Ще помагаме на РС Македония за гасене на пожари

Пендаровски: В най-кратки срокове България ще ни изпрати помощ
36
Ще помагаме на РС Македония за гасене на пожари
Снимка: БГНЕС

Президентът на РС Македония Стево Пендаровски е разговарял с българския държавен глава Румен Радев късно снощи. Поводът е бил многобройните пожари в страната и възможността на България да изпрати противопожарни екипи в най-кратък срок.

"Късно вечерта проведох телефонен разговор с президента на България Румен Радев. Договорихме се във възможно най-кратки срокове България да изпрати противопожарни екипи, които да помогнат на нашите при гасенето на пожарите", написа Пендаровски в социалните мрежи.

Вчера от Центъра за управление на кризи на РС Македония съобщиха, че на територията на страната са избухнали няколко пожара, като има изгорели къщи и селскостопански постройки.

Най-сериозно е засегнат град Кочани, където огънят е достигнал до жилищни сгради. Съобщава се за повредени къщи и автомобили, а няколко жители на града са потърсили лекарска помощ заради затруднено дишане. Местното население е включено в локализирането на пожарите, а с цел превенция е изключено електроподаването към западната част на града.

В гасенето на пожарите участва и армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: македонияпожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Пожари в цялата страна, изпепелени са 15 къщи в Долно село" а бе радев, оправете първо българите после ходи да се натягаш
4
9
 
16
 
! Отговори
аз преди 2 години
Не забравяйте,че когато гори чергата на комшиите,има вероятност и нашата да пламне.Трябва и човещина в такива случаи.
3
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не разбирам, защо бг се натяга като няква уличница, кво толкова им падате в краката, че им се мазните на макетата а радев? с парите дето ще дадете, можете в бг поне 0.05% да помогнете на бедните пенсионери, но нали сте мн. богати, та на другите, оправете мизерщините в страната, после ходете и се излагайте по македонско
2
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не помагайте.На сила не е помощ.Не знам от къде толкова злоба и завист у вас хора.Македония винаги е помагала на съседите си,никога не е била агресор и не е водила война срещу никой извън територията си.Какво Ви кара да мразите Македонците.Те са като нас същите л.ай..на.
1
1
 
27
 
! Отговори
Димов преди 2 години
Още на някой да се "подложим"?!? Нашите пожари няма кой и с какво да изгаси, ще помагаме на РСМ....