България ще ваксинира македонци на две ГКПП-та

Тези с българско гражданство ще получат международен сертификат
17 май 2021 14:45, Нели Христова
54
България ще ваксинира македонци на две ГКПП-та
Снимка: БГНЕС

Българският филантроп д-р Милен Врабевски, заедно с българската държава, продължава да създава възможности всички граждани на РС Македония да се ваксинират против Ковид-19, съобщиха от Сдружението за македоно-българско приятелство /СМБР/ в Скопие.

Д-р Врабевски, в сътрудничество с Министерствата на здравеопазването, отбраната, вътрешните и външните работи и Агенция "Митници" от днес открива два центъра за ваксинации на ГКПП Ст. Лисичково-Делчево и ГКПП Златарево-Ново село. Кабинетите са разположени в междинната зона между двата пункта и няма нужда гражданите на РС Македония да влизат в България, съответно и да имат документ за негативен PCR - тест.

От СМБП обявиха още, че всеки, който иска да се ваксинира, може да избере между ваксините на Пфайзер, Модерна, Астра Зенека.

В момента всеки, който има българско гражданство, след поставянето на втора доза ваксина, ще получи международно признат сертификат за ваксинация. Търси се начин такъв сертификат да получат и гражданите на РС Македония които нямат българско гражданство, допълват от  СМБП. На обявени телефони всеки, който иска да се ваксинира, може да заяви това предварително, допълват от Сдружението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
до момо преди 2 години
братле, май не четеш написаното. това ваксиниране го урежда български патриот - д-р Милен Врабевски, а не нашата държава. Защо не се прави в посолствата - трябва да питаш правителството и външно министерство. ако въобще някога са вършили някаква работа срещу парите, които прибират.
13
3
 
9
 
! Отговори
нассси преди 2 години
Да очакваме ли скоро ГОРЕНЕ на български сертификати за ваксиниране от "благодарните" ни северномакедонски съседи ? Просяците на Балканския полуостров . Изпросиха си територия от сърбите ... изпросиха си име от гърците .... сега врънкат нас да им подарим от историята си и да признаем зле научения от тях български език за техен собствен македонски .... Сега си просят и ваксини .... И ЗАЩО НА БЪЛГАРСКАТА МИТНИЦА ? Нямат ли си болници... поликлиники ... лекарски кабинети... ? Сигурно нямат.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първи ще дойдат тези, които палят българското знаме и хулят България.
11
1
 
2
 
! Отговори
Оня преди 2 години
БРАВО!
10
2
 
6
 
! Отговори
son преди 2 години
Да ги ваксинират в Националния Исторически Музей
9
2
 
4
 
! Отговори
123 преди 2 години
По един безплатен *** , и ги пускайте да си ходят в югославия, северна мЪкадония, бюрм, или на **** си.
8
3
 
7
 
! Отговори
София преди 2 години
Цитиране на "Аз съм българче" срещу ваксина по избор - пфайзер, модерна или астра-зенека.
7
0
 
5
 
! Отговори
Момо преди 2 години
Защо не се предлага тогава ваксиниране в посолствата ни?
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щве ги ваксинираме и после ще тръгнат едни благодарности че сме ги ваксинирал с какво ли не, че сме ги карали да се унижават да търпят да ги боде с български инжелции а и кой знае с какво сме ги ваксинирали.. РСМ да ги ваксинира сърбия с руска ваксина
5
0
 
17
 
! Отговори
Lina преди 2 години
И защо е нужно това? Че те са грамадна, велика държава със пластмасови статуи на всеки завой , едни ваксини ли не могат да си купят. А могат да горят български знамена и да пискат? Не - към необразовани хора подход няма . Въпросния филантроп си е хвърлил парите *** вятъра , има достатъчно каузи у нас, които заслужават подкрепа, преди Великата македония.
4
2
 
4
 
! Отговори
А така преди 2 години
Паднаха ли ни най-после. Хаххахаха
3
2
 
9
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Да признаят българския си корен и...тогава,освен това да не ядат сръбска...наденица и да не пият сръбска...шльокавица.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези които се ваксинират и нямат Българско гражданство, трябва веднага да получат такова ...
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже, Боже.... тия нашите политици толкова ли не разбират, че 95% от македонците ни мразят и взимат паспорти само заради келепира !?!?. 30 години минаха и пак се говорят глупости за братство и "две държави и един народ". Единственото, което трябва да се прави с ония от Северна Южна бановина е ВЕТО !!!!