероятни...красиви...достойни...смели...Баба Тонка... ...за бога...дано ти плащат повече от колкото на псевдо-шпионите с които искахте да заблудите партньорите от САЩ и НАТО
120
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази нощ ще спим един час по-малко.
119
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те чак и посолство ли имат. Откога кварталите имат такива екстри
118
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гасихте ли лампите в 20:30 ч., нали, беше часът на Земята?
117
1
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До Анонименпред посолствата на путин...невероятен наплив от желаещи да свършат като...крепостни!!!
116
1
 
10
 
! Отговори
ББ преди 3 години
До АнонименБедна духом...правописните са допустими...съдържанието е важно...милионите застанали зад Справедливи каузи го виждат...манипулации в стил гьобелс,отклоняващи вниманието от важните въпроси отдавна не ви вършат работа...сърбоманчета служещи на путин и диктатурата му!!!учете китайски...русия на путин отдавна не е фактор!!!национален предател е !!!
115
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 129Цял свят е признал историята на България, не се вързвай на сръбско-макешките опити за омаложаването на БГ, това са номерца :)) Да се надяваме службите ни, да не са на нивото на ритнитопковците ни :)))
114
6
 
2
 
! Отговори
Как е преди 3 години
Уханци, учите ли Китайският?!
113
2
 
17
 
! Отговори
До 118 преди 3 години
Не само освободени от турско робство;но и си загубихме заради тях мраморно и бяло море;а трябваше само да си изтеглим Българското население от там и разделяме Македония между Гърция и Сърбия (съюзници тогава) ;спасяваме хиляди български животи; и щяхме да бъдем мого добре сега.
112
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да ги правиш - македонци.И си имат работа с едни меки българи, които винаги са им готови на отстъпки.Защото борбата за свободата на Македония мина през България. От нашите военни складове дойде оръжието за Илинден, нашите воеводи и военни офицери като Гоце тръгнаха да създават чети и да се бият.Нито Сърбия, нито Гърция са проляли кръв за Македония.Те само са манипулирали и насаждали омраза.
111
0
 
17
 
! Отговори
Само така преди 3 години
Тия сърбомански крат,уни явно от друго не разбират !