200 евро за фалшив ваксинационен сертификат в Гърция

Престъпниците приемат и плащане в криптовалута
4 окт 2021 19:20, Нели Христова
15
200 евро за фалшив ваксинационен сертификат в Гърция
Снимка: БГНЕС

В Гърция се разпространяват фалшиви ваксинационни сертификати, платени в криптовалута.  Според информацията от журналистическо разследване на телевизия Алфа групата за търговия с медицински документи е действала в социалните мрежи, а цената на удостоверението е 200 евро, пишат от NOVA.

Здравните експерти смятат, че ситуацията в Северна Гърция с пандемията COVID-19 продължава да бъде сериозна. От 1 октомври там беше въведен частичен локдаун, който ограничава излизането от 1.00 до 6.00 ч. и забранява музиката в заведенията. Очаква се да бъдат въведени нови ограничителни мерки и в района на Кавала, Ксанти, Драма и Пиерия.

По данни от 3 октомври случаите на новозаразени с COVID-19 леко намаляват. Процентът на положителните проби от направени 150 507 теста е 0,77. Регистрираните смъртни случаи са 31. Експертите смятат, че трябва да бъде ускорен ваксинационният процес, тъй като в момента имунизираните в Гърция са под 50 на 100.

От 4 октомври в страната започва поетапно отваряне на университетите. Няма големи притеснения за функционирането им в условия на пандемия, тъй като повечето преподаватели и студенти са ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ,но ако фалшивицираш РНК ваксина /Файзер и Модерна/ могат да те хванат, ако те прекарат на сканер като тия по летищата,защото тия ваксини съдържат метални частици и това се вижда при такова сканиране.Нали заради тия метални частици,японците бракуваха хиляди дози на Модерна,като казаха ,че е ,,замърсена и предизвикала смърта на няколко човека''-прясно ваксинирани.Проблема при тоя частци е,че са токсични и се натрупват в черния дроб и далака
14
2
 
7
 
! Отговори
мижи преди 2 години
Измислена болест - измислен паспорт :)
13
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
както споменах "от първо лице единствено число",на Острова искат 500 паунда за такава услуга....Честито на печелившите!
12
5
 
15
 
! Отговори
да преди 2 години
Трябва да си много ***,за даваш такива пари.Отиваш при лекаря и се разбирате-ваксината в мивката,сертификата в джоба!Все пак и той човек!
11
5
 
22
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Престъпници са тези които те принуждават да се бодеш с отрови!
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага купувам поне един килограм такива сертификати.
9
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно по нашите ширини ваксинацията трябва да се случва само във ваксинационни центрове, а не при продажни лични лекари. Същите тези лекари, които изписват лекарства на определна компания само защото ще има безплатна ваканция в Дубай, Испания и тн. Ако Пфайзер и сие им предложат ваканция за всеки 500 ваксинирани дали няма да ваксинират 101% от пациентите си?
8
6
 
5
 
! Отговори
тоталкаламбур преди 2 години
Значи, първо само в България се продавали фалшиви ваксинационни сертификати, щот' сме били ганцoвци. Сега имало и в Гърция (аз от България не съм чул никой да си е купил фалшив сертификат). После, бил струвал 200 евро. Е аз ще се изръся ли 400 лева, при положение че за 30 лева ще си направя бърз антигенен тест? Не се връзва нали? Дори PCR тестът струва 100 лева а не 400!
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безплатен обяд няма. Ти си стоката мой човек
6
21
 
14
 
! Отговори
Хахо преди 2 години
Потрес. Човечеството отива на зле. Нещо което е безплатно, хората си плащат за него, за да не се ваксинират. Срам ме е от хората вече...
5
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той ковида не може да чете. Хваща този, който няма защита/ не е ваксиниран. Не му пука за сертификатчето.
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А промоция има ли ако поръчаме да кажем 5 сертификата на веднъж.
3
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами вчера ми пратиха смс да да ваксинирам и да участвам в томбола това законно ли е
2
17
 
11
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
И кого лъжеш смърта едва ли ХА ХА ХА
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при Данчо Ваксинатора е по-евтино