Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонската земя

Публикацията предизвика множество реакции в РСМ
1286
Путин: Славянската писменост дойде при нас от македонската земя

Честитим на братския македонски народ Деня на светите Кирил и Методий, който се чества като държавен празник.

"Днес в Русия е празник – Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонската земя – Владимир Путин", пише в туит на посолството на Русия в Скопие, съобщи БГНЕС.

Още по темата

"Невъзможно е да се оцени значението на Светите Кирил и Методий за развитието на славянските езици, включително руския и македонския. Трудно е да си представим много от най-големите богатства на световната литература без писмеността, която ползваме, благодарение на солунските братя", се казва в втора публикация на руското посолство в РС Македония.

Публикацията предизвика множество реакции, вариращи от благодарност към „братския руски народ”, че „винаги е на правилната историческа страна”, до призив за признаване независимостта на църквата и подигравателни постове относно „татарите” и „българите, които се държат като бивша ревнива приятелка”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
964
0
 
0
 
! Отговори
Raffa преди 10 месеца
За опитен интригант като *** това изказване е обидно с прозрачността на намерението да налива масло в огъня на отношенията ни с РСМ. Не се впечатлавам никак, защото на братята македонци до век или два все ще им дойде европейския акъл, докато нашият е на изчезване, така че когато РСМ постъпи в ЕС, ние ще сме изчезнал народ в дребна северозападна провинция на Китай.
963
1
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Какъв позор,Президента на многострадална Русия,един от най-великите Народи...бълва фалшиви новини,манипулира исторически факти...РСМ може да се самоопределя и Народа на България няма нищо против,няма да позволим да ограбвате Историята ни,саможертвата на предците ни...кое не разбирате...РБ няма претенции към РСМ...просто няма да им позволим да ограбват Историята ни,службите по гьобелс плющят минуси въобразявайки си,че могат да променят генетичният ни код...да са господари на сърцата и душите ни..
962
7
 
9
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
От къде на къде ние ще казваме кой какъв е . Всеки народ сам се самоопределя и си пише историята. Това ,че на нас не ни харесва историята на съседни държави си е наш проблем.Нима на тях им харесва нашата история. Въпроса е в това от коя страна си бил по време на дадено историческо събитие.Всеки има право на свой прочит.
961
11
 
5
 
! Отговори
Gancho преди 2 години
Защо си мислим,че по добре знаем откъде е стигнала Славянската писменост до Русия от руснаците. Не съм фен на диктатора Путин,но съм склонен за това да вярвам повече на него,отколкото на нашите платени манипулатори,наречени,,историци,,.
960
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Простакоооо,простако, славянската писменост и култура се чества в България като църковен просветителски празник вече 1000 години а като светски празник след 1902 година до ден днешен. Как да обясня на моите деца и внуци,че историята ни е допуснала грешка. Сега на тоя фон да те питам: Кой отрови Божидар Димитров???? Май че не Ви понесоха фактите които споделяше. - Некадърниц
959
0
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
А първият човек в космоса е от Казахстан :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
958
0
 
2
 
! Отговори
Ботоксен Космонавт преди 2 години
Таваришч Жужин няма ли да разкаже нещо новия модел Лада и за ,,безаналоговите,, самальоти, уникални ракети с 800 000 км. пробег и военни нанотехнологии на руските атомни праваславни подводници с изкуствен интелект, които всяка вечер следят Илон Мъсковскии.Кога ще анексират Луната, Марс и другите планети в праваславния космос които е руски и е плосък и по право е руска собственост.
957
3
 
10
 
! Отговори
Не мит Нудист преди 2 години
Милицинерчето да почва да учи китайски..........Руските пияници да подминават Република България с 200. Аз пия ракия с мезе, а те одеколон. П.С. Стрелял съм на Астрахан за Отличен по упражнение при което руските дръвници Не могат да се организират дори. На изпроводяк организираха "другарски" обяд...........Аре ЧАО!!?!
956
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ СЕ КОСЕТЕ. ЛЕНИН Е БЪЛГАРИН. КАКТО СМЕ ИМ ДАЛИ АЗБУКАТА, ТАКА СМЕ ИМ ДАЛИ И НАЙ-ЗНАЧИМАТА ЛИЧНОСТ В ТЯХНАТА ИСТОРИЯ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ...
955
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари ,абе фигуранта странно мълчи?????
954
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и тоя от писменост започна да разбираАзбуката е българска, да знаеш!
953
3
 
8
 
! Отговори
Ботоксен Космонавт преди 2 години
Ех кога таваришч Жужин ще анексира Луната и Великия Праваславен космос които е руски и е плосък
952
0
 
7
 
! Отговори
тя преди 2 години
Прав е , колкото и да "ритаме "! Тези македонски земи са в границите на България !
951
1
 
1
 
! Отговори
Задръжте крадеца преди 2 години
Македонците откраднаха името на града Неврокоп през 1951 г., сега трябва да се казва Гоце Делчев, ах макета, макета!
950
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1072 Кой беше Жан Виденов, виденовата зима, ах, сетих се, пак са извадили скелети от гардероба. Много рано, Хелоуин още не е дошъл. Не се борим от призраци. Като светне лампата, те се разпадат.
949
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По това време, Охридско и земите около Белград, са ги наричали Кутмичевица, долна земя, но не и Македония, македонски земи.
948
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е Славчо, защитникът на закона и демокрацията? Нещо, се стаи, не говори вече, за подслушвания, нито за скандалното поздравление от руското посолство, в Скопие?
947
1
 
9
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
Интересен факт - когато е създавана кирилицата не е имало македонска държава от 1100 години. Трябва да минат още 1100 години преди да се пръкне нова македонска държава.
946
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1071 За Сърбия всичко сръбско е сръбско, но което е българско, е славянско.
945
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1073 В сайта на руското посолство в Скопие, го пише. А и при последното посещение на македонски лидери в Москва, медиите принесоха същите думи, с които ги е посрещнал Путин. Захарова не ги отрече, другият пудел Песков, също.