Гръцкото правителство няма да допусне нова мигрантска криза

В повишена готовност са граничните сили в област Еврос
20 авг 2021 15:03, Елка Василева
14
Гръцкото правителство няма да допусне нова мигрантска криза
Снимка: архив, БГНЕС

Говорителят на гръцкото правителство заяви, че Атина няма да позволи нова мигрантска криза, подобна на тази от 2015 година.

В повишена готовност са граничните сили в област Еврос, предаде БНР.

Още по темата

След заседание на Съвета за национална сигурност премиерът Кириакос Мицотакис разпореди спешна проверка на състоянието на отбраната на границата с Турция. В област Еврос по спешност пристигнаха министрите на отбраната и на обществения ред.

Силите за охрана на границата са в повишена готовност, съобщават от област Еврос. Поставени са постове и на границата по река Марица. По въздух се следи движението към граничната бразда. В крайна фаза е изграждането на оградата. Поставени са термокамери по дължината на границата.

Завишена е охраната  по пътните артерии, както и по железопътната линия.

Очаква се до дни Гърция да увеличи състава и на международните сили на агенцията "Фронтекс".

Гърция не може да поеме тежестта на нова мигрантска вълна, очаквана след събитията в Афганистан, заяви гръцкият премиер.

Днес е планиран телефонен разговор по молба на Атина между Мицотакис и турския президент Реджеп Ердоган на тема събитията в Афганистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
2
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Нали са ни братовчеди нека да дойдат и повече няма да имаме демографски проблем
12
0
 
4
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
И кск ще стане ? Нали гейско- ислямският ЕС не дава да ги връщаме и отблъскваме, ама и не хи иска при тях?
11
2
 
9
 
! Отговори
SS преди 2 години
Ако в Бг дойдат около сто хиляди няма как да ги спрем според ЕС джендърски критерии ! Тук петдесет хиляди да останат след десет години ще са около половин милион. Не ми се мисли какво ще стане ! Но явно на никой не му пука !
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако настъпят мигрантите масово какво ще се прави? На месо ли ще се стреля или ще бутат лодките обратно в морето? Ще ги пуснат. Нали сме хуманни и човеколюбиви.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърция разбрахме, сега да напищем и за БГ: България не и пука, всички спят и съответно ще се наводним с тъмни брадати. Сега ако сме дъното на Европа, то скоро ще сме като Сомалия. Честито.
8
9
 
5
 
! Отговори
Turchin преди 2 години
Европейският съюз ще ви даде пари. Например 3,5 милиарда евро ще бъдат дадени на 3,5 милиона бежанци. Те ще коригират и демографската структура на България. Пристигащите бежанци са всички 18-25-годишни млади мъже. Българките да са готови.
7
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, това е концерт по желание. Като ти дойдат няколко милиона по островите, ще ви питам пак.
6
6
 
13
 
! Отговори
KARSTEN JANCKERR преди 2 години
ТУРЦИЯ Е ПРОБЛЕМА ЗА СВЕТА..ДОКАТО НЕ УНИЩОЖИМ ТУРЦИЯ, НЯМА ДА ИМА МИР И СПОКОЙСТВИЕ ЗА ЕВРОПА . ДАНО ГЪРЦИЯ ДА СМАЧКА БЕЖАНЦИТЕ, АПОСЛЕ И ТУРСКАТА НЕАКОННА ДЪРЖАВА..,ИМАТ ТАНКОВЕ ИМАТ АПАЧИ..БОЙ ПО МИГРАНТИ И ТУРЦИ .
5
0
 
16
 
! Отговори
съветче преди 2 години
като ги хванете , качвайте ги на самолет и за Германия , там са добре дошли .
4
0
 
12
 
! Отговори
Разликата между преди 2 години
БГ и Гърция е,че в РГ има ред червени линии във вътрешната и външната политика,които са неприкосновени и при смяна на партията или коалицията,която е на власт,те не се преминават.Ние сме царете на тоталното отрицание,на срутването на предишното,за да направиш твоето,но често срутваме палат,за да направим колиба.Като казвам ние,имам предвид партиите и политиците,нови и стари.Една от причините е липсата на контрол от обществото,което е заблуждавано и не може да прецени кой е добрия,а койлошия
3
3
 
13
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
По един Калашник на всеки граничар и по 200лв. награда за всеки труп + всичките му "джобни", да видите колко ефективни ще са гранична полиция. На втория третия ден желанието на радикалистите да минат границата рЕзко ще спре. Ако Хан Тервел е "пазил" границите си като сегашните продажници отдавна да сме изчезнали като нация. Даже и във византийските хроники нямаше да ни има
2
6
 
16
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Е, сега вече ние ще поемем основната вълна. С такова некадърно управление, президент + правителство , ни чакат тежки времена. Но "премъдрият" български народ сам си ги избра. А пък Дубаеца, дето инициира и плати протестите, го боли фара за народа.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нашите да си опичат акъла.