Заев: България знае как да ни разочарова, но ни подкрепя за ЕС

Според него на Балканите трябва да има диалог
16 сеп 2021 22:02, Красимир Ангелов
33
Заев: България знае как да ни разочарова, но ни подкрепя за ЕС
Снимка: БГНЕС

"България и българският народ подкрепят интеграцията на Северна Македония в ЕС, подкрепят целите Балкани в интеграцията в Европейския съюз и вярвам, че този път, въпреки че понякога знае как да ни разочарова, няма да ни възпира, защото няма нищо по-ценно от европейските ценности, в които вярваме. Нашите народи вярват в тези ценности".

Още по темата
Това заяви македонският премиер Зоран Заев на съвместна пресконференция с косовския си колега Албин Курти.

Според него трябва да има диалог на Балканите, да има разговори, да се постигат споразумения. По този начин, смята Заев, "ще бъдем по-европеизирани, ще подобрим регионалното сътрудничество и ще укрепим пътя си към ЕС".

"В Западните Балкани шестте държави нямат алтернатива, освен членство в ЕС. Всяко двустранно, многостранно споразумение тук, в региона, е абсолютно в името на по-бързо и по-ефективно бъдеще в ЕС на всички наши страни", каза още Заев, цитиран от БГНЕС.

По думите на северномакедонския премиер Балканите вече не са буре с барут.

"Балканите вече не са бомба със закъснител. Балканите са Балкани на 21-ви век, ние днес и двустранно го потвърдихме с Република Косово, всички наши министри, ние, като премиери. Убеден съм, че диалогът, дипломацията, добрата мисъл, приятелството, ръката за помощ, са бъдещето на европейската част на Балканите", допълни още Зоран Заев.


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До Анонимени гроб няма електорат,олигарси карат под строй работещи при тях да гласуват...армия от администрация...над 700 хиляди са...гласуват от страх да не загубят...службите,етноси на които плащате по 50 лв....сметката я блаща българският бизнес...почтенният...хората създаващи блага ...плащащите данъци...ограбените пенсионери...това създаде...обслужващата доган и пеевски...гроб!!!
24
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сащ са ненадеждни партньори, само електоратът на герб още не го проумяват. Добре че Русия е въоръжена до зъби.
23
3
 
1
 
! Отговори
ШОПА преди 1 месец
като я слушам тая посръпчена усра как кълчи българския си език ми иде да му тегля една майна
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Северно маке я чупка!
21
5
 
17
 
! Отговори
заев, преди 1 месец
ти си Пaцyл. Ручай жабета, те шиптарите ще ви интегрират по-успешно във велика албания.
20
16
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
вече 35 години карам Форд...никога не ме предаде или изостави!страхотен приятел и партньор...като САЩ!Време е за ново Начало...с искренни и почтенни партньори...за да оцелее Света ни,да дадем шанс на ...децата си!...дължим им го!...да изнесем и тази битка...заслужава си!
19
3
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
а заека е ...руско-сърбоманско конче...мебел...която опитват да вкарат...в Президентският на САЩ!...и ес са съучастници...позор!
18
9
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
и е време Световни...Съединени ...Щати,състоящи се стремящи се към Свободата и Справедливостта...Просперитета и добруването на всеки индивид...няма ляво и дясно...черно и бяло...религии...ново образование...налагане на справедливи ценности...строги регулатори...докато пораснем съзнателно...морално...строг съд за престъпниците...Свободата е отговорност...към другият...не е геноцид към слабият,Бог да пази САЩ!
17
12
 
7
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
днес САЩ,Великобритания и Австралия...Свободният Свят зададе нова посока...ес...се семоубиха...обслужвайки путин и китай..финансиращи мафиоти диктатори в източна......Г-н Байдън...приемете Народа ни като съюзник и член на новият алианс!Съдбата обича Смелите...
16
8
 
9
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
оказа се,че "ценностите" в които повярва Народа ни...не съществуват...Свобода,Справедливос,Солидарност...ес политическата ги изпразни от съдържание...не е справедливо да ограбваш Историята и Писменноста ми...Езика ми,не е "солидарност" да палиш Националният ми флаг!...солидарно ви помагахме всячески...с оръжия...с храни...с горива...вие ни наричате...фашисти...България единстгвена спаси еврейте си бре...факти...ама вие по руско-сърбомански...ес докато България е член...тя няма да е за дълго...
15
2
 
10
 
! Отговори
Че преди 1 месец
Викам да ги натиснат пак косоварите, а ние тука през оградата ще им фъргаме консерви боб и лютеница.
14
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кое е европейска ценност? Да наричаш българите фашисти, може би? Щото тая ценност я изповядват.
13
4
 
27
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Трябва да се следва гръцката рецепта:никакви отстъпки докато не осъзнае,че пътя до ЕС минава през София.
12
4
 
12
 
! Отговори
ПУНДА ПИНДАРОВА преди 1 месец
МАКЕДОНЦИТЕ НЯКОЙ ДЕН МОЖЕ БИ ЩЕ СТАНАТ ЕВРОПЕЙЦИ И ТОГАВА ЗАЕДНО ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ ТАЗИ ДАТА
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма такава държава. Югославска република. Бивша югославска република
10
2
 
18
 
! Отговори
Щ.Младши преди 1 месец
Възможен ли е диалогът между Българин и дърво? Аз мисля че не е- унизително е за Българина!
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще подкрепим Северна Македония с едно вето
8
5
 
34
 
! Отговори
BOLGAR преди 1 месец
На преброяването в Македония, ако се състои де, България трябва да заяви официално от трибуната на ЕС, че ако не се видят поне 100 хиляди българи, ще анулира паспортите, които е дала на македонски граждани, защото въпреки заявения си произход, явно не се чувстват българи. Тогава ще видите как ще им кацнат едни 200 хиляди българи от Луната, че може и повече! Да ги видим как ще се обясняват макетата в унията, как за 20 години от 2000 българите в Македония станали 200 000, пък македонците намалели!
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тито, Сталин, Димитров са велики освободители на Македония от сръбско робство. Чърчил не освободи заграбените от Гърция български земи.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сърбия загуби откраднатата българска земя от България. Направи я на ***, но по-добре от сръбска бановина като Войводина.