Евродепутатка от Словения: Егоизмът и себичността на България са погрешни

Таня Файон заяви, че е разочарована от поведението на страната ни
4 юли 2021 16:27, Нели Христова
540
Евродепутатка от Словения: Егоизмът и себичността на България са погрешни
Снимка: БГНЕС

Много съм разочарована от поведението на България, техният егоизъм и себичността им са изключително погрешни и безотговорни. Надявам се, че ще успеем да убедим България какъв е залогът и да постигнем компромис и споразумение, защото не можем да застрашим бъдещето на съседна държава заради националния интерес или заради политическите точки в национален план, което се случва днес, казва Таня Файон, евродепутат от Словения и силен поддръжник на европейските перспективи на Западните Балкани, цитирана от скопския вестник “Независен“.

„Времето е важно за нас, не всичко е загубено, не искам да бъда песимист, реалист съм, но трябва да вървим напред, защото едно нещо ми е ясно - Западните Балкани винаги са били част от Европа. Споделяме континента и глобалните предизвикателства. Нуждаем се един от друг, за да се борим заедно и да запазим континента силен и обединен, каза Файон в интервю за „360 степени“ в кулоарите на „Преспанския форум за диалог“ в Охрид, коментирайки новия спор с България.

Файон изразява задоволство, че Словения е превърнала Западните Балкани в един от приоритетите на шестмесечното си председателство на ЕС.

„Подкрепям амбициозната програма, която може да бъде възможно най-добрият изход и се надявам, че с помощта на всички европейски партньори ще успеем да започнем преговори със Северна Македония и Албания и да изпълним обещаното преди три години - либерализиране на визовия режим за Косово . По някакъв начин да се свържат отново бизнесът, икономиката, контактите между хората, да се възстанови доверието не само в региона, но и в институциите и в ЕС. Искам да видя приятелите си от Западните Балкани като част от дискусията за бъдещето на Европа. Опитваме се да постигнем това в Брюксел, в Европейския парламент. Разискванията с гражданското общество, с гражданите продължават и е срамно да се види, че Западните Балкани не са включени. Това е възможност наистина да покажем, че всички сме част от този континент и трябва да обсъдим бъдещето си заедно, казва евродепутатът Таня Файон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


540
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
391
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам от утре в българските учебници по история да пише, че абсолютно всички словенски писатели и поети са българи. Всичките им борци там за независима Словения да се обявят за българи. След това ще пратим писмо до тази госпожа, в което ще пише, че в името на ЕС словенците нямат право да се борят за националното си достойнство и трябва да се примирят с този факт. Ако Словения се съгласи, правим същото с всяка една държава от ЕС, която има претенции спрямо позицията ни. След това РСМ в ЕС...
390
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До АнонименМноу си ***, Саше.Хърватите са приети в ЕС. Сърбите не са дори в чакалнята. Кой ще попречи на хърватите да си наричат езиак, както искат?
389
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До БунгарЕто защо е ВАЖНО да ходиш на училище и да четеш книги.
388
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля госпожата да сподели коя точно държава в ЕС се е отказала от националния си интерес, както тя призовава да направи България? Словения със сигурност не е от тях. Преди време наложиха вето на приемането на Хърватия заради граничен спор.
387
2
 
7
 
! Отговори
Portugal преди 2 години
Респект за позицията на Португалия! Първата глобална империя, в основата на великите географски открития! Словенската позиция разочарова. Югославяните си се подкрепят. Македонския е посpъбчен български. Когато в България е имало книжнина югославянските племена са скачали от клoн на клон.
386
6
 
4
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Както Българския език ,така и Македонскиа език са Славянски езици,както и в другите Славянски държави.Защо не ,българския да е част от македонския език. Това е глупост.Всички славянски езици са равнопоставени.Никой с нищо не е доминиращ и повече от другите.
385
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
на югославенците,България не е искала нищо от никого...една публикация с омраза дайте,палиха Знамето ни,наричаха ни как ли не с обидни..."съюзници" ни оказваха натиск да се съгласим с обдите и униженията,ЕС политиците зависими и обслужващи путин...Народите ви ще ви изсбесят...парите ..боже колко сте заблудени и зависими от путин и китай...превръщате децата си в ..жертви за бога..ЕСССР строи путин и ЕС е съучастник..Изход..имат само печатници и фалшиви ценности...фашизъм в 21 век Справедливост!
384
0
 
5
 
! Отговори
ББ преди 2 години
от кога стремежа към добросъседство,стремежа към Справедливост,стремежа към Историческите истини станаха"егоизъм и себичност"...това някаква словенска "ценност " ли е или сърбоманска...и говорете с уважение за Народа ни...ние не обиждаме...неуважаема...добре ли плаща заев???за да ставате за смях и да срамите Народа си???докато сме член на ЕС Вето...докато плащащите ви рсм не спрат езика на омразата!!!
383
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крум жълт ли е бил или ром?
382
2
 
6
 
! Отговори
Крум преди 2 години
...даже успяваме да живеем приятелски с поробителските държави. В това отношение ние от хилядолетия сме европейци. И затова не можем да си позволим да пуснем в европейския дом расистка държава като Македония
381
0
 
3
 
! Отговори
таз преди 2 години
"приятно" опулена сссссссссссссссс не знае какво пише у Библията - Не съди, за да не бъдеш съден
380
1
 
7
 
! Отговори
Крум преди 2 години
В Сърбия...ром не може да влезе в кафаната. Поръчва си на вратата цигари или ракия и я изпива навън, до вратата. В това отношение сърбите са по големи нацисти и шовинисти и от хитлеристите. Предали са го и на македонците. Такава омраза и нацизъм и то към братята си и майката Родина не съм виждал у други народи. Ние сме били 200 години под византийско управление, 500 години под турско управление и не сме забравили нито езика, нито Родината си. Даже успяваме да живеем приятелски с поробителските..
379
0
 
8
 
! Отговори
Крум преди 2 години
Българският народ е доказал в хилядолетната си история, че е толерантен, че подхожда със съчувствие към бедите на другите народи и етноси. Приемали сме на наша територия и сме давали храна, подслон и защита на кумани, авари, печенези, гърци, арменци, евреи, руси, готи, роми, сърби, каракачани, които и досега съхраняват с помощта на българската държава бита, нравите и обичаите си, включително и българските турци, с които мисля, че се разбираме добре и умеем да живеем заедно. В Сърбия...ром не мо
378
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми права е жената, какво да коментирам, да си кривя душата ли? Просто политиците трябва да оставят историята на историците, а езиците на лингвистите.Нека някой ми даде разумно обяснение защо Сърбия не протестира че Хърватия нарича езика си хърватски, а не сръбски диалект?Та двата езика почти не се различават! Македонският, ако и да е бил някога диалект, сега се различава много повече от българския.
377
2
 
17
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Госпожо Безименна,Ще си позволя леко да Ви светна за някои неща.ЕС е съюз на бивши европейски империи!!!!!България е една от тях!!!!!А държавици като вашата са там само защото са били част от тях.Правете си изводите (ако можете) защо Португалия ни разбира а вие не!
376
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другите са виновни за действията на бай ***.Той е един вечен инфантил и не отговаря за постъпките си.
375
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не зависи от нас ,тези които пишем тук коментарите.Единствено се напрягате взаимно.Това ще се реши от ЕК и САЩ.След меренето под формата кой е по-по-най от ЕК,ще изпратят хора които ще кажат какво трябва да се направи.Това което показаха политиците от двете държави е че не стават за нищо,особено нашите.Те може и да стават,но да има някаква корупционна схема.Бъдете спокойни и не си създавайте нерви и омраза няма смисъл.Ние сме нищо,и само прах в очите ни.
374
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конюктивидът й пречи, да види истината. Словенската е в конфликт на интереси, в ЕС, заради РСМ. Античките не желаят средства, за да си купуват европейски депутати.
373
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** тая се взима много на сериозно. И как щало да разбере позицията ни, като тя не е учила История на Словения, а история на римляни, баварци, хабсбурги, италианци, сърби и какво ли още не. Напълно измислена държавица, изкуствена нацийка по-зле и от македонската.
372
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българите първи си подбраха историята,за македонците останаха последните 50 години.