Заев отрече да води тайни преговори с България

Въпросът за македонския език не е на масата за преговорите
79
Заев отрече да води тайни преговори с България

Премиерът на РСМ Зоран Заев повтори днес, че няма тайни преговори с България, нищо не се крие и нищо не се обсъжда по различен начин, предаде МИА, цитирана от БГНЕС. Той допълни, че португалското предложение е на масата и че за Скопие това е добра основа да намерим решение на двустранния въпрос със София.

Заев подчерта, чу яснота по въпроса ще има на 22 юни и посочи, че „дотогава остават 18 дни”.

Премиерът каза за пореден път, че въпросите за македонската национална идентичност и македонския език не са на масата за преговорите.

По отношение на пътната карта за изпълнение на задълженията по Договора с България, Заев повтори, че работните групи в двете външни министерства работят конкретно по протокола, по пътната карта, за да могат да определят сътрудничеството на секторно ниво, изцяло , със срокове, т.е. как сътрудничеството ще бъде подобрено по-ефективно и успешно.

„ Пътната карта ще гарантира, че ще изградим по-бързо и по-ефективно коридорите, които ни свързват - дали е част от Коридор 8, който свързва границата при Куманово с България, или е Коридор Скопие - Щип, Клепало край Берово или е източният коридор Струмица - Ново село.= Заев напомни на Дофия, че Скопие очаква „и българската страна, след три години, да предприеме конкретна стъпка, тъй като в интерес е както на македонската, така и на българската страна да отвори граничния пункт Клепало”.

В края на изявлението си пред репортери Заев изрази предпазлива надежда за „крачка напред” в отношенията със София през идните няколко дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: преговориЗаев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
8
 
! Отговори
Ами преди 2 години
До Анонимен 15Не личи да са построили училища, като гледам, как пишеш!
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скопските македонци са генетички фашисти.
12
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците от Сърбия само добро са видели. За разлика от Българите които им се пишат "Братя". Бтлгарски "братя" Колко Македонци разтреляхте по време на Българската окупация на Македония?? Сърбите колко болници, училища,заводи изградига след като изгониха Българите??
11
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байко ,македоското недоносче отроче или македонския език е създаден на масата на Тито през 1945.А родоотстъпника Георги Димитров е казала ,че има македонско малцинство в приринския край.След украинската нация македонската е втората най-измислена и фалшива .Закота народа е казал като изкъпеш един македонец какво се получава -ЧИСТ БЪЛГАРИН! ХАХАХААА
10
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преименуват диалекта на бг езика на македонски и вкарват сръпски думички и му викат македонски език. И забраняват бг езика а бг учителите са избити и етническо прочистване с история и език.
9
14
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Всеки IT по света когато се налага да инсталира кирилица на компютър ще го чуеш да кълне "Мразя Руснаците и тяхната извратена азбука Кирилица".
8
13
 
4
 
! Отговори
Македониа преди 2 години
Путин каза "Кирилицата идва от Македонските земи" ФАКТ който беше отразен от всички световни медии. Сега *** се обеснявай на Американец, че малка България не ползва Руската азбука.
7
1
 
6
 
! Отговори
Ха, ха! преди 2 години
До Анонимен8Това снощи ли го сънува? А Путин специалист по всичко ли е, че каквото каже е меродавно?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не води тайни преговори, а явни непреговори.
5
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бугарите да признаят че бугарския език е диалект на Македонския!! И че кирилицата е Македонската азбука!! Дори Владимир Путин каза, че кирилицата е Македонска!!Бугарите требе да се кротнат мале, че Русия ще ги нарита.
4
1
 
8
 
! Отговори
чи да преди 2 години
Щот не му са снася лев. Ама пък сръПски динар бол. И ей ти изявление.
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонския език създаден на българска пишеща машина - не виждам какво *** въобще да се преговаря по тази тема. То си е факт. Колкото и да си кривят душата - изкуствена нация са, с изкуствена история и изкуствен език. По кое да преговаряме? Ние не оспорваме че има нация - има, но е изкуствена, рожба на комунизма.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зайо Байо и неговия език ни тероризира, който не го признаваме, ни тероризира със сръбските си глупости - българин не значело българин, Самуил е първия южен сърбин и югословен и подобни простотии от просторите на бивша югославия. Зайко Байко да ти кажа, ако четеш - ветото ще е много дълго за вас върти-капите от вардарско
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия зайци и мишоци.Имаме си наши проблеми за решаване.Нали Путин ви пусна полети до Скопие,а до нас не.Какво искате.