Гърците на стачка: Няма да ни превърнете в роби на 21-ви век!

Транспортът е блокиран, не може да се пътува към островите
16 юни 2021 08:09, Елка Василева
54
Гърците на стачка: Няма да ни превърнете в роби на 21-ви век!
Снимка: архив, БГНЕС

Гръцките синдикати протестират преди окончателното гласуване на спорен закон с промени в трудовото законодателство. През деня се организират протестни демонстрации и шествия, като властите препоръчват чужденците да избягват местата за масово събиране. Граничните пунктове са отворени, предаде БНР.

"Няма да ни превърнете в роби на 21-ви век" подчертават в изявление гръцките синдикати. Отговарят с масови протести и стачка и предупреждават депутатите да отхвърлят предложения от правителството закон.

Още по темата

Въпреки решение на съда, че стачката е незаконна, моряците блокираха пристанищата за 24 часа. Не се движат фериботи и товарни кораби.

Невъзможно е да се пътува към островите, което промени програмата за почивка на хиляди туристи. Тировете със стока също чакат на портовете края на стачката.

Част от синдикатите в транспорта протестират през няколко часа. Влакове не се движат, а работещите в  градския транспорт и метрото обслужват пътниците само за ограничено време.

По призива на синдикатите тази вечер по време на гласуване на закона в парламента се организират масови демонстрации в цялата страна. Властите призовават туристите да избягват местата за протести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
16
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Анонимен 20 - ще го надраснем когато такива като теб спрат да делят хората на шопи и не-шопи просто, защото страдат от някакъв свой комплекс по въпроса. Като ти гледам коментара, смешно е точно ти да задаваш въпроса, защото ти самия не си надраснал дребнавото в себе си!
21
7
 
10
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
По-добре да не влизаме в еврозоната това казвам. С тези темпове ще ги удари такава криза, че Ваймарската Република в2 ще е налице.
20
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а ***, разбирра се, е най- работния, не е като мързеливите гърци... Особено шопите - те са най-, високо, дълбоко, широко... Абе кога ще надрастем тоя манталитет на лузъри и аутсайдери? Вижте си коментарите!
19
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама те парите вече са напечатани. Със или без наше участие. Или викаш по-добре да не ни дават на нас, та да не засилим инфлацията в ЕС, всички ние 5 млн.нещастници?
18
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ай ходете на почивка в гърция...велика... приято изкарване по блокадите...
17
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаххах, какви роби - че гърците кога са работили - източиха ЕС с милиарди кредити за да си седят айляк
16
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на гърците. Знаят си правата и затова в ЕС ги уважават и им дават пари!
15
3
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Узакис, сиртакис, евракис...... Накрай трябва някай да плати сметката :))))))))))))))))))))
14
12
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Не пътувайте за Гърция,да не си го изкарат...протестиращите на вас.Естествено,че вие сте ги...предизвикали и след месец стоене за...разследване в пандиза,ще ви се...извинят.
13
8
 
10
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Евракис в сметките автоматично значи или изпечатани пари или повече дългове. Няма добър край за такива маневри.
12
6
 
1
 
! Отговори
До Жо преди 2 години
Коментираме, защото сме чели и други източници и знаем за какво става дума. Имаш ли други вълнения?
11
11
 
20
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Били ги затворили и превърнали в роби... А междувременно колко евракис потекоха в сметките им? А колко получихме българите като помощ от държавата? Защото лично аз и всичките ми познати получихме комбинация от три пръста с преобладаващ среден.
10
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова заплатите и пенсиите в Гърция са високи. Има силна левица и активно гражданско общество, което респектира вечно ненаялите се чарбаджии.
9
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ще се налеят едни милиарди за да ги успокоят и да не вземат и съседни народи да излязат по улиците и да си търсят правата. Браво във всеки случай на задружността на гърците. Така се прави.
8
4
 
26
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Eй така се стачкува и се отвоюват права.А ние тука мятаме яйца на жълтите павета и си мислим за оставка.Нанайсе...
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пише най-важното, а именно срещу какво точно протестират. Може да е спиране на 20-та заплата при системно неявяване на работа.
6
1
 
40
 
! Отговори
кристина преди 2 години
напишете точно какви са промените в трудовото законодателство!! така нищо не се разбира, стачкували .. и крещяли че не искат да бъдат роби.. Напишете - променя се работния 8 часов работен ден на 10-12 часов, хората губят правата си и живота си и с право стачкуват
5
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците отдавна ги превърнаха в роби. Затвориха ги принудително и се подиграват с тях от март, миналата година. Въпросът е ние да не се оставяме на нашите продажници да превърнат и нас в такива.
4
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците затова са голям народ, тук се събират повече шарени психично болни, отколкото протестиращи.
3
10
 
24
 
! Отговори
лакомия гръцка преди 2 години
Гърция тепърва ще страда. Висок жизнен стандарт с дългове не може да се поддържа дълго. Няма отърване от бачкането. Дори за сиртакаджийте.Лакомията има висока цена !