Отново опашки за влизане в Гърция, ще се откажат ли туристите?

Минаването на границата с бърз тест натовари трафика
55
Отново опашки за влизане в Гърция, ще се откажат ли туристите?
Снимка: БГНЕС

Километрични колони към границата с Гърция през уикенда. Опашките на „Кулата” започваха от рано сутринта. Колоната към граничния пункт достигна над три километра. А в ранния неделен следобед пропускателният пункт заработи на пълни обороти и опашките се стопиха.

Още по темата

Тази сутрин опашката е около километър. Сутрешното забавяне се дължи на смяната на служителите по гръцката граница. Облекчението, което гръцките власти пуснаха, а именно да се минава с бърз тест, допълнително е привлякво туристите, смятат специалисти.

"Чакаме вече 40 минути. Като за понеделник очаквахме да има по-малко хора. Тръгнахме от София още в 5 часа, като идеята беше да избегнем задръстванията. Ваксинирани сме и нямаме притеснения, че процесът на пункта ще е дълъг", казват чакащи на опашката пред Нова телевизия.

„Повечето туристи продължават да преминават през „Кулата”. В другите европейски страни няма такива гранични пунктове и е мисля, че е време това да се случи и между нашите две страни”, казва икономистът и хотелиер Йоаким Каламарис.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
23
 
5
 
! Отговори
мдаааааа преди 2 години
лошо , много лошо . до като чакат ше изядат доматите , сиренето , лука и сланинката , дето са предназначени за приятното изкарване на плажа .
19
2
 
30
 
! Отговори
До Край преди 2 години
Аз не знам дали гърците плюят в чорбите. Като знам обаче по нашето море обслужващия персонал на какви гаври е подложен от страна на работодателите мутри, нищо чудно в твоята супа и друго да са правили. И най-вероятно са. А честито!
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма отказване и това че се чака малко е в пъти по добре в сравнение с това което ви очаква на бетономорието. Първо че е пусто, всичко е полу затворено, мръсно, всеки е седнал на по едно кафе и седи цял ден на припек след като са те обръснали 10лв за паркинг ... не мерси. Ще си седя на фрапедаки, на безплатни чадърчета заобиколен от културни хора който не си заравят фасовете в пясъка и хвърлят бутилките в близките дюни.
17
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите са си мои и ще ги харча където искам.Това дали чакам някъде,какво значение има за другите?Искам-чакам,проблема си е мой.*** съм,не се сещам и така искам.Те нали са умни?
16
30
 
7
 
! Отговори
Край преди 2 години
Гърците са народ лицемерен - маса от дома ще ти извади за да ти вземе парите - това обаче не му пречи да ти плюне в рибената чорба българино. Нарича те Вулгарин не защото не може да да каже Б а защото те свързва с Вулгарен /сам виж какво значи/. Всичко с което ви хранят там го има и тук и на доста по-добра цена.Единственото по-добро е морето им но за това на опашка няма да се редя.
15
4
 
37
 
! Отговори
Хе хе преди 2 години
До КрайИ къде точно на нашето му..троморие ще получиш качество на добра цена???50лв нощувка, 10лв паркинг, 10лв шезлонг, 10лв чадър, 5лв бира, 5лв кафе, 10лв скапана цаца, 10лв такса празен стол, 10лв такса бърбарон...АЙДЕ НЕМА НУЖДА
14
5
 
38
 
! Отговори
До Край преди 2 години
Всеки има право на мнение. Моето е следното - по-добре да чакам на границата, отколкото и един лев да оставя на нашите така наречени хотелиери и ресторантьори. Не знам на теб кой в каква чорба ти е плюл, но на нас в Гърция са ни вадили маса от къщата само и само да не ни изпуснат като клиенти. Тук чакаш доста време на непочистена маса, хвърлят ти менюто и те гледат лошо. Но всеки си избира сам!
13
6
 
18
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Тръбата във варненското езеро още ли бълва? Не че ще хукна натам, но вече им нямам доверие щото е 2 г поред... Туризма е и имидж, който беше до 1990.
12
18
 
12
 
! Отговори
Край преди 2 години
Умишлено не давам акъл къде да ходят на нашето си море за да получат качество на добра цена. Предпочитам всичките тези да ги няма там като отида. Висете по опашки тестове и клизми да ви правят и секрети да ви взимат. Глупостта е велика сила. Ако някой може да и впрегне енергията за мирни цели ще реши проблема на човечеството.
11
7
 
26
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Ако е необходимо и три дни ще чакам на опашка, но в нашата свинщина няма да стъпя.Друг е въпросът, че ние сме си мрънкащо племе по дизайн. Аз до момента драми на границата не съм имал, защото ме пътувам с масовката ;)
10
27
 
10
 
! Отговори
Край преди 2 години
На снимката се виждат коли до 5-7 хил. лева. Заможните българи пообиколиха Гърция последните 15-20г. понарадваха и се и вече не са склонни да висят по опашки за да пият захаросана мастика, да мезят с вкиснало дзадзики и да ядат калмари от Метро или Мазутис.Гърците ни презират и са склонни да ви плюят в чорбата преди да я донесат.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шенген нещо?
8
6
 
34
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Смятайте какво е качеството по нашето черноморие щом хората са склонни да киснат по 5-6 часа на опашка по границата...
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
To понеже Тракия е отворена на макс и хич не стават задръствания нали?!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехх, а по бай тошово какво беше - няма как да стане опашка на КПП-то щото стреляха на месо. Ако те пратят от предприятието - отиваш на почивка. Ако не- досаждаш на морските далечни роднини, да им живееше в жилището. В краен случай някоя баба те приюти в килера за 4 лв/вечер. А сега хаос, всичко по чужбина ръгнало.
5
4
 
19
 
! Отговори
Предпочитам преди 2 години
да вися цял ден на границата отколкото да спонсорирам престъпноста по му..рморието!
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луд умора няма- ми така де. Как да го напишеш иначе! Явно някои обичат да висят по магистрали, може и това вече да е хоби.
3
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам автопарка на снимката... малей малей... само простолюдие търсещи евтино и без пари.
2
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целият отпуск да ми мине в чакане на опашки по границата, от петнадесет години нито един лев не съм пуснал в касичката на хотелиерресторантьор Ганчев, великия бизнесмян.
1
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нали нямаше пари, бедни хората - пък иначе опашки по 5 километра за да отидеш на екскурзия и да си пилееш парите