Много българи вече са на плажа в Гърция

Гръцките власти тестват всички преминаващи с бърз тест за COVID
22 май 2021 22:06, Анисия Иванова
180
Много българи вече са на плажа в Гърция
Снимка: БГНЕС

Много българи са вече на плажа в Гърция, където предпочетоха да прекарат почивните дни.

Търпение се изисква на граничните пунктове, но на гръцка територия няма задръствания. За Халкидики, Кавала, Аспровалта и остров Тасас са повечето резервации на български туристи, които от вчера пристигат за първи плаж тази година, съобщават собствениците на хотели в Северна Гърция.

В магазините, кафенетата и таверните по брега на морето също често се чува българска реч, съобщава БНР.

Български туристи, които вече са на плажа на Халкидики, казаха, че чакали повече от час на границата на "Кулата-Промахон", но си "заслужавало търпението".

„Нямаме проблеми с българските туристи,запознати са с  условията за пътуване с ферибот“, съобщават пристанищните власти към остров Тасос.

От днес правителството увеличи капацитета пътниците на корабите, които вече пътуват с 85% от местата.

Заедно с билета се изисква и документ за здравния статус на пътника, идентичен с изискванията за преминаване на граница.

През три гранични пункта влизат българите в Гърция, като от днес се допускат туристи през "Маказа","Промахон" и "Орменион".

Гръцките власти тестват всички преминаващи с бърз тест за коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
18
 
18
 
! Отговори
Бау преди 2 години
Забогателите софиянци с кражбите, те ходят в Гърция.
17
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен ме интересува колко държавни служители ходят там.Какви доходи имат и сметки?Явно доста и е хранил Борисов!!!!!
16
18
 
24
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Кокко требе си фрост, да се ваксинираш или си праеш PCR, да се отвисиш на границата, като роб.... И после гордо да позираш, че си бил на море във византия...Безценно...Това го може само плиткоумен гербераст, пипал в кацата с меда... НАП да се погрижи за тях при завръщане...Медицинските служби тоже...
15
1
 
16
 
! Отговори
до 20 преди 2 години
Абе беше на Ормос,ама се напълни и почнаха да пускат Бяла роза да дънят като на нащо море.Развалиха го и там за съжаление.Е ти може и да си чалгар и да ти харесва де....Нищо лично.
14
7
 
11
 
! Отговори
Патриотично ми е :D преди 2 години
Дето се вика: кадето и да е ама да не е в България. Нагасата на милион имигранти
13
0
 
50
 
! Отговори
до 13 преди 2 години
Така е. Но на мен не ми е било Гръцко преди да отида преди около 10г. за първи път. Тогава видях огромната разлика не само в цените. Спокойно е по плажовете в Гърция. Когато се излегнеш на плажа и погледнеш към небето -не виждаш над главата си бетонови хотели. Едно фрапе си купуваш за 3 евро и ти дават цял ден шезлонг и чадър.Супер спокойно.Ормос Панагияс е като селце с пристанище. Релакса е брутален.Почти наполовина по-евтино излиза.За това не ми трябват реклами.Хората отиват 1 път и виждат.
12
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпроса е колко са на държавна служба?!Явно хубави пари взимат щом могат да ходят там.Има ли държава????!!!!
11
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво пък в Бг има такова, дето го няма в Гръцко, че да го рекламирят там. Стотици гърци си накупиха апартаменти в Банско, половината от които сега са разграбени и очушкани до гипсокартон.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
na meteora palno s bulgari.
9
25
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Играят си с пари. Що не ходеха по 5 пъти в Гърция по времето на Тройната коалиция на БСП? Мм? Що не ходеха до Гърция по времето на Виденовата гладна зима? Що не ходеха до Египет, до Доминикана, до Малдиви, Сейшели, Мавриций, Занзибар, Бали, Дубай, Индия, Тайланд, Сингапур, Мексико? Фрашкани са с кинти. Тройно скочиха доходите през последните 5 години. Вижте им колите, вижте им ремонтите на съседите! Вижте на паркингите няма място за паркиране! Километрични опашки на границата и на касите в магаз
8
4
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
До 8А как не разбирате, че икономиката трябва да се движи. Един от начините е някаква реклама. Рибката им била хубава.:)):)):))
7
5
 
47
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
Да дам и аз един пример как не си държим на родното.Най-известната хранителна верига у нас цяло лято посрещаше гости с рекламата ''Гръцко ми е''Трудно ми е да си представя ,че голяма верига в Гърция ще върти реклама ''Българско ми е''
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ti v varna, a niakoi sa v oboriste, ovcha kupel, govedarci, konche, kozle, vrana, lebed, patica ;)
5
1
 
21
 
! Отговори
Ясу преди 2 години
Някой изненадан?
4
32
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живея във Варна и ми е интересно каква е тази мания да се ходи в Гърция.В радиус от 30-40 км може да се намерят диви и спокойни плажове у тук. Не съм фен на рибата и пиенето,така че с това не могат да ме привлекат
3
3
 
3
 
! Отговори
Това преди 2 години
Ставрос ли е на снимката?
2
10
 
19
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
Направо кажете софиянци!
1
46
 
16
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Турете ги под карантина, кат се връщат националните предатели и кухи ***...Тия, ще довлекат индийският щам... България няма нужда от тях...