Заев се обиди от "провокациите" на Слави: Ние сме македонци

Трифонов използва името "северномакедонец" в речта си
13 юли 2021 17:22, Елка Василева
185
Заев се обиди от "провокациите" на Слави: Ние сме македонци
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев направи коментар след речта на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов, който използва името "северномакедонец". Това се оценява като провокация в югозападната ни съседка.

Още по темата
"Ние сме македонци и всяка друго име обижда. Така е и с нашите братя, които са българи и очаквам да се коригират в такива изявления. Всички сме длъжни да градим приятелство и нашите отношения да са най-добрите", заяви Заев, цитиран от македонското издание "Фокус".

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов използва името "северномакедонец" във вчерашната си реч, с която обяви състава на проектоправителството на политическата сила и приоритетите, по които ще работи то.

"Ще направим всичко възможно мъж и жена да бъдат първите български астронавти в НАСА, като и да изпратим един северномакедонец", каза Трифонов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
3
 
! Отговори
Професионалист преди 2 години
Защо,ако ти си македонец,то аз съм финикийците,но не би.
123
1
 
12
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Ей Заев , имаш договор с Гърция за северномакедонците!И него ли ще газиш като зелен лук?Яснооо , не ставаш за нищо , а за ЕС ....ВЪОБЩЕ!
122
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще каже северомакедонецът на Слави, когато кацне на Луната: "Ех, Луно, земьо северомакедонска, докарахме българин на тебе!"
121
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като северномакедонци ще могат да летят на българската ракета.
120
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След преспанския договор, името Македония и Македония се отнасят само за гърците и Гърция!Зайо подписа "Ерга омнес" демек за всичко отнасящо се за БЮРМ да се използва името РСМ и гражданите по лична карта са северномакедонци,точка!Така че в РСМ няма вече македонци!
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей заради такива единици макенавти се провала цялата прОграма на Станислава и Августа. Едната влезе в парламента, трябваше да предложи Августа фон Попоци за премиерка на примоция.
118
0
 
12
 
! Отговори
Георгиос Николаис преди 2 години
ЗАЩО МУ Е НА СЛАВИ ТРИФОНАКИС ДА ПРАЩА ФИРОМЕЦ (СЕВЕРО-СКОПИЯНИН) В КОСМОСА ?..АЗ МИСЛЕХ ЧЕ ЛУНАТА И МАРС СА ОТДАВНА МАКЕДОНСКА (ФИРОМСКА) ВЛАДЕНИЕ И ЗЕМЯ ?....СЕВЕРОСКОПЯНИТЕ ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ВЛАДЕЯТ КОСМОСА .
117
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
що се отнася до "дърленията" м/у нас и тия от Сев. Македония,...-апсолутна каша ! Не знам как ще излезнем от нея...
116
1
 
19
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Щом не сте северни македонци, може да сте южни сърби (каквито явно искате да сте) източни албанци (каквито ше станете) или западни българи (каквито сте били). Номера с античкия произход гърците ви го избиха ит зъбите. Може и бивши югославяни. Ако бяхте македонци, Заев, името Македония нямаше да смениш. Толкова ви е и пукало как се казва държавата ви, щом я продаде за едното НАТО.
115
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте граждани на измислената държава Северна Македония, която до 10 гпдини няма да съществува изобщо!
114
8
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Заевия е прав!..Името на държавата му е "Северна Македония",но населението там са македонци!....АЗ може и да използвам израза "Североюжна Македония",но аз съм "никой"!...За "полически лидер" и мераклия да "РЪКОВОДИ" държавата,тоя израз е недопустим!
113
0
 
1
 
! Отговори
Loyko преди 2 години
До 77Знам как се изговаря и пише Кореа в България. Също знам как се пише и изговаря българи във Виетнам. Бунгари е във Виетнам,но ние не сме бунгури,а българи.
112
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
111 Народ без корени е народ, който се отрича от своите корени. Такъв народ е северномакедонският, който живее в РСМ. Сега ясно, ли ти е?
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите на настояват северомакедонците, да се наричат българи, но да не преиначават историята и да признаят, че дедите им са се изяснява ли, като българи. Да не крадат българска история и език, да не разпространяват езика на омразата.
110
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 116 Ако си платиш достатъчно, ще ти издадат сертификат,че пра-прародителите са били динозаври!
109
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В азбуката на Кирил и Методий няма латински букви, а в северомакедонската и сръбската има "J". Което означава, че не пишат на кирилицата. Вук Караджич е взел кирилицата от българите, прибавим е няколко латински букви и така е съставил сръбската азбука. 1945 с указ на Коминтерна, се налага на северомакедонците, чиито деди са се изяснява ли, като българи, насилствено, промяната на българската кирилица, в сръбсща азбука.
108
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
105 Прочети "за" и "против", генетичните изследвания. Става дума за столетия, хилядолетия, назад във времето, а не за установяване на бащинство, например. Днес всеки може, да изпрати генетичен материал до National Geography и да му проследят генетичния код, произхода от кой континент или регион, се е придвижи прародителите му, евентуално. Но, дали е достоверен?
107
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 2 години
До Анонимен 113Защо, висшистите богопомазани ли са? Каква е разликата например, между шофьор на ТИР и технолог по производство на безалкохолни напитки, ако шофьора се интересува от история, а технолога от футбол?
106
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
102 Хаах това къде го чете, в някоя удбашка читанка? На Балканите, само сърбите и северомакедонците, живеят с митове и легенди. Народ, който краде чужда история и език, който си измисля легенди и преправя древни ръкописи, който се отрича от една, за да присвои друга чужда история, е обречен. Отрекоха се от античната с Преспанския договор и се нахвърлиха на българската. Народ без корени. Фуй!
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
111 Не си длъжен да приемеш всяка чута теза. Трябва, да отсяваш вярната. Това се постига с четене от достоверни източници. Но на въпроса. Става дума за държавна политика, за официална позиция на една държава, изразена чрез нейните институции и официални представители. Ако от северомакедонските лидери, президент, премиер, например, чуваме езика на омразата и исторически наистина, застрашаваща интересите на съседна държава, срещу които има неоспорими доказателства, тогава имаме голям проблем.